Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wydzwania do mnie baba z przychodni w spr szczepienia

Polecane posty

Gość gość

na MMR. co jej powiedziec??? Nie chce synka teraz zaszczpic, chcialam odczekac chociaz jeszcze rok, bardzo sie boje tego szczepienia. Nie udalo mi sie porozmiawiac z ta baba , bo bylam w tunelu był słaby zasieg. Dzwonila tez tydz. temu, ale bylam na silowni i tez akurat zasieg słaby, bo siłownia w piwnicy ( hehe mam szczescie ) ...... teraz wiem jaki to numer i zamierzam nie odbierac, ale pewnie wyśla pismo. Jak postepowac?

Gość gość
Zaszczep, a nie wydziwiaj:/

Gość gość
Powiedz ze chcesz odlozyc szczepionke.

Gość gość
powiedz ze dziecko przeziebione

Gość gość
Fajna przychodnia, w mojej na bilansie 2 latka wyszło, że syn powinien w marcu dostać 4 dawkę przypominającą prevenaru. A w między czasie byliśmy na mmr i infanix hexa, nikt się nie dopatrzył.

Gość gość
odbierz i powiedz ze nie zaszczepisz w najblizszym czasie i tyle, czego sie boisz?? Ty decydujesz o zdrowiu swojego dziecka, moja córka ma 8 lat i nie dostała MMR

Gość gość
dostaniesz kare z sanepidu to Ci się odechce

Gość gość
kare?? niezły dowcip, to ja juz przez te 8 lat powinnam dostac kilka kar :D

Gość gość
Haha sanepid- niech wypłaca odszkodowania za odczyny poszczepienne, i zajmie sie tym ze np zabawki stoliki w przedszkolach nie sa myte i dezynfekowane wcale.

Gość gość
a ja się zastanawiam kto zapłaci za leczenie dziecka w razie choroby, które nie było szczepione.

Gość gość
tak nie szczepcie ale pózniej leczcie na swój koszt bez wyciągania łap do nfz. Chore mamuśki! akurat pracuje w przychodni i zgłaszamy fakt nie szczepienia do sanepidu kilka kar już bylo

Gość gość
Gość 15:12 a kto ma płacić, w końcu matka placi składki. Czy każdy dorosly który nie szczepi sie co 5-10 lat nie ma prawa chodzić do przychodni? Autorko mozesz zmienić przychodnie, u mnie podzialalo i nikt sie nie czepia juz 1,5 roku a na mmr nikt mnie sila nie zaciągnie, znam dzieci, ktorym ta szczepionka zniszczyla zdrowie a na różyczkę jeszcze nikt nie umarł

Gość gość
Dzięki za rady :) Myslam tez zeby powiedziec, ze jestesmy obecnie za granicą, ale to małe osiedle, pielegniarke znam z widzenia... wiec nie bardzo. Moze i macie racje i powiem otwarcie, ze nie chce na razie szczepic i tyle.

Gość gość
gość dziś tak nie szczepcie ale pózniej leczcie na swój koszt bez wyciągania łap do nfz. Chore mamuśki! akurat pracuje w przychodni i zgłaszamy fakt nie szczepienia do sanepidu kilka kar już bylo Opinie tak ograniczonych ludzi nie robią na mnie wrażenia. Moje dziecko zaszczepione w 2007roku kolejna dawką błonnica tężec krztusiec- 10min po podaniu szczepionki dziecko zrobiło się czerwone płakała a raczej wyło. Kazano nam czekac 30minut w przychodni, płacz trwał nadal, usłyszałam ze to stres ze to ból i mam wracać do domu podac mleko i tyle. Tak zrobiłam cała droge dziecko wrzesczało łapało chaustami powietrze gdy dotarłam do domu i dziecko zobaczył mąż krzyknął nerwowo że dziecko jest bordowe i coś jest nie tak. Zadzw do przychodni kazano podać paracetamol płacz trwał bez przerwy!!! Byłam przerazona dziecko miało dłonie zacisniete odchylało głowe w tył jeczało,płakało nie wiem jak to opisać. Trwało to około3h. Pojechalismy do lekarza i stwierdzono że to odczyn po krztuścu. Nastepstwa tego spadały na nas lawinowo w ciagu kolejnych lat, nie zakwalifikowano nas do NOP . Dlatego że to kasa i bezwzglednośc firm farmaceutycznych, i absurdalne procedury zgłaszania NOP. Nie zycze sobie by jakakolwiek kobieta z forum której dziecko nie miało odczynu wyzywała mnie od /CHORYCH MAMUSIEK/ Bo o odczynach nie wiecie nic!!!!

Gość gość
Gość 15:28 współczuję i masz racje, chore to sa te mamuśki które bezrefleksyjnie wstrzykują bylegowno swoim dzieciom nawet nie czytając ulotki...

Gość gość
Qrwa czy ty kobieto czy ty jestes chociaz troche asertywna? Nie potrafisz powiedziedz po prostu ze nie zaszczepisz teraz czy tam wcale? Ja akurat jestem zwolenniczka tego aby kazdy rodzic decydowal o sobie i swoim dziecku i szczepie ale do jasnej ch... badz asertywna.

