Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co druga osoba w Polsce myje się raz na tydzień. TAKA PRAWDA

Polecane posty

Gość gość

wiec przestancie gadac bzdury, ze sie pucujecie codziennie, a nawet 2-3 razy dziennie :D Polska to nie tylko Warszafffka. Przecietny Polak myje sie raz w tygodniu, zwykle w sobote lub w niedziele :) im starsi tym rzadziej sie myją, moja babcia np w ogole sie nie myje tylko twarz obmywa :O ma 85 lat

Gość gość
a może trzeba babci pomóc...jeśli ma 85 lat...? może nie ma siły, żeby się wymyć...?:(

Gość gość
ona ma sile, po prostu sie nie myje :P chodzi ciagle w tym samym, wszystko jej jedno chyba jak wyglada :P

Gość gość
Znasz wszystkich Polaków żeby wyciągac takie wnioski? Czy to wniosek z Twojego biziu bizie ze łba?

Gość gość
Moja ma 87 i myje się dwa raz dziennie.

Nie rusza się z domu więc sie nie ubrudzi, nie ma czego myć. Ja też się nie lubię myć. Myję się średnio raz na trzy dni. Mydło usuwa naturalną florę bakteryjną które człowiek potrzebuje.

Gość gość
Krucafuks, bo sie jeszcze okaze, ze jestes Arabem

Gość gość
ja sie myje co drugi dzien, siedze caly czas w domu. PO CO MAM SIE MYC CODZIENNIE albo dwa razy dziennie ? PO CO ? Na drugi dzien po kapieli nadal jestem pachnąca, swieza i czysta. Poza tym prawie w ogole sie nie poce, nie musze uzywac dezodorantow bo pod pachami zawsze sucho

Gość gość
dziewiecdziesiat dwa i już wiemy czemu nie masz kobiety :) zapewne dlatego,że śmierdzisz

Gość gość
A ja kuźwa mógłbym cały dzień siedzieć w wannie z gorącą wodą, wręcz uwielbiam się tak moczyć, a jak do tego jest towarzystwo, to już w ogóle super :P

Gość gość
czeste mycie skraca zycie

Gość gość
To chyba masz na myśli tylko plebs i ludzi starszych. Jakbym miala myc się raz na tydzien to brzydzilabym sie samej siebie. Nie jest zartem to, ze myje sie 2,3 razy dziennie. O higiene dbam, ubrania,bielizne tez mam codziennie czystą.

Gość gość
Ja mieszkam na wsi i myję się dwa razy dziennie. Raz po pracy drugi przed snem. Kiedyś był u mnie na wakacjach kuzyn (gimnazjalista) z Poznania. Rozmawialiśmy o myciu się i on powiedział że on myje się dwa razy na tydzień.

Gość gość
codziennie sie kąpię !!!!co ci do tego brudasie

Gość gość
Mój kolega to jest hardkor. Moczy się w wannie i chyba nie używa mydła. Potem taki niedomyty ubiera ubranie które zdjął przed kąpaniem. Wiem bo czasem jak gdzieś jedziemy i przyjdę za wcześnie to chodzi brudny a widać że jest mokry i mówi że się mył.

Gość gość
Ja mam tak ze czuje się domyta dopiero po użyciu mydła w kostce np. Dove niż po żelu czy płynie. Zwykle żele są rzadkie i mało wydajne i czuje się mało umyta, pozatym kostka mydła to koszt ok.2zl a żelu około 10zl, za 10 złotych mam 5 kostek na caly miesiąc.

Gość gość
Ja mam sedes z prysznicem wiec... :)

Gość gość
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie że ktoś się myje raz na tydzień:(

Gość gość
Tu chodzi o generalne kapanie w sobote, chyba? :)

Gość gość
To o co chodzi z tym myciem -? raz na tydzień się kompanie/branie prysznicu ? czy mycie tylko rąk nóg i twarze na tydzień ???

Gość gość
Higiena... Ludzie często zapominają o umyciu rąk wychodząc z publicznej toalety.. Zachęcam, aby włączyć się do kampanii Cała Polska Myje Ręce. Wszystko znajdziecie na fb, instagramie, tweeterze, yt.

Gość gość
ja w ramach oszczędzania wody i mydła , biorę natrysk rano ale czasem myję się w misce

Gość gość
a ja biore prysznic codziennie wieczorem, bez wzgledu na to czy jest potrzeba czy nie. ale uwazam to troche za defekt mojej psychiki. nie zasne ze swiadomoscia ze sie nie umylam cala od stop do glow. tez uwazam, ze nie kazdy musi sie kapac codziennie. moja mama np. nie kapie sie codziennie a co drugi czy trzeci dzien. codziennie myje pachy, pupe, zeby, buzie oczywiscie i wcale nie smierdzi. co do samego tytulu tematu mysle ze moze byc to prawda biorac pod uwage ze prawie polowa polakow to juz sedziwie babcie i dziadki z cieniutkimi emeryturami, a tacy raczej zadko sie myja dla oszczednosci.

Gość gość
no ale raz w tygodniu koniecznie!

Gość gość
Kiedys wynajmowalam pokoj od starszej babki. To byla masakra, wejsc po niej do lazienki, smierdzialo nieumytymi narzadami, odor straszny ! Wyczailam, ze babka kapie sie w sobote wieczorem, by czysta isc do kosciola. Mi zarzucala, ze marnotrawie wode, bo kapie sie codziennie, za czesto piore ciuchy. Myc naczyn tez zabronila, bo za duzo wody idzie, wynajmowala drugi pokoj jeszcze jednej osobie i zaprzegla swojego synba do mycia garow po wszystkich i raz dziennie :P

Gość gość
No i co z tego ze nie wychodzisz z domu? A potem grzybice dopadają i zdziwienie skad :o lol

Gość gość
kiedys sie wcale nie myli

Gość gość
Kiedyś to tylko doope wierzyli:D