Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha21212

Staraczki i ciężarne. Dzielimy się objawami

Polecane posty

Gość mania20parę
tak mamozuzy ostatnia tabletkę mam wziaść 14 grudnia krwawienie i w święta staranka:p i albo się uda albo znowu nie. I nie przejmuj się tym co inni piszą. Musisz się skupić na maleństwu a nie dokładać sobie zmartwień przez kogoś kogo tak naprawdę nie znasz.

Gość muamuanew
Hej dziewczyny:) znowu jakiś gosc sie odezwal... No fajnie... Kazda ma tu prawo sie wyżalić i na anonimowych nie ma co zwracac uwagę... mamazuzy mowilam ze będzie ok:) Mania trzymam kciuki za staranka świąteczne... A ja ... Ja mam dostać okres w poniedzialek lub max we wtorek i tak sie zastanawiam juz ze względu na Mikołaja w sobotę czy w sobotę nie za testować... Choć baaaaaaaaardzo sie boje;(

Gość przy nadziei
Muamua noecwolno Ci testowac wczesniej!:p stanowczo oponuje :p Mania zobaczysz w styczniu nie dostaniesz @ :p a Ty Muamua juz w grudniu nie :p

Przy nadzieji wlasnie weszlam żeby napisać ze moze nawet w piątek bym zatestowala i wtedy M moglby znalez test pod poducha w sobotę ale masz racje nie ma co sobie psuć weekendowego mikolaja jedna krechą:) wiec dobrze jak mnie do pionu czasem ustawicie ;)

Ogólnie to dzis juz niby 11dpo wiec w sobotę 14dpo.. Ale ja mam dluga lutealna:) 15 dni;)

Gość MamaZuzy i Aniołka Olivierka
Muamua a jak się czujesz?Tak jak zwykle przed @ czy może jakoś inaczej?

Mam dużo bialego śluzu ale to mozna mieć przed @... A tak ogólnie piersi wrażliwe nawet wydaje mi sie ze bardziej niż zwykle ale to mogę sobie tak wmówić... I czasami czuje jakby mnie piekly:/ ale mowie wiesz jak to jest przed terminem @.... Boje sie bo bardzo nastawiłam sie na prezent świąteczny dla M ... :( wiem jestem glupia:(

Muamua a skąd wiesz kiedy była owu?Miałaś nie robić testów :) A jak z bólem brzucha?Pamiętam ze zazwyczaj wcześniej Cie bolal Hmmm może jednak coś w końcu zaskoczyło,należy się wam jak chlopu ziemia :D Co się dzieje z Julia? Kociara?

Gość mania20parę
muamuanew No w końcu się odezwałas :D No też ci odradzam robienie tego testu wcześniej. Jeśli jest fasolka to super :) a jeśli nie to niepotrzebnie zepsujesz sobie weekend chociaż wiem że akurat to tak naprawdę nie ma znaczenia. A może też się okazać że test nie wyjdzie bo będzie zawcześnie a jednak będzie maleństwo :P mam nadzieję że ci się uda teraz tak jak chcesz. Ja niestety muszę czekać jak dla mnie dość długo :P

Dzięki dziewczyny:) nie zrobie bo sie boje :( a mamazuzy przecież pisalam ze w 15dc zrobilam jeden test i byl pozytywny:) i pewnie w 14dc tez by byl:) wiem ze mialam nie robić.... ;) ale bardzo mnie korcilo bo chce prezentu dla M a ten bylby najbardziej trafiony:)

Gość mania20parę
muamuanew trzymam kciuki za ciebie :)

Muamua a no faktycznie,zapomniałam.Wydaje mi się ze juz dużo czasu minęło a tu dopiero chwilka. Trzymam kciuki w każdym razie i do poniedziałku pewnie będziesz wiedzieć :)

Gość Julia8989
Witam wszytskie kobietki dołączam do staraczek. Z narzeczonym świadomie zdecydowaliśmy się na to, że chcemy mieć dziecko, trochę się stresuję bo moje 2 ostatnie cykle trwały 40 dni (normalnie trwają 30 dni). Dodam do tego, że chorowałam na nerwicę i leczyłam się rok i mam niedoczynność tarczycy która jest cały czas monitorowana. Mam nadzieje, że nam się uda Pozdrawiam wszystkie kobietki i biegne zażyć kwas foliowy :)

