Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety nie chcą rodzić naturalnie

Polecane posty

Gość gość
ja nie zdecydowałabym się na cc z własnej woli...

Gość Jedynaczka4
Proszę, nie piszcie bzdur! Chciałam urodzić naturalnie, męczyłam się 14 godzin podczas porodu i nic z tego nie wyszło.Lekarz nie pozwolił mi dłużej się męczyć i miałam cc. Przykre, ale prawdziwe! Nawet mi nie przyszło przez myśl że będę cięta! Na szczęście dzieciątko jest śliczne zdrowe- malutka ważyła 4100, 56 cm. 10/10

Gość gość
Jest to wielkie zagrozanie zakażeniami!!Podczas porodu powinien być mąż jak i przy badaniach u ginekologa liczą się bardziej.

Gość Ale to już było
Zagrożenie jest zawsze,, nie tylko przy cc. Co ma mąż do wizyt u ginekologa?! Niektórym tu odbija:D

Gość gość
Obejrzyjcie na you tubie "porodowy biznes" co prawda dokument dotyczy USA ale godny polecenia :D

Gość gość
ja nie wyrazilam zgody na naciecie,na uciskanie brzucha,na cesarke tylko w razie koniecznosci.Z taka kartka przyjechalam na porodowke wreczylam poloznej i nic mnie nie obchodzilo.Trzeba znac swoje prawa.

Gość gość
acha nie wiem co to hemoroidy,co to nietrzymanie moczu.Nie mialam problemow z kroczem, nadal meza czuje jak wczesniej a on mnie.Urodzilam 2 dzieci po obu porodach po 30 minutach bylam na nogach,strasznie chcialo mi sie sikac.Nie mam nic przeciwko cc,ale sama wole sn.Nie boje sie bolu.

Gość gość
eh ja się nabawiłam hemoroidów - całą ciążę ich nie miałam - tylko po porodzie wylazły. Gdzieś tam przeczytałam wywiad z R. Dębskim - on jest zdania, że hemoroidów od porodu nie może się dostać i że jeżeli takowe się pojawiają to wina ciąży nie porodu.. cóż nieswojo się czuję musząc negować profesora ale ja swoich naprawdę dostałam od porodu...

Gość gość
Do gościówy godz.22,13.U ciebie zachowanie jak u krowy, wysra i wstaje natychmiast:D Ja urodzilam naturalnie, jednak następnego dnia nie miałam siły pościelic sama łóżka, chociaż robily to polożne.

Gość gość
Rodziłam sn 2lata temu. Rodziłam 3 godziny na oksy, parte trwały 10minut. Nie mam zadnych dolegliwości z wyżej opisanych. Trochę koloryzujecie. Żadna z moich koleżanek ,które rodziły nie ma czegoś takiego jak:hemoroidy,nie trzymanie moczu ,wypadnie pochwy itp. Nie mam nic do cc, uważam,że kobieta powinna mięć wybór. Ale na Boga przestancie starszyć tymi wiadrami i innnymi kombinacjami! Bo po sn biegałam na drugi dzień jak rącza łana ,a 4 tygodnie od porodu już się kochaliśmy z mężem,bo tych 6 nie mogliśmy wytrzymać:P I zapewniam,że nie mam wiadra. seks jest super,pozdrawiam.

Gość gość
Ale co wy myslicie,że wam koleżanki powiedzą,że z seksem nie jest jak przed ciążą? która się przyzna :) nie znam takiej kobiety, która z dumą mówiłaby o hemoroidach albo wypadaniu pochwy , takie rzeczy sie zostawia dla siebie , bo co to za powód do dumy...

Gość gość
gość dziś No i dlatego ze Tobie nic nie jest po sn to wszystkie kobiety na swiecie tez nie maja zadnych skutków ubocznych tak?

