Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego podejmujecie same zdanie o aborcji a gdzie ojciec dziecka

Polecane posty

Gość gość

Pytacie czy usunąć. A dlaczego nie spytacie o zdanie tez faceta? Ty nie chcesz dziecka a on moze sie podejmie wychowania? Zrzekniesz sie i zostawisz mu ( w ciąży uczyc sie mozesz). Gdzie w tym wszystkim zdanie ojca dziecka? Samolubne jestescie. Mam kolege co sam wychowuje i dobrze sobie radzi bo jego dziewczyna z którą był 2 lata stwierdziła ze go nie kocha, ze za wcześnie itp.

Gość gość
Trochę ciężko go zapytać o zdanie jak na wieść o ciąży znika :D

Gość gość
Bo to nie facet ponosi konsekwencje zdrowotne z powodu ciazy i porodu. Powiedz mi autorze topiku ilu facetow po porodzie dziecka funduje kobiecie operacje odnowy krocza? To kwota 3 tys zl? A krocze po porodzie, pozszywane, rozerwane, jest od urodzenia dziecka szeroka jama, czasami kobiecie sie wydaje, ze jest ciasniej niz przed ciaza, ale to jest pierwszy symptom obnizania sie i w przyszlosci wypadania narzadow moczowo-plciowych.. Ta szersza jama po porodzie powoduje, ze kobiety notorycznie potem maja problemy z infekcjami waginalnymi... Super co? Ja mysle, ze ludzkosc by wyginela, jakby to faceci zachodzi w ciaze o okazywaloby sie, ze im penisy trzeba nacinac i zszywac...

Gość gość
Ale wy durnoty opowiadacie o dziurze cipkowej :D jakoś tyle kobiet rodzi dochodzi, goi się wszystko i na życie seksualne nie narzekają.Każda kobieta ma wybór albo zajść w ciąże albo nie, po to są zabezpieczenia jeśli aż tak nie chcecie dzieci to piguły+prezerwatywa i w ciąże nie zajdziecie na pewno!!!Moja koleżanka nie chciała teraz dziecka, mieszka z chłopakiem, nie zabezpieczali się więc jawne ryzyko ani razu nie pomyślała o aborcji chociaż jedyną osobą która będzie jej pomagać będę ja

Gość gość
po pierwsze to wylacznie kobieta ponosi skutki ciazy, porodu i pologu. po drugie to ilu facetow chcialoby wychowac dziecko z wpadki? Promil? tysiace facetow miga sie od alimentow na dzieci urodzone w dlugoletnich zwiazkach a ty myslisz ze nagle z checia wychowaja owoc przelotnej przygody? zejdz na ziemie. po trzecie to nawet jakby facet sie deklarowal ze on wezmie i odchowa to nie masz najmniejszej gwarancji ze mu sie nie odwidzi. I co wtedy?

Gość gość
Dziecko z wpadki...już głupot gorszych wymyślać nie możecie bo sadze że ten temat powstał na cześć koleżanki która usuwa a jest 1,5 roku z facetem.Jesteście z chłopaszkami uprawiacie seks to ponoście tego konsekwencje!

Gość gość
Nie chcecie wychowywać ok może nie rozumiem ale nie każda kobieta musi mieć instynkt macierzyński. Oddajcie do adopcji a nie od razu aborcja bo to już dla mnie jest straszna nieodpowiedzialność i samolubstwo

Gość gość
sama sobie ponoś konsekwencje jak masz ochotę. Gdybym kiedykolwiek zaszła w ciążę mimo zabezpieczenia, to ją usunę i możesz mi skoczyc, bo to nie twoja sprawa i możesz sobie rządzić co najwyżej swoją piczą, a na innych masz zerowy wpływ. Zresztą aborcja, to tez jest ponoszenie konsekwencji, to ze tobie sie taki wybór nie podoba, to tylko i wyłącznie twój problem

Gość gość
to dla ciebie, a potrafisz pojac ze sa kobiety ktore mysla inaczej? W wiekszosci krajow Europy mozna legalnie i bez problemow usunac ciaze do 12 tygodnia, wiec chyba jestes w mniejszosci.