Gość mania20parę
a ją też dziewczyny nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje. Wczoraj jakiejś dziwnej swędzącej wysypki dostałam na nogach nie mogłam powstrzymać się od drapania. Aż cała skóra mnie tak piekła. Posmarowałam się balsamem do skóry skłonnej do alergi. Narazie Wysypka znikła ale swędzenie zostało :( nie wiem czy to uczulenie na coś czy co. Jeszcze wczoraj miałam bardzo niskie ciśnienie 90/60 byłam bardzo osłabiona i śpiąca. Późnym popołudniem tak mnie coś ścisło w klatce piersiowej w okolicy mostka. Tak dość mocno. Aż się wystraszyłam. Dzisiaj od rana mam także ból w klatce promieniujący na łopatki i prawa rękę. Taki ciężar czuje w klatce. Nie wiem co się dzieje. Wiem że to akurat nie ma nic wspólnego z tematem forum ale musiałam się komuś wygadac.

Gość Justinka2014
Hej Dziewczyny dlugo mnie nie bylo ale ostatnio sporo sie dzialo...duzo pracy,do tego zaczelismy remont wiec dwa pokojs man odnowione ito do swiat powinnismy zakonczyc. Bylismy z mezem i ze znajomym w Kazimierzu...starania staraniani nie udalo sie bo dzis od 2 h umieram z bolu podbrzusza i nie dobrze mi dostalam plamienia co prawda 6grudnia @ powinna przyjsc ale zaskoczyla mnie wczesniej....minal trzeci cykl od zabaiegu i dupa fasolki nie ma...zaczybam powoli sie oswajac z tym ze sie nie udaje i ze moze sie nie udac. Wyda wan sie pewnie smieszne ale kontaktowalam sie z wrozka ktora piwiedziala ze oprucz Synka wiecej dzici ju miec nie bede. Kiedys zanim bylan w pierwszej ciazy wrozka powiedziala ze w ciazy bede tezy razy i sprawdzilo sie co mowila w pierwszej ciazy ze przez cc itp pozbiej byly dwa poronienia i teraz nic....wiec moze ma racje? Wiem,wiem ze pewnie uwarzacie za bDury ito ale cos w tym byo kiedys dlatwg sprobowalam raz jeszcze i dalo m to tez do myslenia. Pozdrawiam serdecznie was...i musze nadrbic co u was:-)

Hej dziewczyny :) Wiem zaraz mnie zjedziecie .... i to równo :( Ale zatestowałam dziś ...... bo wczoraj lekko otwarł mi się szyjka i już jest taka jak przed okresem :( Strasznie mi było niedobrze z głodu jak zwsze przed okresem ( napady głodu ).. z żalu upiłam się jednym piwem jabłkowym i dziś zatestowałam tak o bo lubie testować a już od kilku miesięcy nie mam możliwości bo przychodzi okres..... I wiecie co DWIE GRUBE KRECHY :) :) Ręce mi się trzęsą.... byłam po śniadanie w pracy i kupiłamtest żeby się nie łudzić...... I jest CUD :) Aż mi się jeść nie chce... brzuch boli z nerwów :) MIKOŁAJ przyszedł :) mąż będzie szczęśliwy:)

Gość muamuanew
DWIE GRUBAŚNE KRECHY

Muamua nie chciałam Ci wczoraj dawać nadziei ale coś przeczuwalam ze będzie :) po cichu gratuluję a teraz jeszcze ze 2 tyg i do giną możesz iść.To co prezencik dla męża na Mikołaja? Dawaj znać co i jak z Tobą będzie.Ciesze się bardzo.Cały czas czekałam razem z Tobą :)

Mamazuzy jestem taka szczęśliwa ze do swiat nie wytrzymam .... Jutro maz pod poduszka będzie mial test:) teraz sie boje żeby tak juz zostalo :) żeby bylo ok :) boże jak sie ciesze prawie sie poplakalam w tym kiblu nie wierzylam... Myslalam ze znowu mam urojenia :) teraz juz wiem czemu wczoraj tak bardzo mi bylo niedobrze:) Jezu dziewczyny CUD :)