Gość gość
A juz szczegolnie kolezanka sie przyzna kolezance, ze maz ja nie czuje. Wielu facetow kryje te odczucia przed swoimi kobietami i mowi, nic kochanie sie nie zmienilo, a potem okazuje sie, ze ma problemy ze wzwodem, z dojsciem do finalu, sciska partnerce nogi w czasie stosunku, zeby ja poczuc ciadniej... Tak o tym kolezanka ci sie pochwali... :D

Gość gość
ja swojego też o to pytałam - co prawda po jednym porodzie ale ciężkim i o dziwo też nie narzekał.. a może kłamał ;P swoją drogą na luźną pochwę są sposoby ;) i zgodzę się z tym, że koleżanki nie pochwalą się skutkami ubocznymi porodów naturalnych.. Gdy widziałam, że moja koleżanka nie może siedzieć z bólu po 6 tygodniach od porodu, uposażona we własne doświadczenia, zaczęłam jej opowiadać jak to musiałam radzić sobie z hemoroidami i wiecie co? Okazało się że również je ma a wstydziła się iść z nimi nawet od lekarza (ginekolog na wizycie kontrolnej nie poruszył w ogóle tego tematu !).. Poleciłam jej czopki, które na mnie najlepiej podziałały i po 3 tygodniach siedziała normalnie ;)

Gość gość
Co za tępe baby! Hemoroidy itp. to się robią od CIĄŻy a nie od porodu. nie ważne,czy sn czy cc. Każda z was może mieć problemy z macicą,wypadającą pochwą,bo to ciąża "niszczy" te narządy.

Gość gość
To powiem wam,że dziwne macie koleżanki,bo moje mi mówiły, które miały jakieś kompilkacje po porodzie,a które nie. WIęcej narzekało na cc i to,że długo nie mogły dźwigać itp. schylać się,bo rana ciągnie. A siedzieć na tyłko to ja nie mogłam rpzez 5 dni od porodu,potem bez problemu. A z tym seksem to panie po cc(mimo ciązy),mają piękną,malutką ci**pe*czkę niczym dziewica?

Gość gość
JA poprosiłam lekarza o "jeden szew więcej dla męża" :) nie czuję się wiadrem. Mój cały poród od 1 skurczu trwał 2 godziny. Nie odczułam różnicy w seksie,mój mąz uważa,że też nie. Wątpię,aby mnie okłamywał,zawsze szczerze rozmawiamy. Po porodzie za to szybciej osiągam orgazmy,niż przed ciążą,ale nie wiem czym to jest spowodowane?

Gość gość
są plusy i minusy jak ze wszystkim. jestem za tym,aby kobieta miala wybór i świadomie rodziła sn,lub cc.

Gość gość
Do autora wpisu wyzej-piekne podsumowanie topiku! Tyle kazda powinna zrozumiec i nie bedzie walkowania kolejnego glupiego tematu na kafe i roznicy miedzy matkami.

Gość gość
Taaaa jeszcze napiszcie jakie to orgazmy podczas sn przezywalyscie, bo i takie wpisy na kafe sie zdarzaly... Co do tego jakie sa odczucia faceta po porodxie odnosnie seksu, to pisal tutaj o ty pewien facet. Zonie oczywiscie sie nie przyznal, ze jest roznica, ze penis jakby wpada w proznie, ktora wczesniej obejmowala penis i to powoduje slabsze idczucia, ale xonie tego nie powiedzial, bo wdzieczny jej jest za dzieci, kocha ja i nie chce jej martwic...

