Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejter

zadbana kobieta to piękna kobieta?

Polecane posty

Gość gośćula
hejter dziś ...a nawet chyba nie przypuszczacie jak proste jest tak naprawdę dobranie sobie kogoś kto będzie was kochał za to kim jesteście, a nie za to jak wyglądacie. Tylko, że to wymaga sporo cierpliwości i jak gdyby pracy nad sobą i nad waszymi relacjami. Dziś jednak nie każdy jest w stanie wytrzymać np. rok z kimś i go nie pocałować, nie dopuścić do sytuacji niezręcznej. Mało kto decyduje się na przyjaźń i stopniowe poznawanie siebie. Boicie się, nie chcecie czekać, bawicie się życiem. Wystarczyło by jednak odrobina wstrzemięźliwości i cierpliwości. Lojalność, wierność, uczciwość, szacunek.. na to pracuje się latami. x x cóż ....pokolenie last minute ....

Gość hejter
gość dziś Może tak, może nie... czasami sam już nie wiem czy ja jestem szalony i nazbyt wiele oczekuje od ludzi czy ten świat, który mnie otacza zwariował i stoi na głowie. gość dziś A można tam zamówić szpadel, którym zakopie wszystkie moje problemy? :D

Gość gość
twierdzisz, że obalasz stereotypy, a tak naprawdę wychodzisz z błędnego założenia, że większość kobiet wstając rano maluje się i ubiera z myślą o tym, żeby się komuś spodobać. Każdy chce patrzeć w lustro i podobać się przede wszystkim sobie, a mało kto wierzy, że sam tylko wygląd jest receptą na udany związek. Pytasz dlaczego kobietą malują się "ordynarnie", ubierają wyzywająco i szpecą np. tatuażami. Wziąłeś pod uwagę, że one tak tego nie widzą?

Gość gość
Każda kobieta ma pytać o jego pozwolenie. :D

Gość gość
autor chyba nie wziął pod uwagę, że istnieje coś takiego jak gust. I to jak wyglądamy zależy przede wszystkim od tego co nam się po prostu podoba.

Gość hejter
gośćula dziś Dokładnie, last minute. Dobrze to ujęłaś. Ja to jeszcze nazywam pokoleniem fast food. Nie rozumiem tego jak ludzie mogli tak podupaść. Ich moralność stała się tak płytka, a słowa tak kruche. Nic dziwnego, że coraz więcej jest rozwodów i samotnych matek. Nie dziwi mnie też to, że spora część osób potrafi wykorzystać ta chora sytuację dla swoich korzyści. Wśród stada owiec zawsze znajdzie się kilka czarnych. Biorąc pod uwagę bezmyślność ludzi i ich nieodpartą chęć do zaspokajania potrzeb w łatwy sposób można zacząć kontrolować ich, a co za tym idzie wykorzystywać dla własnych celów. Osoba inteligentna i bez skrupułów naprawdę potrafiła by wiele zdziałać na tym polu. To smutne, ale i z punktu widzenia rozwoju naturalne. Wygrywa zazwyczaj najsilniejsza jednostka.

Gość gość
Ale masz problemy :D

Gość gość
Hejter - świat nie jest czarno biały, nie traktuj go tak. Ludzie mimo wszystko nie są tacy źli.

Gość hejter
generalnie chodziło mi o coś zupełnie innego, ale rozmowa potoczyła się w różnych kierunkach i trudno było mi się skoncentrować na jednym wątku, a co za tym idzie nie dość precyzyjnie mogę wypowiedzieć się na każdą gałąź tego rozbudowanego tematu... to może powiem o co mi chodziło głównym złożeniem tematu było uświadomienie pewnym osobom że nawet jak ładnie się ubiorą i zastosują wymyślny makijaż, to i tak nic nie da, bo to są tylko dodatki, które nie zmienią naszej fizyczności

Gość gość
A właśnie, że zmienią i zmieniają :D do tego inne sposoby. Po co być taką sobie grubaską jak można być piękną? Autorze, jesteś j*******y. Pewnie jakaś była wzięła się za sobie a tobie jest żal.

