Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha21212

Staraczki i ciężarne. Dzielimy się objawami

Polecane posty

Gość przy nadziei
Mania a jakie jest prawdopodobienstwo na fasolke?bo pissalas ze jak to badanie bylo to nie wolno Wam bylo sie starac..ale byloby super, jakby sie trafilo, nie? :) mocno Ci kibicuje:) no do wizyty jeszcze 2 tygodnie, dam rade :) moje dziecko jakies takie leniwe, rusza sie, ale tak ociezale jakos..moze ma jakis gorssy dzien

Gość mania20parę
Eh No właśnie gin powiedział że lepiej jak by się nie starać No chyba że nie wytrzymamy to możemy ale w miarę ostrożnie :P pęcherzyk dominujący był. Ale pewnie ciąży i tak nie ma

Gość przy nadziei
Ale nie trac nadziei, przeciez w koncu sie uda :) choc wiem ze czas sie ciagnie niestety..poza tym.@ciagle nie ma i moze nawet nie bedzie.. a macie mozliwosc gdzies wyjechac, zregenerowac sily, tak po prostu sie zresetowac? :)nawet na weekend..

Gość mania20parę
No właśnie ostatnio to ciężko nam na weekend nawet gdzieś pojechać. Ostatnio musimy pracować w weekend a o urlop ciężko. Ale tak mnie coś jajnik lewy boli dziwnie i znowu chyba migreny dostanę Eh

Gość przy nadziei
Ciagnie Cie jajnik? To dobra wrozba..u mnie tez tak bylo w tej ciazy na poczatku..:) skoro termin @ minal to moze warto juz zrobic test zeby miec pewnosc?

Gość Studentka Dietetyk
Witam, bardzo proszę mamy dzieci w wieku 1,5-2 lata o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety, która jest mi potrzebna do pracy dyplomowej. Po wypełnieniu dostaną Panie przepis na pyszny deser - budyń, także dla maluszka (zdrowy, bez cukru i mąki :)) Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/179259/5-wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-namase-urodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość mania20parę
Hmm sama nie wiem. Dzisiaj zauważylam śluz z odrobina krwi podejrzewam że jednak @ przyjdzie. Kurde mam nadzieję że jednak nie będę krwawić. Poczekam z testem chyba do niedzieli

Gość paulina1986www
Hej dziewczyn. Mam pytanie, mając cykle około 26-28 dniowe, zrobiłam test 23dc z porannego moczu (czułość 25) i nic nie wykazało. Czy zrobiłam za wczesnie? We wtorek nakreciłam się że mam plamienie implantacyjne (plamienie było, to raczej nie moja chora wyobrażnia) a od srody i wczoraj strasznie bolały mnie piersi, bardziej niż przed @. Termin miesiaczki przypada mi miedzy 24-26.03. Czy jeżeli ta implantacja naprawde miała miejsce we wtorek to dzis czyli pt chyba test wyszedłby pozytywny prawda? Nie wiedziałam, że bede miała taką obsesje starajac się o ciąże :/ czuje się już jak wariatka wmawiajaca sobie wszelkie objawy ciąży...

Gość mania20parę
paulina wiem co czujesz :) najlepiej zrób test z krwi a jak nie to spokojnie spróbuj poczekać do terminu miesiączki i powtórz test sikanychociaż :P Ciąża może być ale test mógł jej nie wykazać jeszcze. Ja mam dzisiaj 26 dc ostatnio moje cykle trwały 23 dni. Pęcherzyki były w 10 dniu cyklu jeden mial 19Mm a drugi 11Mm. i tak się zastanawiam kiedy mogła być ta moja owulacja

Gość przy nadziei
Mania i jak, jest okres?

Gość mania20parę
narazie nie ma ale były plamki krwi więc pewnie się rozkręci. Zwłaszcza że nie najlepiej się czuje. Więc to tylko kwestia czasu :) przy nadzieji a ty jak tam się czujesz?

Gość przy nadziei
Fajnie by bylo, jakby sie jednak nie rozkrecil, przeciez we wczesnej ciazy moze byc plamirnie w terminie @... i tak jestes cierpliwa, ja bym juz test zrobila pewnie :) a ja czuje sie hmm, chyba dobrze, tylko tak nasluchuje sygnalow z brzucha i nie wiem co powinno mnie martwic a co jest normalne...i zwiekszyla mi sie ilosc sluzu taki bialo-bezbarwny i zastanawiam sie czy to wody ale chyba nie, bo podobno zwieksza sie ilosc sluzu pod konuec ciazy..czuje ze na swieta albo zaraz po urodze..

Gość mania20parę
he he poprostu staram się nie nakręcać. Powoli się już pogodziłam z tym że nie udaje mi się zajść w ciążę. Trzeba troche odpuścić bo inaczej człowiek zwariuje. Hmm chciała bym ci coś doradzić ale nie wiem jak to jest z tym sluzem pod koniec ciąży. Ale podejrzewam że Pewnie się musi zmienic chociaż troche :) moja znajoma w zeszłym roku też urodziła na wielkanoc śliczna dziewczynkę Zuzie jest przeurocza :) trzymam za ciebie twoje maleństwo kciuki . Już niedługo przytulisz córeczkę :)

Gość nadziejablanki
Mania i jak rozkrecila.sie @ czy testujemy jutro :)

Gość mania20parę
niestety @ przyszła wczoraj. Ale to znaczy że znowu będzie można się starać :) nowy cykl i nowa nadzieja :) może wkońcu coś zaskoczy