Gość gość
dajcie spokój już :) co was obchodzą czyjeś brzuchy? och egoistki i roszczeniowa postawa bla bla bla!!!.... musicie komentować czyjeś życie? Takie durne z was pudła? chce mieć cc i czy psuje sobie zdrowie jej sprawa, jej zdrowie. Czy to wpływa jakoś na wasze życie, że tak was to podnieca? no nagadałaś się jedna z druga i co tym zmienicie? Ja mam w nosie takie wasze pitolenie będę chciała to sobie zrobię cc, a wy szczekajta :P durne upierdliwe babony, współczuję waszym chłopom z taką szczotą to aż wstyd się pokazać, bo jak ryja otworzy to tylko czarnogród, wścibstwo i siara :o

Gość gość
Poród naturalny to rzeźnia Minusy: potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte , bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału Plusy : nie widze żadnych

Gość gość
gość z 11.03. nie strasz ludzi. Teraz napisz minus cc.Pewnie nie ma żadnych ,co? Ja tam nie ingeruje-czy ktoś chce rodzić sn,czy woli cc jego sprawa. Jednak przestańcie z sn robić nie wiadomo jaką masakrę! Ja rodziłam sn,rodziłam 2godziny!a nie naście, skurcze były do przeżycia, żadnych komplikacji z wyżej wymienionych nie posiadam. Dziecko zdrowe 4kg, 58cm. 10/10. Jestem sportowcem,może to dlatego? Jak mała miała 2 miesiące musiałam wrócić na treningi. Seks po połogu( 6tygodni od porodu).Kochamy się z mężem średnio 5,6x w tygodniu. Jest tak jak było,czyli z***biście ;-) Także ja np. nie widzę minusów sn. jednak nie namawiam. Każda kobieta powinna mieć wybór.

Gość gość
Wtrącę 3 grosze-z tym bólem przy sn też bym polemizowała. Bo rodziłam 2x i bardziej boję się bólu u dentysty(bez znieczulenia nie da rady). Porody oba bez znieczulenia, pierwszy 6godzin, drugi 4godziny.Akurat u mnie szybko postępowało rozwarcie i wierzcie mi naprawdę gorzej wspominam wizytę u dentysty na kanałach.... Wszystko zależy od osoby,każdy ma indywidualne predyspozycję i próg bólowy.

Gość gość
Mi się najbardziej chce śmiać z tych co nie rodziły sn,a najgłośniej krzyczą,że ci*pka jak wiadro,że seks do dupy. To totalne bzdury, większość kobiet jednak rodzi sn,niż cc i jakoś każdy z nas uprawia dalej seks i po porodach ludzie nie biorą rozwód ,a mężowie nie znajdują od razu kochanek(oczywiście takich ,które jeszcze nie rodziły). Nie słyszałam,aby jakiś mąż zdradził z takiego powodu,iż żona miała cipę jak wiadro po porodzie,no sory. Czy wam się już w głowach poprzewracało?Pochwa jest narządem przystosowanym do rodzenia dzieci,obkurcza się po porodzie do swoich rozmiarów. Z reszta jak ktoś wyżej pisał,nie poród(przejście dziecka przez pochwę trwa minutę)stwarza mnóstwo tych wad o których pisałyście.Ale sama CIĄŻA,cięża,który dźwigacie 9mięsiecy( opuszczenie się narządów.)Także zakońćzenie ciązy cc,nic nie zmieni,jeśli ktoś będzie miał mieć hemoroidy to będzie je miał w ciąży.

Gość gość
Jakby pochwa sie tak rozciagala przy porodzie to nikt by nie mial wiecej niz 1 dziecka, bo zaden facet by kobiety nie zaplodnil jakby nie mogl w niej dosc, bo by nic nie czul, tylko proznie.

Gość gość
Jako tegoroczna absolwentka położnictwa i przyszła mama - po zobaczeniu wielu sn i cc, wybieram sn. Chyba, że będzie konieczność cc, to co innego. Ale sama z siebie - nie dam się pokroić :)

Gość gość
Zgadzam się z ostatnim komentarzem. Faceci by w ogóle nie dochodzili ze swoimi partnerkami z którymi mają dziecko,bzykaliby godzinami hehe. Ah durne te baby,co myślą,że po porodzie to robi się 10cm dziura na stałe.

Gość gość
To ja wam powiem,że mnie zdradzał eks mąż z babką,co miała trójkę dzieci!!! :( więc jakoś nie wierzę,że miała próżnie między nogami!!