Gość gość
Hejter - i z tym w 100% się zgodzę...jak większość osób. To nie jest żadna nowość, a Ty też nie zakładaj, że zamiłowanie do takich dodatków równa się przekonaniu, że one wpłyną znacząco na jakość relacji. I mówię to z punktu widzenia osoby która bardzo takie dodatki lubi.

Gość gość
`gość dziś I bardzo dobrze postępujesz. Mnie irytowało jak na czacie sobie siedzę i nagle zaczepia mnie jakaś kobieta, pyta o imię wiek i miejscowość. Czy ja mam na czole napisane, szukam sobie żony? Zwykły czat, nie żaden matrymonialny. Pytam jej, a jakie to ma znaczenie? Imię - zawsze mogę skłamać. Wiek - zawsze można porozmawiać z kimś starszym lub młodszym, na tym polega istota czatu, na rozmowie. Czat łączy różne pokolenia. Miejscowość - wszak jesteśmy w Internecie, tu nie ma podziału na pastwa i miasta. Globalna wioska w postaci światłowodów. Jak już zaryzykuje i ewentualnie coś odpowiem, to padają kolejne pytania typu: Gdzie pracujesz? Wówczas ręce mi opadają i kończę rozmowę definitywnie. Rozmówczyni szuka męża sponsora, który będzie jej inwestycją. Ja nie mam zamiaru brać sobie na utrzymanie pasożyta, internetowego mola. ...a oczekiwałem tylko miłej rozmowy. Tak kończy się 90% przypadków moich czatowych rozmów. ` Hejterze, źle myślisz...ja np. jak wchodzę na czat to właśnie pytam o pracę, bo to dużo mówi mi o człowieku- jeśli nie pracuje, to niedojda, jeśli jest barmanem, to nie wykształcony i nie zaradny, jeśli jest inżynierem- o, to już na moim poziomie

Gość gość
Do której podejdą pierwsi? Do eleganckiej dziewczyny w długich włosach i ze zmysłowym makijażem czy to dziewczyny w krótkich, bez makijażu ubranej w bluzę, tanie dresy i adidasy?

Gość gość
to zależy która ma ładniejsze rysy twarzy i sylwetkę :P

Gość hejter
a o gustach podobno się nie dyskutuje ale zawsze można skrytykować :P co do podobania się samemu sobie jeśli kogoś stać to niech się stroi a co z tymi kogo nie stać na przebieranki? i tu rozwija się kolejny odrębny wątek ale o tym już wspomniałem nie szata zdobi człowieka lecz człowiek szatę idąc ulicą wielkiego miasta napotykam ludzi i lubię ich poobserwować dostrzegam tych co bardzo dbają o siebie i ich wygląd jest wręcz nienaganny więcej jednak osób mniej przykłada uwagi do swojego ubioru pewnego dnia poznałem jedną kobietę, wyjątkową w moich oczach i choć nasza znajomość była przekreślona w gwiazdach dała mi dużo do myślenia czym różnią się kobiety wystrojone, elegancko ubrane niczym z czasopisma o modzie, kobiety powiedział bym wręcz podręcznikowe o nienagannej cerze i kształtach, przebojowe, pewne siebie, biegnące do przodu, realizujące siebie pod względem rodzinnym, zawodowym... itp. itd. czym one różnią się od tych skromnych, gorzej ubranych, niewystrojonych jak na sylwestra dziewczyn, które jak każdy z nas maja swoje wady i bolączki, którym może i brakuje siły przebicia, wykształcenia i sprytu... ale nie brakuje im jednego, wewnętrznego piękna, ciepła bijącego prosto z serca.... każdy czegoś pragnie, każdy za czymś goni, ale gdy na naszej drodze coś stanie, co przewróci nasz świat do góry nogami nagle wszystko przestaje mieć znaczenie i dostrzegamy to co naprawdę się liczy... miej serce i patrzaj w serce

