Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test na ojcostwo

Polecane posty

Gość gość

Kolega ma 5 letniego syna, po porodzie matka dziecka go zostawila i zarzadala alimentow. Znali sie krotko... kolega ma tez odebrane prawa rodzicielskie (zrezygnowal z nich na blagania matki- ktora wyszla 2 raz za mąż) to dluga historia. Wyszly na jaw pewne fakty- od bylego meza tej kobiety i sa na to dowody, ze prowadzila rozwiazly tryb zycia. Dziecko nie jest w ogole podobne do mojego kolegii. Czy można jakoś zrobić test (zeby tylko moj kolega mial pewnosc ? ) Ja jestem wychowawca przedszkolnym i wejscie do przedszkola jego syna i pobranie śliny nie stanowi problemu (wiem ze to jest nielegalne- ale to beda dane tylko dla niego, nie wyda sie to- tylko on sie strasznie z tym meczy a ma bardzo ciezka sytuacje rodzinna i finansowa)

Gość gość
Mozesz pobrać ślinę do badania(ale tylko na użytek badan prywatnych)i jeśli sie okaze ze nie jest ojcem będzie musial skladac wniosek do prokuratury o zaprzeczenie ojcostwa i nie będzie sie mogl posluzyc tymi wynikami jako dowodami,będzie musial zadac przeprowadzenia oficjalnych badań. Prokuratura zadecyduje czy są przeslanki by kierować sprawę do sadu wiec dobrze jakby mial świadków którzy potwierdza rozwiazlosc kobiety.

Gość gość
można wykonać test z włosa, mikrośladu, nabłonka z policzka itp. ale niestety rzadko która firma podejmie się takich nielegalnych badań. Pobranie i porównanie materiału genetycznego powinno odbywać sie za zgodą obojga rodziców lub na polecenie sądu. Uważam , że lepsze będzie zgłoszenie sprawy w ciemno i oficjalne badania