Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha21212

Staraczki i ciężarne. Dzielimy się objawami

Polecane posty

Gość mania20parę
justina nie ma co się denerwować :) a maz to powinien jeszcze sam skoczyć po tego kebaba a nie marudzic :P

Gość Justina 2014
Haha....powinien ale wiesz faceta głową boli i już lament ze on tak się źle czuje. Za to ja od trzech dni mam też fazę na bóle głowy. Dziś byłam na badaniu rano w pon idę do gina. Już coraz lepiej się czuje więc przeziębienie przechodzi;-)

Gość klaudusia20
Hej dziewczyny doradźcie mi cos bo zwariuje. Okres powinnam dostać dzisiaj ale zero objawów jak nigdy wczoraj robiłam test i wyszla jedna kreseczka chociaż nie wiem czy to nie za wcześnie na testowanie bylo..

Klaudusia - za mało informacji podałaś, żeby móc się nad tym zastanawiać. Wiele dziewczyn widzi dwie kreseczki kilka dni po terminie spodziewanej miesiączki - to zależy od poziomu hormonów. Mierzysz regularnie temperaturę?

Gość klaudusia20
Nie mierze ale użyłam testów lh. Zawsze przed @ strasznie bola mnie piersi a teraz nic takiego mi nie jest

Gość klaudusia20
Dodam ze pare dni po owulacji strasznie bolało mnie w podbrzuszu

Zawsze możesz zrobić poziom beta hcg - to jest płatne badanie krwi pod kątem ilości hormonu wytwarzanego podczas ciąży. Teraz wynik powinien być w Twoim wypadku wiarygodny. A powiedz mi - testowałaś dzisiaj?

Gość klaudusia20
@ jednak nie przyszła wczoraj. Dzisiaj nie testowalam poczekam chyba jeszcze troche :)

Gość Justina 2014
Mogła przesunąć ci się owulacja z rad mogłaś czuć ból niby po owulacji.moim zdaniem wybierz się jutro rano na betę high i po problemie. Przynajmniej będziesz wiedziała czytanie udało. Trzymam kciuki by okazało się ze to fasolka. Mania jak się czujesz?? Wrocilas już do domu??

Gość mucha21212
Muamua łożysko w kazdej ciąży umiejscowione jest inaczej. NP to że w pierwszej było na ścianie tylnej to nie znaczy że w każdej następnej ciąży też tak będzie. W trakcie trwania ciąży jesli jest tzw. przodujące to najwyżej może ale nie musi się podnieść. A u mnie narazie po staremu. Jeszcze równo tydzień muszę leżeć a potem już będę mogła normalnie wszystko robić bo w 38tc już można rodzić. Także czekam :)

Gość mania20parę
wczoraj wróciłam do domu. Ale wyniki badań mam odebrać dzisiaj. Jak tylko je odbiore to dam wam znać :) troche krwawiłam po tym hsg ale już jest dobrze wszystko i nic mnie nie bolało po tym badaniu może tak minimalnie coś czułam ale nie ma tragedii :) najgorsze było zakładanie cewnika i wlewanie kontrastu ale jak widać wszystko da się wytrzymać :) ale jak wlewali mi kontrast to bardzo ale to bardzo bolał mnie lewy jajnik prawego wcale nie czułam. Boję się troche odebrać wyniki. Ale będziemy mogli działać i walczyć o maluszka a jak się przez pół roku nie uda to mamy pomyśleć o inseminacji.

Gość przy nadziei
Muszka to Ty tez na lezaco? :pzazdroszxze Ci tych tygodni bo ja musze jeszcze jakies 6tyg utrzymac bo jeszxze malutka

Gość mania20parę
karoletta miały być dzisiaj wyniki ale jak chciałam odebrać to ich nie było. Powiedzieli mi że nie ma lekarza który mógł by mi opisać te zdjęcia z rentgenu. Mam tam dzwonić i dowiadywać się czy już są czy nie.

