Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Malinova83
Tez myślałam o tabelce :) Jak tylko usiądę przy kompie to sie wpisuje (teraz pisze z tel.) Witajcie jeszcze nowsze niż ja Lipcowki :) Paulunaluna, mamy ten sam tp :) okres miałaś 12.10?

Gość GU2014
Ostatni raz tabelka przewija się na 11 stronie

dziewczynki, ja ciągle chcę spaććć... aaaaa :| to jest silniejsze ode mnie i do tego takie męczące! jako, ze córka śpi to idę.... poleżeć ojeju :P

Gość Enya025
Gabi leż póki możesz , ja też zaraz na chwilę padnę :-P U nas od wczoraj problemy z dostawą prądu przez ten śnieg wrrr A dziś wieczorem idziemy na imprezę andrzejkową organizowaną przez firmę w której mąż pracuje. Nie chce mi się niesamowicie iść, pewnie o 22 będę przysypiać za stołem :-P

Gość lipcóweczka2015
Hej dziewczyny :) ja też bym tylko spala i spala :) od 9 przysypiam :P najgorsze jest to że strasznie ciągną mnie zeby :/ według ostatniej wizyty to jutro już oficjalnie 9 tydzień :) tylko że cycki mi zginęły :/ nie bolą i są jak flaczki... ale na razie nie panikuje, czekam grzecznie do 20.12. Co ma być to będzie

Gość mama2x
To ja mam w ciazy odwrotnie bezsennosc mnie meczy :/ zrobiłam dzis beta hcg wynik w poniedziałek. I teraz nie wiem sprawdzac przyrost? Jak robilyscie? Ja pierwszej ciazy tylko jedno badanie zrobilam, w drugiej latałam jak głupia sprawdzac jak rosnie bo raz pzyroslo za malo i czekalam na najgorsze i sie doczekałam :( chyba nie bede powtarzac bo to stres tylko. Jakvyscie przeklejał tabelke to poprosze o dopisanie bo korzystam z tel i nie mam jak.

Gość mama2x
Mnie tez piersi raz bola a za chwile przechodzi. Szczegolnie pełne robia sie popołudniami. I czuję dzis ucisk w dole brzucha.

Gość lipcóweczka2015
Mi bete robili w szpitalu tylko jak leżałam. Sama nie robie bo nie chce się stresować. Może nie zabrzmi to dobrze ale wole wziąć ciążę na czas. Wiadomo jak każda się stresuje i denerwuję ale nie ma co biegać od lekarza do lekarza i wszystko sprawdzać bez potrzeby. Jestem w niepełnym 9 tygodniu a przez strach byłam już 3 razy na usg nie licząc tych w szpitalu bo tam to robili mi parę razy dziennie ale to tylko dlatego że nie mogli znaleźć ciąży a miałam jakieś cholerstwo w jajniku i obserwowali pod kątem pozamacicznej. Teraz staram się nie stresować. Dużo odpoczywać. Byleby wyczekać to usg z pomiarami. Wtedy jeszcze bardziej się uspokoje ( mam nadzieje ). I mam jeszcze pytanko do dziewczyn które juz mają dzieci. W których tygodniach ciąży wasz lekarz próbował lub określił płeć? Chodzi mi o takie najwcześniejsze przypuszczenia :) bo ten mój od usg powiedział jak byłam u niego ostatnio żebym na następne przyszła za co najmniej 4 tygodnie to już może będzie widać takie właśnie pierwsze "przypuszczenia" co do płci. Nie wiem czy sobie jaja ze mnie robił czy co ale to możliwe żeby w 13-14 tygodniu zasugerować z usg co się urodzi?

Gość gość
Mi lekarz określił płeć w 12+6 na badaniu prenatalnym.płeć sprawdziła się.gin powiedział,że jak nie jest pewny to nie mówi,ale u mnie dziecko do wstydliwych nie należało i wystawiło wszystko na widok.dodam,że lekarz ma bardzo dobre usg.

Gość mama2x
Mi tuz przed 13 tc z synkiem powiedział. Tzn na zasadzie "ja tu taczej dziewczyny nie widzę" :) no i do konca został chłopak. A jak nam sie nie odwidzi to teraz chcemy miec niespodzianke. Chociaz i tak czuje ze to braciszek :)

Gość mimimi007
Dziewczyny strasznie boli mnie głowa i to jakoś tak jakby na czubku głowy albo tak trochę dookoła... Ciśnienie mam takie jak zawsze (ja mam zawsze niskie 96/60) i nie wiem co może być przyczyną... Wyczytałam brak magnezu... Nic nie chce kombinować na własną rękę bo w poniedziałek mam wizytę... Kończy mi się katar i jak próbuje wydmuchać nos wtedy bardziej boli lub jak się pochylam... Masakra :(

Gość gość
Zatoki?