Gość gość
Różnią się wyglądem, żadnych innych różnić nie jesteś wstanie pokazać bo musiałbyś bardzo dobrze znać wszystkie te kobiety. To jaką uwagę przykładamy do wyglądu to tylko jedna cecha. Ja np. nie zaliczam się do żadnej z tych dwóch grup :P Wspaniali ludzie i kompletne gnoje występują we wszystkich opakowaniach.

Gość gość
to zależy która ma ładniejsze rysy twarzy i sylwetkę Powiedzmy, że są na podobnym poziomie.

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak "podobny poziom".

Gość gość
Dla mnie zadbana kobieta to taka która dba o zdrowie, nie pali wtedy i cera ładniejsza i włosy naturalnie lśniące, jesliu takie nie sa to mozna im pomóc, ale jesli dieta jest odpowiednia to włosy też będą zdrowe. Makijaż minimalny, taki który podkreśla to co ładne, zadbane zęby białe i zdrowe, strój stonowany nie jakiś krzykliwy wyzywający, ale podkreślający jej atuty:) No i klasa, zachowanie nie chodzi tutaj o takie ą ę, ale kulturalne z taktem, można sobie czasami w towarzystwie zakląć, cos śmiesznego opowiedzieć. Kobiece ruchy z gracja nie jak jakiś chłop sylwetka wyprostowana, ciepłe spojrzenie, ciepły sposób bycia :) Wtedy kobieta może nie koniecznie musi być piękna, ale jest atrakcyjna i przyciąga uwagę :)

Gość gość
ale pitolenie!!!! Faceci to jednak hipokryci! I komu chcesz wmawiac ze facet nie leci na wyglad. Kazdy facet leci na wyglad !

Gość gość
a czy wszystko musi się sprowadzać do facetów?

Gość gość
Moze jak faceci zaczna miec klase, to kobiety tez. Jak na razie kobiety upodobamia ja sie do poziomu facetow. Nie ma dla kogo byc dama, wiec na co sie starac byc super kobieta ! Dla jakiegos chama drecha? Zejdzcie panowie na ziemie. Cos za cos

Gość gość
14:24....... No wlasnie! W PL chyba niestety tak, bo kobiety sa po prostu glupie I przekonana o swojej nizszosci spolecznej....... W koncu od malego I'm sie wmawialo, ze maja tylko wygladac

