Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość lipcóweczka2015
Ta kawka stoi przy kremach dla ciężarnych i takich tam :) tylko musisz się dobrze rozglądać bo przeważnie tak schowane są ;)

hej dziewczyny:) ja objawy mam takie: *brak okresu *senność ....koniec ;P wolę to niż tak jak w 1 ciązy pękające z bólu piersi, skurcze w brzuchu, odruchy wymiotne przy myciu zębów, delikatne dziąsła, krew z nosa. miłego dnia :)

Gość gość
lipcoweczka, napisz ile lat ma pierwsze dziecko i chlopak czy dziewczynka? Aboslutnie nie odpuszczaj facetowi...

Heja to ja na niebiesko :) Gabi ja też miałam prawie identyczne objawy w pierwszej ciąży jak ty, teraz to niebo. Moja koleżanka jak mnie odwiedziła wtedy i popatrzyła jak spędzam czas między łóżkiem a kibelkiem to stwierdziła że ona się w to nie bawi :-P Teraz kawa mi przestała być potrzebna, mięso czasem z rana mi się nie podoba, wilczy apetyt, piersi czuję że mam ale bez przesad, no i brak okresu. Czasem coś mnie tam w dole lekko zakuje no ale da się żyć.

Gość Malinova83
Witajcie Dziewczyny! Postanowiłam dołączyć do Waszego tematu, gdyż wszystko wskazuje na to, że w lipcu będę znów mamą. Testowałam 11.11, wg. internetowych kalkulatorów tp mam na 19.07. Jeszcze nie byłam u lekarza, jestem zapisana na wizytę 24.11. Nie mogę się doczekać :)

Gość Zdeterminowanaaa30
hej Dziewczyny :) sorry za kilkudniowa nieobecnośc ale moj Babelek niezle mnie testuje ;/ Z Toaleta zaprzyjazniam sie intensywnie i juz sama nie wiem ze by tu zjesc :) Jedno co mi na razie podchodzi to jajecznica , po niej na szczescie nic sie nie dzieje , no ale nie wyobrazam sobie ciazy przez 40 tygodni na jajecznicy ;/ Teraz wlasnie zbieram sie do pracy ale nie wiem ile w niej posiedze ;/ tak czy inaczej ... jedno co mnie uszczsliwa to znajezienie super ginekologa ,,, prywatnie ale przynajmniej mam spokoj psychiczny i wrazenie ze jestem "zaoopiekowana" U nas na dzien dzisiejszy wedle usg 6 tydzien i dzien :) a porod ... niestety cesarka ze wzgledu na miesniaki :(

hej Malinova :) witamy wśrod lipcowych mamuś :) a starsze ile ma?:) a moż ekilka tych starszych? :D j amam córeczkę 2,3 i powiem szczerze, że marzy mi się teraz druga królewna :) Zdeterminowana - ja też chodze prywatnie. Jeśli jeszcze nei masz, to polecam abyś się dowiedziała, czy mają w tej Twojej przychodni jakieś pakiety medtyczne lub umowy podpisane z medicover, lux med itp. Będziesz wtedy płacić ok 100-150zł meisięcznie (takie jak się dowiadywałam, są średnio koszty w Warszawie i okolicach) a będziesz miała w tym wizyty u wszystkich specjalistów i badania w danej przychodni. Myślę, że się bardziej opłaca niż płacić za każdą wizytę i badania :)

Gość Malinova83
Gabi, w domu mam szt. 1 - chłopca, za chwile kończy 4 lata. A tam, chłocy też są fajni :) Mi płeć konkretna się nie marzy. Co tam będzie :) Mam pakiet w Lux Medzie, ale dostać się tam do dobrego gina, to masakra, aktualnie terminy są na koniec stycznia, tak więc ja też zapisałam się prywanie. Najgorzej, że będę płaciła za badania, chyba, że jakoś uda mi się wyprosić skierowanie w LM... U mnie 0 objawów, oprócz powiększającego się brzucha, no i braku okresu oczywiście.