Gość mimimi007
na czubku głowy? ;) sądzę, że to niedobór magnezu... wypiłam musujący, zjadłam kilka dużych kostek gorzej czekolady (prawie 80%) położyłam się na chwilkę, troszkę się przespałam i jest o wiele lepiej... :) uff :)

Gość mama na kafe
Hey dziewczyny:-) :-) co tam u was ja nawet dobrze sie czuje niemoge sie doczekac wizyty 12 grudzien co do plci to ja dowiedzialam sie na polowkowych bo na kase chorych niemaja tak dobrego sprzetu ale chodze terazprywatnie i pani doktor ma super sprzet:-) :-) moj maz jakby byla teraz coreczka to by oszalal wiem ze bardzo kocha naszego synka ale byl rozczarowany ze nie bedzie w pierwszej ciazy coreczki:-) zycze milego weekendu:-) :-)

Gość gość
Cześć dziewczyny lipcóweczki :) Jestem mamą już 2 córek i po 7 miesiącach starań w końcu się udało:) Termin wg okresu na 8 lipiec. Wizytę mam 27 listopada,więc zobaczymy co powie moja pani ginekolog. Pozdrawiam cieplutko :)

Dziewczyny plamię trochę, wybieramy się z mężem na IP ale mam złe przeczucia.

Gość lipcóweczka2015
Ewa koniecznie daj znać jak wrócisz! To może nic złego. Ja tez plamiłam i okazało się że to przez polip na szyjce, mam nadzieję że u Ciebie to tez będzie coś nie związanego i nie zagrażającego maleństwu. Trzymam kciuki!!

Gość lipcóweczka2015
Miało być Enya ale pisałam z telefonu i wiesz kochana słownik. Trzymaj się dzielnie

Hej dziewczyny. Mam termin na 6 lipca ( pierwsze dlugo wyczekiwane i wystarane dziecko) i moze wkrotce do Was dolacze. Enya- spokojnie, ja mialam 4 dni silnych plamien( czerwonych) w 5 tygodniu. Bylam pewna, ze stalo sie najgorsze, ale wszystko skonczylo sie dobrze i w piatek uslyszalam serduszko. UnCiebie tez bedzie OK.

Enya trzymam kciuki kochana! Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze! Daj znać jak tylko wrócisz, tyle mocno!

Gość mama2x
Rowniez trzymam kciuki i czekam na dobre wiesci. Ja w zeszłym tygodniu plamiłam i przesledziłam chyba wszelkie mozliwe wpisy na ten temat na forach. I jest to czeste zjawisko na poczatku ciazy. I bardzo czesto nie grozne

Gość Koczet
Enya025 i jak tam? Myślę o Tobie. Witajcie jeszcze nowsze dziewczyny! Podczytuję tu Was, ale nie za bardzo mam jak pisać, bo jestem chora, a mój synek ciężko przechodzi ząbkowanie i jest kompletny cyrk. Postaram się więcej udzielać gdy się u nas polepszy.

Gość lipcóweczka2015
No właśnie też się zastanawiam jak z Enyą... ja przed chwila tez znalazłam jakiegoś glutka z nitkami krwi trochę to jak czop śluzowy wyglądało. Ale nie panikuje. ENYA ODEZWIJ SIĘ DO NAS Z DOBRYMI WIADOMOŚCIAMI ! :)

Gość mama na kafe
Hey dziewczyny no wlasnie ciekawe co z enya mam nadzieje ze to nic powaznego.

Gość Koczet
Kurczę, Enya, to milczenie jest niepokojące. Daj znać cokolwiek. Jak zaczynam schizować, bo mnie boli podbrzusze. Niby wiem, że to normalny objaw, ale jakoś przez to, że nie widziałam swojej fasolki na usg to nie daje mi to spokoju... :(

Hej Dziewczyny !!! nie panikujcie bedzie dobrze:)Ani sie obejrzymy i Enya do nas wroci:) A co do Ciebie Koczet to ja tez miałam takie bóle a odkad juz widziałam fasolke na usg ( liczac od ostateniego okresu to 8 tydzien u mnie :) I od tygodnia w zasadzie nie miewam boli podbrzusza wiec moze to zanika????

Witam dziewczyny :) ja dziś zobaczę moją kropkę :) wieczorem mam wizytę u ginekologa :) juz nie moge sie doczekać :)

Kochet !!!! Szybko wracaj do zdrowia... ja jadam przez weekend sporo cytrusow bo non tsop siedzialam w jakichs zarazkach za to od jutra zaczynam urlop wiec w pracy bede pojawiała sie z doskoku no i wszystko powinno w miare wrocic do normy :) Trzymam kciuki bo sama dzisiaj ide po jakies nieszkodliwe syropki

Gość Koczet
Dzięki kobietki. Dziś mój mąż został z nami w domu, żeby pomóc mi przy naszym ząbkującym maluchu. Wszystkie czynności są drogą przez mękę, młody nie chce nawet jeść - ani cyca, ani kaszki czy zupki. To znaczy ma apetyt, ale po paru łyżeczkach/łykach jest ryk taki że aż się krztusi jedzeniem. Na przeziębienie biorę ten Prenalen ale to chyba bardziej placebo jest, nie czuję żadnych efektów. Nie wiem czy się do lekarza nie wybiorę, chociaż podobno leki w pierwszym trymestrze są bardzo niebezpieczne :( A co z Enyą? Mam nadzieję, że szybko usłyszymy uspokajające wieści, już dwa nieszczęścia w tym temacie mamy za sobą, wg mnie wystarczy.

Gość emem37
Hej ☺Koczet, tez byłam przeziebiona i zazywalam Prenalen w syropie☺łóżko i po paru dniach przeszło. Zdrówka życzę ☺