Gość gość
Mnie dziwi 'wpadka" gdy jest tyle form antykoncepcji- i jakby słuchac tych kobiet w niechcianych ciążach to co 2 twierdzi że gumka zawiodła- nie wierze. Uważam jednak że dziecko towarem nie jest i jeżeli kobieta nie chce ciąży i wychowywać dziecka powinna ciąże usunąć. Przestańcie fantazjować o cudowności ciąży braku konsewkencji zdrowotnych wynikających z tego stanu i cudownych rodzimkach czekających na "dzidzie" Nie powinno się sprowadzać niechcianych dzieci na świat.

Gość gość
Głupie jesteście jak nie wiem co jak się dymacie na lewo i na prawo to później trzeba kasę wydawać na aborcje.Ja nie mam zamiaru ponosić konsekwencji bo dla mnie to samo szczęście a moje dziecko było planowane i jakoś nie przeszkadza mi w niczym ani w studiach ani w życiu :) rozwalona piczo

Gość gość
Wlasnie czlowiek jest samolubem, egoista taka natura. Wygrywa silniejszy. Kobieta chodzi w ciazy 9 mc i pol biedy jesli jest bezproblemowa a co jak jest zagrozona? Co ze szkola, praca dalszym zyciem? Nikt o tym nie pomysli. Pozniej porod-prawdziwa masakra. Po co ma cierpiec? Niech sobie oszczedzi bolu, szycia, laktacji, rozstepow, kilogramow. Myslisz ze koboeta rodzaca kiedys kolejna chciana ciaze bedzie miala kolorowa? O ile ja ktos zechce po takim czyms. Ze strony dziecka wychowujacego sie w domu dziecka myslisz ze ono dziekuje za to ze sie urodzilo?? Nie! Ono czuje sie porzucone itd myslisz ze w tym domu dziecka ma milosc?? Gooowno ma! Dlatego tak, jestem za wczesna aborcja .

Gość gość
A wy na rawde wierzycie,ze ktos kto rozwaza aborcje bedzie sie radzil na kafe? Sorry,ale jakbym stanela przed.takim wyborem to kafeteria czy inne forum byloby ostatnim miejscem do radzenia sie. To jedna z wielu prowokacji i tyle. Predzej taka.osoba ppszlaby do psychologa prosic o pomoc niz sie.pytac co ktos.obcy nt sadzi.

Gość gość
jasne, nie mam co robić tylko ponosić trudy ciąży i porodu i odnieść mniejszy lub większy uszczerbek na zdrowiu i wyglądzie po to, zeby uszczęśliwić jakąś sfrustrowana bezpłodną babę. Nie każdy jest taką altruistyczną dobrą ciocią, ja np mam w d***e bezpłodne kobiety spragnione dzidziusia, a abortowane płody mnie nie rozczulają i nie wzruszają. Jak jesteś taka uczynna, to moze sama wyprodukuj dla bezdzietnych par kilkoro dzieciaków w przerwie miedzy innymi zajęciami i rodzeniem własnych dzieci, skoro to zaden problem..

