Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są faceci, którzy nigdy (emocjonalnie) nie dojrzewają do związku?

Polecane posty

Gość gość

czy jest tu jakaś cezura wieku? pracuję z 38-latkiem (sama mam 28) ja jestem singielką, on żyje w dziwnym układzie na odległość typu f****ng friends (kiedy już się widują, bo ta dziewczyna mieszka w UK, a z kraju jest jeszcze innego). tzn. nie powiedział, że z nią sypia, ale ta układanka nie jest trudna. poznali się pracując razem w uk. najwyraźniej nie jest to na tyle silne, zeby sie pobrali, moze im tak dobrze. nie moja broszka. on mnie zaprasza do teatru, na spacer. tak jakby podrywa. ja nie przyjmuje, nie chce byc kolejna f****ng friend w jego zyciu. nie powiedziałam mu tego, ale mysle, ze o to by mu chodziło. moze jestem dziwna, ale po prostu przyjmuje z całokształtu, ze o seks tylko mu chodzi. ma jakies przygody, wiem ze bywa w klubach. irytuje mnie, ze stara sie o mnie w pracy. nie jestem dziewczyna, i na taka nie wygladam, ktora chciałaby wikłać się w coś takiego. siostra powiedziała mi "oczekujesz od 38latka, ze bedzie bez doświadczeń?" nie, oczekuję że w chwili, kiedy mnie podrywa nie jest w układzie f****ng friends albo zalicza na imprezach. mam ochote mu to powiedzieć. on dobrze wie, bo były rozmowy w pracy, jakim jestem typem dziewczyny. wiec dlaczego bedac innym sortem mezczyzny niz szukam (ja chcę wyłączności, on twierdzi, ze ona nie istnieje), podrywa mnie i tak? nie ma miedzy nami rozmów "we dwoje". moze jedna powinna być, wyjaśniłabym mu to. miło i subtelnie sie stara, tym bardziej mi żal. ale chce kogos o fajniejszej moralności.

Gość gość
a pytanie w tym topiku dlatego, że przez jego zachowanie (rozumiałabym jakby mój równieśnik tak sie zachowywał) zastanawiam sie...czy są faceci, którzy po prostu do jednej partnerki i założenia z nią rodziny, nie dorośli? czy można być Piotrusiem Panem mając 40 lat?

Gość gość
o ,zbereźnik, ja to właśnie pisałam, a Ty pare sekund wcześniej już go zdiagnozowałeś ;) no więc właśnie.

Gość gość
no więc powiedzieć mu to? i , tak z ciekawości, czy tacy mężczyźni z tego "wyrastają"? czy oni nie są samotni mając 40 lat i wracając do pustego mieszkania? ileż można imprezować..?

bo wy kobiety zwracacie uwagę własnie na takich *****czy i próbujecie ich udomowić za wszelką cenę, a facetami, którzy pragną stworzyć szczęśliwy, kochający związek, gardzicie wyzywając od nudziarzy.

Gość gość
jaki syndrom piotrusia pana nie rozsmieszaj mnie to sie nazywa troche bardziej brutalnie :D

Gość gość
ONI mysla ze beda wiecznie mlodzi, a tu zong. Nagle wlosy wypadaja, brzuch rosnie I zaraz Stary dziad. Ale nadal maja mamie wielkosci I mysla ze sa dare, od boga ze swieta sperma.....hahhahah

no tak, czytalem kiedys ksiazke na ten temat bo jedna dziewczyna mi to zarzucila... ;) postanowilem wiec odniesc sie do tego merytorycznie :):P

Gość gość
tu autorka nie, romantyk, nie chcę go udomowić. raz już zrozumiałam, parę lat temu, że nie chce mi sie życia tracić i energii na przypadki nie-rokujące. pytam, bo jestem ciekawa. mam kompletnie inne potrzeby. nie jestem w stanie sobie wyobrazic, ze wolnosc seksualna bym ceniła bardziej niż trwały związek, z lampką wina i dobrym filmem wieczorem, z dziećmi, zwierzakami, po prostu nie moja bajka. ale pytać mogę, zwłaszcza że nie jestem facetem, czy takim osobom nie brakuje bliskości, to mnie najbardziej ciekawi.

Gość gość
skoro nie chcą żyć tak jak ty to widocznie nie brakuje im tego czego brakuje tobie

Gość gość
no to mają nawet lepiej, bo rzeczywiście mi jej czasem brakuje.. a im, jeśli już, to seksu - a z tym sobie łatwiej poradzić, jak wiadomo