Szkoda Mania, ale nie ma co się załamywać :) Trzeba próbować dalej. Ja mam chyba teraz cykl bezowulacyjny, bo już 21 dc a temperatura cały czas utrzymuje się na poziomie 36,8 (u mnie 36,8 to niska tempka a po owulacji wynosi około 37,2). Dlatego też już zapisuję się na następny cykl ;) Pozdrawiam Was ciepło dziewczyny ;)

Gość mania20parę
karoletta ja to już temp nie mierze. Wolę śluz sprawdzać :P przed okresem zawsze mam takiego gluta :D ha ha więc wtedy zawsze wiem czy jest ciąża czy nie :)

Hej dziewczyny! Mania tak czytałam i już myślałam, że Ci się udało, a tu doopa. No ale jak piszesz, to po prostu kolejny miesiąc na małżeńskie przyjemności ;) Przy nadziei u mnie już od ponad tygodnia wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że zaraz, już za chwilę urodzę i ciągle niiiiic. Rozwarcie mam na 2cm, szyjka już prawie płaska, ale twarda i nie puszcza dalej rozwarcia :( Jak nie urodzę do tego czasu, to w poniedziałek znowu ktg i wizyta. Ostatnio dr zrobił mi nawet mini masaż szyjki, żeby ją trochę "uelastycznić" więc na następnej wizycie zrobi mi pewnie już taki konkretny, żeby ruszyć z tym tematem. Tak bardzo chciałam na święta być już z dzieckiem w domu....a tu lipa. Smutno mi z tego powodu, ale już powoli zaczynam luzować, bo przecież najważniejsze zdrowie dziecka, a nie jakieś tam święta Wszystkim staraczkom życzę powodzenia!

Gość kociara25
Hej dziewczyny. A ja już po porodzie. Termin miałam na 31 marca a moje szczęście urodziło się 19.03. Poród łatwy i przyjemny . Skurcze parte ok 1,5 h i już po wszystkim. Obyło się całkowicie bez znieczulenia. Malutka miała 3290 i 49 cm . A dziś już mamy tydzień:) pozdrawiam i powodzenia!!! Trzymam kciuki za was wszystkie!!!

Gość mania20parę
mucha popros męża o masaż szyjki :P mam znajoma która miała podobny problem co ty i ginekolog kazał im poprostu uprawiać seks :D kociara gratuluje córeczki :) pewnie jest przesłodlka :) No my się będziemy starać. Chociaż powiem wam szczerze że czasem już nie mam siły. Poprostu mam ochotę całkowicie odpuścić. Olać to wszystko. Jeszcze mi się wydaje że mój maz nie potrafi mnie zrozumieć. I nie chodzi mi tu o starania o dziecko . Mówię mu wprost co czuje i że chciała bym mieć wsparcie z jego strony a On tego nie potrafi zrozumieć Eh szkoda nawet gadać

Gość MamaZuzy i Aniołka Olivierka
Hej kobietki :) u nas ok,mało czasu na pisanie bo mały ciągle na cycusiu by chciał być,dziś zaczęłam dokarmiać mm i jest spokojniejszy,lepiej śpi i nawet sam zasnął bo wczoraj była tragedia,nie spał prawie cały dzień. Kociara gratuluję,córcia młodsza o miesiąc od mojego Oscarka :) Sama chciała wyjść tak szybko?

Mama Zuzy tak. Wody poszły i w ciągu 4 godz urodziłam. U nas też malutka niespokojna wczoraj była.... Ucaluj twoje malenstwo:*

Gość nadziejablanki
Kociar gratuluje slicznosci malej :) mania nie martw sie uda sie i wam :) mucha no ja tez slyszalam ze sex w koncowce ciazy rozluznia szyjke a bardziej nasienie moze warto sprobowac moze sie udac i gwiazdeczka bedzie z wami ,mama zuzy juz duzy maluszek twoj ,alez ten czas leci...

u mnie 27 dc. jakoś w tym cyklu w ogóle nie myślimy z mężem o dziecku. Pomimo, że kochamy się dość często to jakoś sobie odpuściłam ten cykl. Wcześniej kupowałam testy owulacyjne, mierzyłam temperaturę a teraz nie zwracam na to większej uwagi... A co u Was Dziewczyny?

Gość babeczka91
Hej Dziewczyny. Mogę się przyłączyć?

Gość mania20parę
karoletta ja też staram się nie myśleć o dziecku. Dzisiaj mam 10 Dzień cyklu. W weekend mój maz mial urodziny i zrobiliśmy sobie wieczór we dwoje :P babeczka oczywiscie że możesz dołączyć. :)

Gość babeczka 91
Dziewczyny czy któraś z Was słyszała o płynie w zatoce Douglasa we wczesnej ciąży? ( tj. ok. 5 tydz. ). Gin stwierdził, ze moze to być ciaza pozamaciczna....Strasznie sie boję...

Gość mania20parę
babeczka dokładnie się nie znam. Ale słyszałam że płyn w zatoce jest zawsze po owulacji i to normalne. I utrzymuje się jakiś czas nawet we wczesnej ciąży. Najlepiej chyba zrobić bete i sprawdzić czy dobrze przyrasta. Nie ma co się denerwować na zapas :) a lekarz nic ci dokładniej nie powiedział? Zlecił ci jeszcze jakieś badania kontrolne? Kiedy znowu do niego idziesz?

Gość nami20parę
karoletta jak tam u ciebie :) kiedy testujesz :)

Gość babeczka 91
Zlecił badanie bety. Byłam dzisiaj i idę w srode. Stwierdził, ze w ciazy jestem na pewno tylko nie wiadomo jakiej. Pecherzyk ciazowy znajduje sie w macicy, niestety brak zarodka i pecherzyka zoltkowego. Moze to jeszcze za wczesnie? Wizyte mam w piatek a w czwartek odbiore wyniki bety i wtedy wszystko sie wyjasni