Gość hejter
gość dziś Prosty człowiek myśli prostymi schematami. Ale wybaczam Ci Twoja niedojrzałość. gość dziś W zasadzie to nigdzie nie napisałem, że to wpływa na facetów w jakiś tam sposób, wręcz przeciwnie. Uznałem, że to tylko mało znaczące dodatki, że liczy się coś innego. Inaczej, owe dodatki wpływają na Ciebie i na Twoje samopoczucie, jesteś pewniejsza, śmielsza, bardziej otwarta, a co za tym idzie Twoje relacje z mężczyznami są na "wyższym" poziomie. To sobie pofilozofowałem. :P gość dziś Nie cierpię takiego podejścia. Jeśli ktoś nie pracuje to mógł akurat stracić pracę z powodu redukcji zatrudnienia, bo przykładowo firma upadła. Mógł też po prostu odejść z przyczyn od siebie niezależnych i jest własnie w trakcie poszukiwania nowego zajęcia. Może też np. być w tak kiepskiej sytuacji, że np. w okolicy pracy nie ma, a on musi zaopiekować się rodzicami, którzy są w podeszłym wieku. Przyczyn braku pracy może być wiele i wcale to nie musi dyskredytować człowieka. Jeśli chodzi o wspomnianego barmana, to może ta praca to jego hobby, może jest barmanem i zarazem właścicielem tego lokalu, może tylko sobie tak dorabia podczas gdy tak naprawdę studiuje intratny kierunek. Może ta praca też go nie satysfakcjonuje, ale dzięki niej liczy na to, że pozna ludzi i wyrobi sobie znajomości, które pozwolą mu zmienić pracę w niedalekiej przyszłości na bardziej intratną. Co do inżyniera, każda kobieta chciała by lekarza, inżyniera, prawnika, ewentualnie pracownika budżetówki. Wybacz, może nie będzie to zbyt miłe co powiem, ale gardzę takimi osobami, bo to zwyczajne materialistki. Miłość dla takiej osoby jest jednoznaczna z zarobkami jej partnera i ze statutem społecznym. Snobizm na wysokim poziomie. gość dziś Jeśli facet jest wartościowy i na tyle bystry by dostrzec w tej skromnej dziewczynie wyjątkową istotę. Jeśli potrafi dostrzec prawdziwe piękno postąpi właściwie i wybierze skromną kobietę. Może inaczej. Kobieta sądzi, że jak się wystroi to zwróci na siebie uwagę wartościowych mężczyzn, którzy będą czarujący, przystojni i męscy. Owszem, tak jest, ale grono z nich jest nastawiona tylko na przelotną znajomość. Jeśli ktoś zwraca uwagę na powierzchowność to taki też będzie ten związek, powierzchowny i nietrwały. gość dziś Własnie o tym mówiłem. Trzeba umieć odróżnić ziarno od plew.

Gość gość
czym one różnią się od tych skromnych, gorzej ubranych, niewystrojonych jak na sylwestra dziewczyn, które jak każdy z nas maja swoje wady i bolączki, którym może i brakuje siły przebicia, wykształcenia i sprytu... Tym, że są lepsze.

Gość gość
Hejter - ale każdy najpierw patrzy na wygląd. To wygląd decyduje o tym czy chcesz w ogóle kogoś poznać.

Gość hejter
widzę, że coraz więcej prostych i wulgarnych wypowiedzi się pojawia zawsze to mnie zniechęcało do tego typu dyskusji W Polsce kobiety wywalczają sobie coraz więcej przywilejów, np. urlop macierzyński. Kobieta obecnie jest Premierem. Wiele pań osiągnęło wielki sukces nie tylko w polityce, ale i biznesie, mediach, na scenie, w sztuce... Tylko wasze wewnętrzne ograniczenia nie pozwalają przełamać tej wewnętrznej bariery, która was ogranicza i powoduje negatywny stosunek do rzeczywistości, która was otacza. Podobnie jest z podejściem do mężczyzn. Te wątki mówiące o tym, że Polacy są tacy okropni, że trzeba szukać za granicą. Życzę wam zatem powodzenia z takim podejściem, ale potem nie narzekajcie na swoich obcokrajowców. Przypomniał bym wam ta historię kobiety, katoliczki, która wyszła za muzułmanina i by odzyskać swoje dziecko musiała je porwać. Sam tez rozmawiałem z kobietą, która we Francji poznała Włocha, wyszła za niego i po ślubie wszystko się zmieniło. Teraz strasznie żałuje, ale ze względu na dzieci trwa przy mężu. W myśl przysłowia wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma - każdy jest lepszy od Polaka. Gratuluje takiego podejścia.

Gość hejter
gość dziś Proste podejście nie oznacza, że lepsze. Jak już wspomniałem, nie szata zdobi człowieka.... Nikt nie jest lepszy tylko dlatego, że lepiej się ubiera. Jeśli tego nie rozumiesz to masz problem. gość dziś Jak kobieta jest naturalnie ładna nie wymaga podkreślania swojej urody dodatkami.

Gość gość
Hejter - to nie chodzi o wymaganie, a zwykłą chęć. Poza tym ludzie patrzą nie tylko na naturalną urodę. To jak wyglądamy coś o nas mówi.