Gość gość
No wlasnie... Na zycie seksualne nie narzekaja... Po porodzie juz go nie maja... Za to mexowie narzekaja, ze nie maja seksu... Poczytaj sobie glanie jeden z drugim topik Plastyka pochwy na dziale Zdrowie. To zobaczysz ile kobiet ma czasami po latach to wychodzi, powiklania poporodowe po tzw porodach naturalnych, ktore to niby maja przynosic orgazmy. To jest wciaz temat tabu, kobiety sie wstydza nawet przed swoim mezem mowic o tym, ze z pilka ( czytaj wypadajaca pochwa, macica) miedzy nogami chodzi, albo popuszcza mocz... Ba nawet matki sie tego wsydza przed corkami. i tak chodza latami, a ginekolodzy mowia im, ze to normalne, dopiero jak juz cala macica wypadnie ( co nastepuje kolo menopauzy) to wtedy cos juz trzeba z ty ostatecznie zrobic. Co do zszytego krocza po porodzie, po paru latach wspolzycia zszycia sie rozchodza dochodzac do miesni, co z czasem powoduje bol i klocia prz siadaniu. Sama to przechodze... Skoro chcesz tak bardzo miec dziecko, to poprostu nie rob tego z pierwsza lepsza, tylko uwazaj gdzie wkladasz. Jak nie chce ci sie zakladac prezerwatywy, bo tak ci wygodnie, albo dla zatrzymania dziewczyny na sile przy sobie wrabiasz ja w ciaze, to niestety tak bywa. Cale szczescie juz minely czasy, gdzie kobiety byly zostawiane na pastwe losy i dexycje faceta, co mu sie w danym momencie chce... Uwazaj gdzie wkladasz i z kim sie pieprzysz, to moze doczekasz sie wlasnych dzieci, no chyba ze jestes golodupcem co caly czas mysli jakos to bedzie, a dziecku w razie czego, jak tatus nie ma kasy, podle na zebry po sasiadach, to nie dziwie sie, ze usunela... Wolalabym usunac, niz widziec glod w oczach mojego dziecka...

Gość gość
Ja nie muszę nic czytać, urodziłam i życie łóżkowe mam ok, nie zmieniło się praktycznie nic

Gość gość
Ale jaja... Oddajcie do adopvji... A malo to dzieciakow jest w domach dziecka, ktorych nikt nie chce? ... Ja bylam niechcianym dzieckiem, cale moje dziecinstwo moja matka i ojciec mi to uswiadamiali, ze wpadli, a ja zrujnowalam im zycie... Wolalabym zeby mnie usuneli niz zeby posiadala takie wspomnienia jakie mam... Nikt i nic wymazac ich nie potrafi...

Gość gość
Pewnie że żal mi par które nie mogą mieć własnego potomka, jednak nie przeginajmy- z jakiej racji inna kobieta ma im rodzić dzieci???? Jeżeli chce to ok, ale jeżeli nie chce, to nikt nie powinien takiej kobiecie robić wyrzutów. Jakoś nie widze by prześladowano lekarzy którzy przyczyniają się przez błąd w sztucze do śmierci dzieci podczas porodów. Ja miałam trudną ciąze bo wymiotowałam jak kot przez 6miesiecy, jednak byłam przeszczęsliwa że będę mieć dziecko- gdyby tak nie było te wymioty i złe samopoczucie nie jedna babke doprowadziłoby do załamania nerwowego. Nikt kto nie czuł się przez pół roku jak osoba majaca wirusa jelitowego nie wie ile niektóre kobiety muszą przejść w ciązy by mieć dziecko.

Gość gość
Niemowlaków w domu dziecka nie ma bo na niemowlaka ludzie czekają po kilka lat żeby zaadoptować.Ty byłaś niechcianym dzieckiem...można powiedzieć że ja też ale urodziła mnie ta jakaś baba chociaż w ciąży się nie oszczędzała i miałam problemy zdrowotne ale od razu trafiłam do adopcji i rodzice tego nie ukrywali a co do moich rodziców to nie wyobrażam sobie że mogą być lepsi ludzie od nich

Gość gość
Moje zycie lozkowe po pierwszym dziecku tez bylo ok. Po drugim, wypadajaca przednia i tylna sciana pochwy, nietrzymacie moczu, infekcje waginalne niemal ciagle, szerokie krocze teraz zamkniete prze wypadajaca pochwe... Seks prawie niemozliwy... Ja nie czuje meza, a maz mnie... Cwicze miesnie kegla, ale nic nie daja...

Gość gość
A cwiczylas przed? Tyle sie o tym trabi. Nie wiem,ja jako juz starsza nastolatka bylam uczulana na tym punkcie i w momentach jak np.stalam w kolejce to po prostu cwiczylam. Zanim zaszlam w pierwsza ciaze to mialam te miesnie cwiczone od lat....12.

Gość czerepka
A ja usunelabym tylko chore nigdy nie odebralabym zycia zdrowemu dziecku..chore nigdynie ma szansy na normalnosc a i pieniedzy nie mamy za duzo...