Gość Gabi Gje
Malinova ja mam w medicover i nie ma takiej sraczki. Ale pamiętaj, że są przychodnie prywatne które mają umowy z lux medem i medicoverem podpisane. Zobacz na tej stronie, możesz sobie odszukać przychodnie, które mają z lux med umowę. http://www.luxmed.pl/grupa-lux-med/centra-medyczne-grupy-lux-med/placowki-wspolpracujace.html nie musisz przecież chodzi do centrum medycznego lux medu... powiem CI, że ja tak chodzę i jestem bardzo zadowlona :) Szybszy dostęp mam do bardzo dobrego ginekologa niż bezpośrednio przez medicover :) xxx co do płci to wiadomo, że ebz znaczenia :) bo docelowo chcę mieć jeszcze syna haha :D ale córeczkę mam taką cudowną, że chętnie miałabym takie dwie :)

Gość Malinova83
Gabi, czyli planujesz trójeczkę? :) U mnie dwójka i warsztat zamknięty :D Mam 3 Centra Medyczne LuxMedu w mieście, więc nie jest najgorzej, a placówki są w miastach innych w województwie. Problem w tym, że sobie usrałam 2 najbardziej obleganych lekarzy i jakoś innych się boję. Narazie zapisałam się do babeczki, którą mi poleciła koleżanka. Idę we wtorek, po wizycie u gina prywatnego. Tylko jakoś średnio mi się uśmiecha prowadzić ciążę równolegle u 2 lekarzy, Nie wiem wtedy co z badaniami usg, nie chcę za często. A w pierwszej ciąży chodziłam też prywatnie, a w LM prosiłam się o skierowanie na badania i taką łachę mi robili, jakbym nie płaciła co miesiąc :/ Trudno, najwyżej będę płaciła za te badania.

Gość Auriska
Witajcie lipcowe mamusie :) Chciałam spytać czy może któraś z Was kiedykolwiek próbowała surowego mięsa mielonego przed zrobieniem kotletów? Pytam bardzo poważnie bo martwię się...:(

Gość mama2x
Czesc :) mam nadzieje ze do Was dołaczę, testowałam wczoraj dwie kreseczki ale po południu plamienie bałam sie ze to okres sie rozkreca ale jak na razie cisza i oby tak zostało ;) Mam synka 1,5 rocznego oraz przeszłam ciaze obumarła w 9tc we wrzesniu. W szpitalu mowili o odczekaniu 2-3 miesiecy ale moj lekarz po wykonaniu usg dał pozwolenie po pierwszej @. Stwierdziłam bedzie co ma byc i tak pewnie od razu w ciaze nie zajde a tutaj niespodzianka ;) w sobote wykonam jeszcze raz test i jak bedzie ok to pojde na bete W poprzedniej ciazy był mały przyrost mimo to serduszko podjęło pracę jednak na krótko :( ciaze chce prowadzic dwutorowo mam pakiet w enel med tam chce chodzic glownie na badania oraz prywatnie u lekarza. A i na lipcowki łapie sie ledwo bo 31 :D pierwsza ciaza przenoszona porod wywolywany 11 dni po terminie. Tylko ja mialam pozno owu bo 21 dnia cyklu ale nikt na to nie patrzył. Zobaczymy jak bedzie tutaj :)

Gość Koczet
Witajcie nowe lipcowki :) Auriska, ja w poprzedniej ciąży regularnie jadałam tatar, w tej zresztą już też zaliczyłam ;) Oczywiście wszystko w bardzo dobrej restauracji, żeby nie było ryzyka. Ale jak masz mięso ze sprawdzonego źrodła i świeże to nie ma prawa nic Ci się dziać.

Gość Auriska
Koczet mięso było badane pod względem włośnia i wyszło że nie ma, i było mrożone przed zrobieniem kotletów, spróbowałam z niewiedzy... :(

Gość Enya025
Witaj Malinova :) Zdeterminowana ja jajecznicę w pierwszej ciąży chyba przez miesiąc jadłam :-P Mama2x witaj ;) Ja chodzę na nfz i raczej tak zostanie, w mojej okolicy nie bardzo nawet jest gdzie pójść prywatnie, najwyżej usg połówkowe zrobię prywatnie po tym jak mnie lekarka wystraszła :-/

Gość dagamala
Hej dziewczyny dołączam się do tematu :) to moje pierwsze, wyczekiwane dzieciątko. :) Na szczęście starania nie trwały bardzo długo bo 6 miesięcy. Termin mam na 15 lipca, pierwsze usg 4 grudnia i jak na złość tak mi się wlecze ten czas. Na początku żadnych symptomów - była zgaga, ale tłumaczyłam to sobie niestrawnością potem wiadomo brak okresu dwa pozytywne beta hcg no i leci 6 tc :)

Gość Enya025
Hej dagamala :) u mnie chyba dziś zaczyna się 7 tydzień. A poza tym to chyba mam nowy objaw: nie wiadomo czemu mam taki niesmak w ustach normalnie jakbym zjadła coś paskudnego i nawet mycie zębów po jedzeniu nie pomaga, upierdliwe to strasznie .