Gość gość
No własnie krztusiec i MMR powoduja najwiecej odczynów. Ja na MMR szczepiłam gdy dziecko miało 2lata

Gość wiesz że możesz zostać
ukarana za nieszczepienie? Nie mówię czy popieram czy nie, ale lepiej znaj konsekwencje. "Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem tj. miedzy innymi ustawą z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. Nr 234 poz.1570, z późn. zm.) - osoby przebywające na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej są obowiązane do poddawania się obowiązkowym szczepieniom ochronnym w ramach Narodowego Programu Szczepień Ochronnych. W przypadku osoby nieposiadającej pełnej zdolności do czynności prawnych odpowiedzialność za wypełnienie ww. obowiązku, ponosi osoba, która sprawuje prawną lub faktyczną pieczę nad osobą małoletnią lub bezradną" Link podaję do całej wypowiedzi http://www.prawapacjenta.eu/index.php?pId=3642

Gość gość
Jeżeli osoba z SANEPIDU kierujaca grożby o karze podpisze że u dziecka nie wystapi zaden odczyn i uszczerbek na zdrowiu, a jezeli tak zapłaci kare to jasne, niezdecydowana matka może ryzykować. W razie problemów sanepidy nfz kopną was w d**e

Gość gość
Poproś o skierowanie do poradni szczepień! Przede wszystkim powiedz że synek jest przeziębiony lub chory-teraz wszystkie dzieci chore Katar kaszel gorączka Kiedy zadzwoni za rok powiedz żeby się konsultowała z poradnią szepień pod której opieka się znajdujecie Mi w poradni szczepień powiedziano żebym nie szczepiła MMR bo są rzeczy ważne i mniej ważne oraz żeby nie dac się zwariować Moje dziecko miało objawy poszczepienne i stąd nie powinno przyjmować szczepień na oklep i bez przemyśleń! Ty i twój syn też nie jesteście zdani na łaske losu. Istnieją instytucje które bronią takich molestowanych osób-ponieważ to łamanie prawa!

Gość gość
15:28 NFZ wyciąga łape po nasze pieniądze a nie na odwrót Za tą naszą kasę budują sobie biurowce i podnoszą poziom swego bytowania kosztem naszego zdrowia i życia-jeśli tak nie myślisz jesteś skończona kretynką.

Gość gość
nie szczepie dziecko zdrowe jak ryba

Gość gość
zabawnie jest w Polsce, traktuja ludzi jak barany ktore trzeba szczepic obowiazkowo bo sami sa za glupi zeby decydowac. Mieszkam w Austrii, szczepienia sa dobrowolne, mnostwo dzieci jest niezaszczepionych, nikt nie choruje na zadne choroby zakazne, a jak choruje przechodzi lekko, nikt nie ma powiklan, nie ma epidemii. A mundrzy doktorki w Polsce wiedza lepiej ze jak coraz wiecej dzieci bedziemy nieszczepic powroca jakies epidemie z koszmarow. Szkoda ze nie wiedza ze w takiej np Austrii jest 70 razy wiecej niezaszczepionych dzieci niz w Polsce a chorych 100 razy mniej.

Gość gość
po pierwsze to nie ,,baba ,, do ciebie telefonuje a pracownik przychodni po 2. to poczytaj sobie troche wiecej o konsekwencjach nie szczepienia po 3. ty zostalas zaszczepiona i zyjesz, wiec i twoje dzieci tez przezyja szczepienia po4. skonczcie z ta histeria

Gość gość
" gość dziś po pierwsze to nie ,,baba ,, do ciebie telefonuje a pracownik przychodni po 2. to poczytaj sobie troche wiecej o konsekwencjach nie szczepienia po 3. ty zostalas zaszczepiona i zyjesz, wiec i twoje dzieci tez przezyja szczepienia po4. skonczcie z ta histeria " Znawczyni szczepien sie znalazla. Moze porozmawiamy o tych dzieciach co nie przezyly szczepien, w samych Stanach Zjednoczonych jest ich 100 000 od 1990r. Co o nich powiesz?

Gość gość
poczytac o konsekwencjach nieszczepienia? Ciekawe jakich bo jak narazie to czytalam o konsekwencjach szczepienia. pkt. 4 jest najlepszym argumentem:P to nie histeria tylko jasne logiczne myslenie a nie wierzenie jak baran co inni powiedza.

ponadto motywowanie przymusowego szczepienie dobrem innych nie ma sensu boć przecież większośc jest szczepiona. tak więc NAWET gdybym nie chciał się zaszczepić bo akurat chce sobie umrzeć na jakąś małpia grypę to mój wybór i nikt mnie nie ma do tego prawa zmuszać. ustawa jest niezgodna z konstytucja nawiasem mówiąc

Gość gość
Podejście, że mogę sie nie szczepić, bo inni są zaszczepieni jest bezsensowne, to zwykłe żerowanie na ludziach, którzy zdecydowali się szczepić. Jeśli wszyscy będą mieli takie podejście to wrócą do nas choroby, które prawie już nie występują. Np. odra już wróciła w Wielkiej Brytanii i Francji, podobnie jak różyczka i świnka - w krajach tych ruchy antyszczepionkowe mają bardzo silną pozycję i oto efekty. Dodatkowo medycyna się rozwija, proponuje nowe szczepienia przeciwko bakteriom, od których kiedyś nie moglibyśmy się ustrzec, takich jak np. pneumokoki czy meningokoki - i szczerze nie rozumiem, dlaczego nie mielibyśmy korzystać z tego dorobku. Jakoś nie mamy oporów, żeby przeszczepiać serca, brać antybiotyki nowej generacji, czy stosować inne cuda medycyny. Ale nie będziemy się szczepić! Dziwne podejście do życia.