Gość gość
Test SPP Test jest prosty. Przeczytaj kolejne opisy zachowan i okresl, w jakim stopniu odnosza sie do danej osoby. Podkresl 0 - jesli podobne zachowanie nigdy nie wystepuje; 1 - jesli wystepuje czasami (na przykład zdarzyło sie raz czy dwa, lecz nie za czesto); 2 - oznacza, że zawsze wystepuje (lub z trudnoscia przypominasz sobie, kiedy nie wystapiło). Ponieważ test przeznaczony jest dla żon i partnerek, napisany został z punktu widzenia kobiety obserwujacej zachowanie swojego mężczyzny. Jesli mężczyzna, którego oceniasz, jestes ty sam, lub masz z nim jakis inny kontakt, zmien sformułowania testu tak, by pasowały do sytuacji. 1.Kiedy popełnia bład, reaguje w sposób przesadny: albo wyolbrzymia swoja wine, albo szuka usprawiedliwien, pozwalajacych mu rozgrzeszyc sie ze wszystkiego. 2.Zapomina o ważnych datach - na przykład urodzinach czy rocznicach. 3.Na przyjeciach przestaje cie zauważac - za to wychodzi ze skóry, pragnac zrobic wrażenie na innych, zwłaszcza na kobietach. Niewyobrażalne trudnosci sprawia mu powiedzenie „przepra- 4.Wymaga, żebys szła z nim do łóżka za każdym razem, kiedyon ma ochote, lekceważąc twoja potrzebe wstepnych pieszczot. 5.Gotów jest zrobic wszystko dla kumpla w potrzebie, a ty bezskutecznie możesz prosic go o pomoc nawet w drobnych sprawach. 6.Wyraża zainteresowanie toba, twoimi problemami i uczuciami dopiero w momencie, gdy wyrzucasz mu obojetnosc. 7.Inicjuje różne rozrywki czy wycieczki tylko wtedy, gdy jemu na tym zależy. 8.Wydaje sie, że wyrażanie uczuc sprawia mu szczególna trudnosc. 9.Pragnie zbliżenia z ojcem - lecz każda rozmowa z tatusiem (zarówno dawniej, jak i obecnie) jest sztuczna, ceremonialna i powierzchowna. 10.Słucha, ale nie przyjmuje do wiadomosci opinii, które nie zgadzaja sie z jego własnymi. 11.Miewa niczym nie usprawiedliwione ataki wsciekłosci i nawet nie usiłuje ich opanowac. 12.Jest do tego stopnia podporzadkowany życzeniom swej matki, że wreszcie zaczynaja cie złoscic jej wymagania. 13.Jest przekonany, że praca, która wykonuje, nie pozwala mu zrealizowac swych możliwosci lecz, poza narzekaniami, nie podejmuje żadnych wysiłków, by zmienic te sytuacje. 14.W stosunkach z innymi ludzmi nie umie byc szczery i serdeczny, szczególnie brakuje ciepła w jego relacji z waszym starszym synem. 15.Ma skłonnosc do nadużywania alkoholu; po wypiciu staje sie innym człowiekiem; nastrój zmienia mu sie co chwila; czasem udaje brawure, czasem przesadna wesołosc. 16.Nie wyobraża sobie by nie mógł pójsc z kumplami na zabawe czy impreze i gotów jest przekroczyc granice zdrowego rozsadku, byle go nie pominieto. 17.Ujawnia meski szowinizm, mówiac na przykład: żona może sobie pracowac pod warunkiem, że dom jest zadbany". Wydaje ci sie, że drecza go niewytłumaczalne leki i brak wiary w siebie, lecz on zdecydowanie nie chce na ten temat rozmawiac. 18.Zarzuca ci, że traktujesz sprawy zbyt emocjonalnie; on sam zdaje sie byc ponad to. Kiedy ogarnia cie wsciekłosc, on zachowuje kamienny spokój. A teraz zsumuj punkty ze wszystkich opisanych sytuacji i zobacz, z jaka skala problemu masz do czynienia. 0-10 Nie cierpi na syndrom Piotrusia Pana. Jego problemy dadza sie okreslic i nie sa aż tak poważne. W momentach zadrażnien spróbuj z nim porozmawiac. Istnieja wszelkie szanse, że jesli postawisz na uczucia i wzajemne porozumienie, poradzicie sobie z sytuacja. 11 - 25 Syndrom Piotrusia Pana stanowi realne zagrożenie. Przestudiuj instrukcje dołaczone do testu i przygotuj sie do oceny samej siebie (szerzej pisze o tym w rozdziale 13.). Możesz jeszcze cos zrobic dla polepszenia sytuacji - lecz im bliżej 25 jest wynik, który uzyskałas, tym twoja wola zmian musi byc silniejsza. 26 - 40 Syndrom Piotrusia Pana ujawnił sie w działaniu. Jesli twój partner sam nie szuka pomocy w rozwiazaniu swoich problemów, powinnas chyba zwrócic sie do specjalisty i wraz z nim ustalic, co masz robic. W rozdziale 13. znajdziesz wskazówki, jak możesz ocenic własna role w tym układzie.

Gość gość
urszak, zbereznik czy widzicie gdzies w tescie na syndrom piotrscia pana zabawe w ******ie wszystkiego co sie rusza?

Gość gość
podsumowując: piotruś pan niewart jest zainteresowania :) chyba, że Ty też, jako kobieta, chcesz go użyć jednorazowo

>>>czy są faceci, którzy nigdy (emocjonalnie) nie dojrzewają do związku?<<< Tak. Podobnie, jak niektóre kobiety :(. x >>>czy takim osobom nie brakuje bliskości<<< Nie. Nadmierna bliskość może ich nawet przerażać :(.