Gość mama na kafe
Witam nowe dziewczyny bylam dzis w aptece i pani polecila mi tantum rosa i iladian direct plus poniewaz bala sie dac co innego mowila ze moze przejdzie po tym a jak nie to do lek ja chodze prywatnie 100zl za wizyte w tym usg powiem wam ze po pierwszym zastosowaniuczuje juz ulge ja nie wymiotuje narazie chociaz czasem ciagnie a takto teraz cale dnie siedze u tesciow moge tam odpoczac stosujac swoj nalog krzyzowki panoramiczne hehe ma ktoras mama na forum 13 mies bobasa??:) lipcoweczka a Ty jak tam ex dalej nawiedza?

Gość paulunaluna
Cześć dziewczyny.Jestem mamą 13 miesięcznej królewny i tak jak wy mam termin na lipiec z drugim maluszkiem:)Potwierdzone kilkoma testami w 26,27,28,d.c później beta hcg.Wizyta u lekarza też zaliczona ale na razie był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym ,na razie się nie martwię w poprzedniej ciąży było zupełnie tak samo,nie potrzebnie dałam się namówić mężowi na tak wczesną wizytę.No ale cóż..Kolejna wizyta w przyszły piątek.Z moich obliczeń termin wychodzi na 19 lipca.Początek ciąży zupełnie inny niż pierwszej,o wiele mniej objawów,rzadko coś zaciągnie czy zakuje:)Ciekawa jestem jak to dalej będzie,mam też mnóstwo obaw czy zbyt się nie pospieszyliśmy no i jak rodzinka zareaguje:)Czekamy z nowiną do świąt:)Pozdrawiam wszystkie przyszłe młode mamy:)

Gość mama2x
My tez jak bedzie ok bedziemy na swieta sie chwalic ;) tez mnie dziwi brak objawow jedynie teraz czuje delikatny ucisk w dole brzucha i raz mi zimno raz goraco. W pierwszej ciazy tez mialam malo objawow ok 7 tc dopadly mnie na tydzien a pozniej spokoj. Za to w drugiej tej zle zakonczonej objawy mialam ze hoho. I sie cieszyłam bo niby wiecej objawoe mocniejsza ciaza. Jak widac jednak nie zawsze;)

Gość mimimi007
My tez na swieta jak wszystko będzie dobrze będziemy się chwalić :) mam chorobę lokomocyjna i jak pomyślę, że czeka mnie do przejechania ponad 400 km bez tabletki to już się boję... ;) ale wyjdziemy na noc więc może jakos przeżyje :)

Gość GU2014
Hej! Witam nowe dziewczyny! Wczoraj miałam wizytę kontrolną... wszystko ok, mocne serducho bije 144 razy na minutę, to podobno bardzo dobry wynik. A maluch ma 7.7 mm. Karta ciąży założona, skierowanie na badania, zlecone badanie genetyczne między 11-13 tyg. I lekarz wspominał mi o konflikcie płytkowym. Przeprowadzają teraz bezspłatne badania miedzy 8 a 20 tyg ciąży.Ma mi przesłać materiały o tym na maila i mam sama podjąć decyzję, że chce... słyszałyście o tym?

Gość mama2x
Super wiesci :) ja jeszcze troche poczekam zanim zobacze mojego maluszka. Mam wizyte dopiero 5 grudnia i tez nie eiem czy to nie za wczesnie. Ale musze i tak po duphaston sie zgłosic by wspierac moje dzieciatko :) to prawda ze w ciazy sie bardzo dluzy czas pomiedzy wizytami najpierw ta pierwsza czy jest ciaza serduszko pozniej genetyczne, polowkowe i tak ciagle. Dla mnie czas ciazy to radosc polaczona z ciaglym niepokojem az do porodu. Ja na swieta cale szczescie daleko nie jade jedni rodzice w tym samym miescie drudzy 50 km od nas.

Gość mama2x
A o konflikcie płytkowym ostatnio w tv cos widziałam ale wtedy mnie to srednio interesowało ;) teraz pewnie bardziej sir na tym skupie, ciekawe czy wiekszosc ginekologow bierze udzial w tej akcji.

Witam :) nasypało śniegu że hej ;) a do świąt jeszcze daleko. Witaj paulunaluna, ja mam synka w wigilię będzie miał półtora roku. My też będziemy się chwalić w święta :-P A tetaz idę sprzątać bo synek dorwał gazetę i tak ją dokładnie przeczytał że teraz jest w każdym kącie pokoju

Gość zu354
hej hej a może zrobimy tabelkę ? żeby było coś więcej o nas wiadomo bo nowych lipcóweczek przybywa ;)

Gość gość
NICK.....WOJ....TERMIN.....TC.... KG+.....PŁEĆ....IMIĘ....KTÓRE DZIECKO proponuję taką może być?? :) jak coś nie tak to proszę modyfikować :p

Gość gość
Mamy juz tabelkę. Wystarszy się dopisać