Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety nie chcą rodzić naturalnie

Polecane posty

Gość gość
Wlasnie, lekarze czesto zle zszywaja po porodach, to fakt. Albo za ciasno albo prawie jak wcale hehe

Gość gość
no ale chyba się za to płaci prawda? Generalnie cc na życzenie to żaden problem, wystarczy poguglować. Jak szłam na rozmowę kwalifikującą po prostu powiedziałam jak sprawy stoją, o nerwicy lękowej, dyskopatii i dużej wadzie. Wpisali w skierowanie i już, rodzę 7 listopada. Coś takiego to nie problem wystarczy zapłacić. W przypadku Łodzi to 3900, w Warszawie min 7800

zwolenniczka- jestem po 3 ciązach i 2 porodach. Rodziłam w dwóch zupełnie różnych placówkach. Tak mam traumę i niech nikt mi nie wmawia że jak już się urodzi dziecko to cały ból mija. Co z tego że przy 2 porodzie nie dałam się nacinać? Nie pękłam ale mam luzną pochwę i nie trzymam moczu.Mój ginekolog stwierdził że to naturalna przypadłośc kobiet po porodach naturalnych. Szkoda że dopiero po porodzie mi to powiedział

Gość gość
Zwolenniczka czasami lekarz moze zrobic cesarke, a nie chce po prostu, bo jest na natura za wszelka cene i tyle.

Gość gość
Neomagic to się zapisz na plastykę i przestań ludzi straszyć i przekonywać, że jak się Tobie stało to każdej się stanie.

Gość gość
Dlatego lekarze nie chcą robić cesarki kiedy trzeba i zwlekają bo na takich jak wy, które płacą kiedy wskazań nie ma, wyczerpują limity. Trudno zrozumieć? Im więcej kobiet dla wygody kupuje cesarkę tym więcej 'wątpliwości' lekarza w nagłych wypadkach

Gość gość
Poród naturalny ( o ile nie ma wskazań do cc) jest dla dziecka dobry. Rodziłam tak moje ciężko chore dziecko (wada serca). Bardzo często w przypadku wad serca u dziecka zalecany jest właśnie poród sn.

to co plastyka już nie jest be a cc to zło całego świata?i z jakiej racji mam płacić za plastykę skoro mogłam zapłacić za cc- chyba nawet taniej by mnie wyszło. Może dlatego że, się nie mówi głośno o powikłaniach po naturalnym porodzie? że się wmawia kobietom że jak urodzą przez cc to są gorszymi matkami?

Gość gość
Neo to jakim cudem ja po cc musialam isc na zabieg bo tak jak ty wysilkowo moczu nie trzymalam? Wybacz, ale smiac mi sie chce z ciebie. Zrozum ze cc przed tym kobieto nie chroni! Moze uchornic dziecko przed uszkodzeniem itp ale nie ciebie przed powiklaniami... I po cc i po sn sa powiklania. Zrozum to!!!

Gość gość
Cala ta propaganda o szkodliwosci cc wynika z tego, ze jest ono kosztowne i jakby kazda kobieta miala je miec to zwyczjnie budzet panstwa by tego nie wytrzymal, a zwyklych kobiet tez nie stac, zeby na to placic, a obywateli panstwo chce miec. O tym, ze po 2-3 korektach plastyki pochwy lekarz pyta sie 40 letniej pacjentku, czy ma zamiar dalej wspolzyc, bo sugeruja zamkniecie pochwy, nie dowiecie sie z polskich stron internetowych, tylko angielskich. Na polskich stronaxh o ciazy i porodzie pisza ze wszystko wraca do normy i wszystko jest cacy. Jak masz problem to musisz sie mocno naszukac, ze sie dowiedziec co ci sie stalo... Przypatrzmy sie tez lekcjom biologii, ucza mlode dziewczyny jak sa zbudowane ich narzady moczowe i plciowe, ale niea tam nawet wzmianki o tym, ze te narzady trzymaja sie na cienkich tkankach i podtrzymywane sa przez miesnie Kegla, ktore trzeba caly czas cwiczyc juz od nastoletnich lat, zeby byly w dobrej kondycji. O miesniach kegla dowiadujemy sie jedynie na stronach dotyczacych poprawy zycia seksualnego i to w kontekscie eby miec lepsze orgazmy... O tym, ze ciaza i porod nadwyreza i naciaga, a nawet oslabia te miesnie nie ma nawet wzmianki... Co do kobiet co rodzily 10 dzieci i wiecej, rodzily bo nie mialy wyboru, czesto to sa kobiety ze slabym wyksztalceniem, gdzies na zadupiu, gdzie rzadzi ksiadz, nie maja dostepu albo wstydza sie pytac o antykoncepcje. Gdy rodza dzieci wstydza sie tez potem przyznac nawet, ze sikaja pod siebie lub chodza z gula miedzy nogami, bo o "takich" sprawach sie nie mowi, bo beda uznane za gorsze, wybrakowane, zreszta sami lekarze ginekolodzy sa niedouczeni albo bagatelizuja sprawe, albo zwyczajnie mowia takiej kobiecie, ze czego chce przeciez rodzila dzieci i taki jest jej los... I tak chodza latami, a jak przychodzi menopauza, gdy estrogeny przestsja sie wydzielac, macica calkiem wypada i wtedy przychodza ze sloikiem miedzy nogami...