Muamua jak zapytałam o Twoje objawy i o ból brzucha a ty nie pisałaś o nim nic to pomyślałam że się udało ale bałam się pisać bo byś zatestowala wcześniej i co gdybym się pomyliła?A tak sama podjęłas decyzję.Ciesze się bardzo razem z Tobą ale wiesz ze z lekkim dystansem podchodzę teraz do jakiejkolwiek radości.Boje się cieszyć. Mały mi się znowu słabo rusza ale po ostatniej wizycie w szpitalu zadzwonili do mnie w środę ze umówili mi scan na dzisiaj i juz niebawem dowiem się wszystkiego.Jeszcze godzinkę z kawałkiem

Gość mania20parę
muamuanew serdeczne gratulacje :) tak właśnie czułam że tobie pierwszej się uda. cudny prezent na święta :) jeszcze raz moje gratulacje :)

Dziewczyny ja jeszcze nie wierze :) normalnie powiem wam ... Wczoraj mowilam do męża ze na bank dostane okres i ze grudzien odpuszczamy staranka bo mamy wesele przyjaciol i wcześniej panieńskie i ciągle będzie jakiś alkohol w dni plodne... A tu taka mega niespodzianka :) normalnie juz bym mu chciala powiedzieć ale sie powstrzymuje:) dzis nawet osoby które mnie wkurzają wcale mnie nie denerwują:) oby tylko lekarz potwierdzil i żeby bylo wszystko OK :) a tobie Mania i justyska uda sie ! Mi sie udalo to i wam sie uda.... Jezu nie wierze:) mamazuzy daj znac co tam

Gość malutka0303
Muamuanew gratulacje :) mowilam ze beda mikolajkowe prezenty :D

Gość mania20parę
dziewczyny ja coraz bardziej się nastawiam że mi się nigdy nie uda. To jest poprostu nie realne. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego momentu zobaczenia dwóch kresek. Chodzę na te monitoringi tylko po to żeby mojemu M nie zrobić przykrości. Bo wiem że bardzo mu na tym zależy. Jakoś nie mam odwagi mu mówić że ja już nie chce przez to przechodzić.

Muamua wierze ze będzie dobrze,przez cały okres trwania forum miałyśmy juz dość przykrych wiadomości. Mania walcz o swoje szczęście, wiem ze po tak długim czasie może się nie chcieć ale zobaczysz że niedługo powiesz ze było warto walczyć i czekać. Ja juz po tym usg,wszystko ok a nawet lepiej niż się spodziewałam tylko mały spokojny coś,ruszył się kilka razy a ja nie poczułam nic a na ostatnim bardzo wariowal.Waży juz ponad kg.Przepływy ok,wszystko rośnie proporcjonalnie. Malutka a u ciebie jak?

Gość przy nadziei
Muamua to fantastyczna wiadomosc... ciesze sie razem z Toba :) MamoZuzy jak Ty to robisz ze co chwile masz scan? Az Ci zazdroszcze, tez tak chce, ale wytrzymam jeszcze tydzien.

Gość malutka0303
Mamazuzy u mnie oki dzidzia coraz czesciej sie rusza. Dostalam list na wizyte w szpitalu beda sprawdzac czy nic sie nie dzieje bo w pierwszej ciazy w 18 tyg pojawily sie problemy. Ja czuje sie oki tyle ze kregoslup mi powoli nawala bola mnie krzyze. Tak to jest oki :) juz brzuszka nie ukryje.

Aha malutka czyli udało Ci się załatwić wizyty w szpitalu w związku z szyjka.To chyba dobrze,pewnie będziesz miała częstsze wizyty. Przy nadziei same mi zaproponowały po ostatniej wizycie u nich,w zasadzie wyszłam od nich od razu po ktg,bez żadnej informacji o usg a tu rano do mnie dzwonią ze będę miała scan w piatek.

Gość przy nadziei
Muamua jak po prezencie mikolajkowym, maz pewnie wniebowziety? :) pochwal sie :)

Gość przy nadziei
A Ty Justynka koniecznie musisz sobie wybic z glowy te wrozke, bo wzielas sobie to.do serca i sie zablokowalas...