Gość mania20parę
odebrałam wyniki. Oba jajowody drożne :) więc wszystko jest w porządku a ciąży jak nie było tak nie ma

Gość klaudusia20
Tak jestem w ciąży :)

Gość mania20parę
klaudusia No to moje gratulacje :)

Gość nadziejablanki
Mania to to sa bardzo dobre wiesc***atrzec tylko jak bedzie fasoleczka :)

Gość mania20parę
nadzieja blanki No niby powinnam się cieszyć że wszystkie badania jakie robiłam i badania męża są bardzo dobre tylko się zastanawiam dlaczego od 2 lat nam nie wychodzi. Może faktycznie psychika ma tu dużo do znaczenia. I może trzeba wyluzować i odpuścić. Chyba że jest jakiś głębszy problem. Już nie wiem co myśleć.

Gość gość
mania20 moja historia jest bardzo podobna do Twojej. Ponad dwa lata starań wszystko ze zdrowiem ok a dzidziusia brak. Mąż musiał wyjechać w delegacje na kilka miesięcy wiec postanowiliśmy ze jak wróci to zrobimy wszystko żeby się udało i ostatni cylk przed wyjazdem po prostu przestałam o tym myśleć. Mąż wyjechał a ja po dwóch tyg. dowiedziałam się ze jestem w ciąży :) z kolejną ciążą było bardzo podobnie :) Trzymam kciuki za Ciebie naprawdę wiem co czujesz bardzo mocno Ci kibicuję :) jestem teraz juz winnej sytuacji niż Ty ale bardzo dobrze pamiętam tamten czas

Gość mania20pare
gość dziekuję za wsparcie i miłe słowa :) też sobie teraz powiedziałam że trzeba się wyluzować nic wiecej już chyba nie da się zrobić :D Mąż ostatnio powiedział że jak chce to możemy odrazu spróbować inseminacji ale ja chyba wolę poczekać z pół roku i dopiero wtedy się zdecydować. Chociaż z drugiej strony chciała bym już też isc i zeby się udał i miec tą fasolkę ;P ale pójdę do gin i porozmawiam z nią co ona myśli na ten temat.

Gość mania20parę
justinka wiem wiem nie wolno się poddawać ale czasem naprawdę trudno. Ale mam zamiar Wziaść się w garść :P

Gość gość
juliaha odezwij się. proszę napisz chociaż czy żyjesz! !!!

Gość mania20parę
No dziewczyny coś zamilkły. Szkoda. :(

Cześć dziewczyny :) Klaudia - bardzo się cieszę Twoim szczęściem :) Mania - super, że wyniki ok - wygląda na to, że musisz przestać o tym myśleć, chociaż wiem, że się nie da. Ja na razie czekam na owulację, która ma przyjść za jakieś 3,4 dni. Jakoś ostatnio jestem trochę zdołowana - wszędzie widzę kobiety w ciąży. Ostatnio przyszła do mnie moja przyjaciółka z mężem, żeby pochwalić się zdjęciem dzidziusia (jest przy końcu 3 miesiąca ciąży). kupiłam sobie testy owulacyjne i będziemy z mężem działać :) Czy któraś z Was kochane jest teraz na etapie czekania na dwie krechy czy wszystkie czekają teraz na owulację tak jak ja?

Gość mania20parę
karoletta to trzymam kciuki żeby ten cykl okazał się owocny :D ja za trzy dni jakieś mam mieć okres i później staranka. Teraz nie mogliśmy się starać przez to badanie. Ale liczę że niedługo i ja zobaczę dwie kreski na teście :)

Gość mania20parę
dziewczyny coś zamilkły a szkoda :( jestem ciekawa co tam z muamuanew juliah mama zuzy i reszta dziewczyn.

Gość przy nadziei
Ja mam skracajaca sie szyjke i nakaz lezenia, na szczescie w domu, ale i tak mam dosc, w Wielki Czwartek ide na wizyte to dowiem.sie czy dalej mam lezec czy nie. Torba do szpitala dla mnie i malej juz prawie spakowana na wszelki wypadek

Gość mania20parę
przy nadzieji to troche czasu jeszcze do wizyty. Trzymajcie się i zdrówka dla was:) ja powinnam dostać wczoraj okres ale jeszcze nic ale pewnie dostanę. Po tym hsg może coś się przestawilo. A dzisiaj głowa mnie boli i troche mi nie dobrze i gorąco. Ale jakoś tak dzisiaj mi wpadło do głowy że może fasolka ale nie sądzę.