Gość gość
Ta neomagic jakas wybitnie tępa jest. Pisze tu tyle ludzi a ta dalej swoje jakieś śmiechy wypisuje. Bo jej sie rozjechala pussi to wam tez sie rozjedzie :) i za plastykę ona płaciła nie będzie i foch :) to się na nfz zapisz hehe.

Gość gość
Neo a no dlatego, ze po cc ryzyko zgonu matki jest 4 razy większe. Jak mialam cc w Uk wszystko mi wyjasnili. Tam nie ma limitow na cc. Robia kazdej ktora potrzebuje.

Neomagic- ja Ci nie wmówię, ze po zobaczeniu dziecka o bólu się zapomina:) Bo sama pamiętam swój poród, pomimo znieczulenia. Szczerze mówiąc, podziwiam kobiety, które rodziły bez- gdyby nie znieczulenie wybrałabym cesarkę. Ale nie bardzo rozumiem Twoich zali i udowadniania, ze nie mówi się możliwych komplikacjach po sn. Odkąd mamy dostep do neta, naprawdę wszystkiego można się dowiedzieć. A dlaczego ginekolodzy namawiaja na poród naturalny? Bo poród to czynność fizjologiczna tak naprawdę- i naturalny, fizjologiczny poród jest zdrowszy dla dziecka.

Gość gość
15.23 tylko szkoda, ze nie napisalas, ze casarka nie chroni przed wypadajaca gula. Ciaza robi swoje.

Gość gość
Neomagic>>> ja cie rozumiem w zupelnosci, ja dwa porody naturalne, po pierwszym doszlam szybko do siebie, raczej tak mi sie wydawalo, jakims dziwnym przypadkiem po porodzie pierwszym zaczely mi sie infekcje waginalne. Wydawalam mnostwo kasy na leczenie czegos co nie mialam... Dowiedzialam sie dopiero po drugim porodzie dlaczego je mialam i mam. Po drugim porodzie wypadka mi pochwa i czeka mnie operacja. I tutaj wlasnie chcialam rodzic naturalnie, bo balam sie cc, jako operacji, a i tak musze ja przejsc... Zeby zwyczajnie moc zyc i chodzic... O seksie juz nie pisze, bo nie istnieje juz od dawna... Ciagle infekcje mi to uniemozliwialy, teraz wypadanie... Szkoda, ze tego co teraz nie wiedzialam przed porodami, nigdy nie zdecydowalabym sie na naturalne.... O miesniach kegal i slabych tkankach nie ucza, bo boja sie, ze dziewczyny ze strachu wogole nie beda chcialy zachodzic w ciaze i rodzic dzieci, a obywateli panstwo potrzebuje, zeby mieli nowych niwolnikow, ktorzy beda utrzymywac ta cholote na gorze...

Zdrowszy dla dziecka? A czy dla matki też? Kiedyś kobiety rodziły w rydlinach na polu. A w domu,to akuszerka jeśli widziała że dziecko urodziło się słabowite to wynosiła na mróz żeby szybciej umarło. Tylko czasy się zmieniły. Możecie zachwalać sn. Wasz wybór . Matka to też kobieta która ma prawo dbać o swoje ciało. A śmiertelność matek po cc jak się ma do śmiertelności dzieci bo cesarka nie była zrobiona na czas?Albo stary pryk ordynator nie chciał sobie psuć statystyk porodowych?

Gość gość
Ja tez jestem z UK, nie ma limitow na cc, ale z powodu braku pieniedzy na NHS, lekarze i polozne maja zrobic wszystko, zeby ograniczyc liczbe cc. A kobiety umieraja przy cc, bo albo nie informuja anestozjologa o jakich problemach zdrowotnych, typu alergia na znieczulenie, choroby serca itd, albo o nich nie wiedza, albo zwyczajnie sa za dlugo przetrzymywane w sn, gdzie nie daje rady urodzic, a potem cc jest robione na szybko i stad te powiklania i zginy po cc. ...

Gość gość
Tak w necie wszystkiego mozna sie dowiedziec, tylko jak szukac czegos o czyms, czego nawet bys nie pomyslala ze jest mozliwe, bo zwyczajnie te informacje sa zatajane ..z premedytacja, bo kazdy rzad sie boi ze kobiety ze strachu przed nimi przestana zachodzic w ciaze i rodzic dzieci? Przeciez dla kazdego panstwa bylaby to katastrofa...

Gość gość
A moja kuzynka umarla po cesarce, zatrzymanie akcji serca i po wszystkim...

Gość gość
Ja pierdziele, ale kosmos. Panstwo zataja przed kobietami, ze ciaza im cialo zniszczy. Ja to wiedzialam juz jako nastokatka! I jakos rzad nie zdolal tego utajnic :D

Gość gość
Neomagic ty sie lecz na nerwy nie na krocze :P masz we lbie swoim tępym problem

Gość gość
Twojej rozklapiosze tez chyba nie dlatego tak ci zal sciska ze nie mialas cesary suko :P

Gość gość
14:09 gosciu ja tez szybko doszlam po pierwszym porodzie... Zobaczysz po 10 latach wspolzycia, jak rozejdzie ci sie zszycie. Najpierw przy brzegach, a potem dalej... xxxx Twoj przypadek wcale nie jest regola :) Jestem 22 lata po pierwszym porodzie, gdy nikt sobie glowy nie zawracal szpitalem przyjaznym matce i dziecku, znieczuleniem i komfortem rodzacej :) Nic mi sie nie rozeszlo, nie mialam i nie mam hemoroidow, nietrzymania moczu czy wypadania narzadu rodnego:D Mloda wazyla 4200kg :) Drugie dziecko urodzilam juz w znieczuleniu, bez komplikacji poporodowych. A w ciazach sporo przytylam, nigdy nie bylam chuda i nie jestem fanka sportu :P Komplikacje to baardzo indiwidualna sprawa. Czemu kobiety nie chca rodzic naturalnie ? Bo sa egoistyczne, inflantywne, niezdolne do jakiegokolwiek poswiecenia , najlepiej wszystko miec na tacy bez jakiegokolwiek trudu, egocentryczki dla ktorych wlasne cialo i ego jest ponad wszystko :D Porod jest naturalny , cc jest zabiegiem medycznym ratujacym zycie.

Gość gość
Kobiety cale zycie cwicza miesnie brzucha, ud itd, ale nie wiedza, ze maja w sobie miesnie, ktore podtrzymuja ich caly uklad moczowo-plciowy i ktore powinny cwiczyc caly czas od nastoletnich lat, bo inaczej grawitacja zrobi swoje i je wypatroszy, najpozniej po menopauzie, ale o tym nie dowiecie sie na lekcjach biologii, bo to nie jest na reke rzadowi, zeby dziewczyny czy kobiety w wieku rozrodczym to wiedzialy, bo po nitce do klebka dowiedzialyby sie rowniez o tum, ze ciaza i porod mocno odlabiaja a nawet tociagaja te miesnie i w ten sposob dochodzi do nietrzymaniammoczu, kalu, wypadnania narzafow rodnych czy moczowych. Ktora kobieta swiadomie przyjmie fakt, bedzie wypatroszona, bo ciaza i porody to przyspieszaja?...

Gość gość
Co za beznadziejne pytanie. Ale odpowiem- bo to boli. Niech będzie dostęp do znieczulenia na każde żądanie rodzącej to może by i większa liczba kobiet się na naturalny decydowała. Wszystko ci w Pl znieczulą , czy rwanie zęba czy zszycie rany ale nie poród a to przecież najgorszy ból. To znaczy zszycie rany u chirurga, bo już szycie krocza po nacięciu bywa że bez znieczulenia leci. No ale przecież rodzi TYLKO kobieta, to po co wydawać kasę na takie pierdoły jak uśmierzenie bólu. Ja za cesarkę zapłaciłam, inaczej bym się na dziecko nie zdecydowała( i nie jestem jakoś strasznie bogata, sporo czasu odkładałam na ten cel).

Gość gość
Gosc 15:47 czy ty jestes naprawde ignorantem czy takiego udajesz?... Nie mowimy tutaj o rozstepach, cyckach do pasa i tego tupu p*****lach... To ze ciaza niszczy cialo to wiemy wszyscy, tylko malo kto wie do jakiego stopnia... O tym ze mozesz zostac przez to wypatroszona malo kto wie... Ja doniedawna myslalam, ze to jest niemozliwe, popoki nie zobaczylam swoich narzadow ma wierzchu... Chcialabys np biec na autobus do pracy i czuc jak ci cieply mocz leje sie po nogach, albo siedziec w pracy, a jak wstaniesz to pierdziec pochwa? I co wyedy powiesz kolezankom z pracy? Ze pochwa c****erdzi?...

Gość gość
16:19 wiedzialam ze jest nietrzymanie moczu i zaburzenia statystyki idiotko. Rzad jakos przede mna tego nie utajnil. Nie rodzilam ale wiem. Glupia nie jestem jak ty i nie mam urojonych pogladow o teoriach sposkowych rzadu.