Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Palikarp

pytanie do osób mieszkających w woj. śląskim

Polecane posty

>>>prawdziwy ślązak/ślązaczka takich głupich odpowiedzi nie udziela<<< Prawdziwy Ślązak jest przyzwyczajony do tego, że takie przygłupy jak Ty próbują skłócić go z władzą lub sąsiadami. Nie ze mną te numery Bruner :D :D :D. x >>>zachowujesz się jako wróg Ślązaków i NIC konstruktywnego nie proponujesz<<< Widzisz drogi neohitlerowcu: ja już swoje zaproponowałem i wiele lat temu w czyn wprowadziłem :). Dlatego wstydzić się niczego nie muszę ;). Po co zmieniać coś, co jest dobre? To może wymyślić tylko taki gorol, albo neohitlerowiec jak Ty :(.

nie watpię że miś ma pseudonim a nawet kilka:) świadczy o tym niefortunnie zachowana po jednym z nich liczba porządkowa "1":)

>>>świadczy o tym niefortunnie zachowana po jednym z nich liczba porządkowa "1"<<< A nie pomyślałeś, że nick "misio" był już zajęty :) ? Poza tym mój nick można odczytać w bardzo dumny sposób: misio pierwszy :D :D :D.

poza tym sama widzisz co sie dzieje. tyle miodu na tym forum a mis p******i o tąpnięciach, zwartej zabudowie wymienia po stopniach naukowych swoich adwersarzy "per osioł" np. jeżeli to mis to bardzo chory więc nie zaszkodzi skrócić mu meki:)

Gość Palikarp
misio1 a powiedz , co złego jest w mojej propozycji aby w domach, budynkach, kamienicach i innych obiektach użyteczności publicznej założyć instalację wczesnego powiadamiania, że ulatnia się gaz z instalacji i będą gwizdki i syreny alarmować i zadbanie o takie instalacje będzie obowiązkiem każdego administratora budynku , czy to jest zły albo kosztowny projekt aby ocalić ludzi ?

mis jest przedsiebiorcą zniszczonym przez biurokracje,której jak widać broni zaciekle. to chyba syndrom sztokholmski czy cus tak jakos...

próbuje mu pomóc terapia szokową bo chłopina nieświadomie garnie sie do swoich prześladowców.

kiedyś podobno miał jakieś sklepy czy coś ale zbankrutował bo mu zabronili w godzinach pracy organizowac wycieczki, przyjęcia i urodziny dla ludzi, których zatrudniał smutna historia:(

>>>a powiedz , co złego jest w mojej propozycji aby w domach, budynkach, kamienicach i innych obiektach użyteczności publicznej założyć instalację wczesnego powiadamiania, że ulatnia się gaz z instalacji<<< W budynkach użyteczności publicznej zazwyczaj gazu nie ma, a w miejscach, gdzie występuje takie czujki MUSZĄ być zamontowane. x >>>zadbanie o takie instalacje będzie obowiązkiem każdego administratora budynku<<< I zapłacą za to lokatorzy. Nie mam ochoty, wywalać pieniędzy na czujkę równie potrzebną, jak czujka wczesnego wykrywania kosmitów :D :D :D. x >>>czy to jest zły albo kosztowny projekt aby ocalić ludzi ?<<< Tak, bo podobnie jak w kopalniach, górnicy blokują często czujniki, tak w prywatnych domach/mieszkaniach takie czujniki z całą pewnością zablokowane zostaną. Mi średnio raz na dwa tygodnie, zalewa się ogień na palniku i przez pewien czas ulatnia gaz. Mam w kuchni otwarte okno (miałem), więc nie ma z tym problemu i rzeczywistego zagrożenia. Niemniej po wprowadzeniu proponowanego przez Ciebie systemu, po każdym takim zalaniu palnika, będę miał na głowie komisję "śledczą" i wybulę kasę za jej alarmowe przybycie. Poza tym jestem z wykształcenia m.in. elektronikiem i wiem, co w takich sieciach może się "samo wygenerować".

Poza tym jestem z wykształcenia m.in. elektronikiem i wiem, co w takich sieciach może się "samo wygenerować". x Ooo,to jak mój mąż.

w szkocji czujniki dymu w domach to standard. nie jestem za takim rozwiązaniem i nie w tym tkwi problem.

to chyba tak jak z toba. samowygenerowałes się w sieci. autoalarmy też się ur******aja "same" masz autoalarm?

a domofon? albo chociaz dzwonek do drzwi? może brame wjazdową automatyczną. nie otwiera ci sie sama przypadkiem czasami. marny z ciebie elektronik albo c*****a instalacja

>>>autoalarmy też się ur******aja "same"<<< Jesteś chyba pierwszym człowiekiem, który nigdy nie usłyszał autoalarmu wyjącego bez powodu. W jakiej głuszy Ty mieszkasz :D ?

a samochód ci nie odpala sam niekiedy? nie generują mu się jakies sygnały? sprzężenia zwrotne? światło w domu ci sie nie zapala i nie gaśnie w rytmie muzyki odtwarzanej u sąsiadów? ja p*****le...To cud!!!!

Prawdę mówiąc mam zainstalowany czujnik na CO2 i gaz,niestety mąż zdemontował go bo włączał się z błahych przyczyn,np.przyrządzałam bigos na winie.Myślę,że miejsce montażu takiego czujnika ma duże znaczenie.

no cóż bigos miał pełne prawo spowodować włączenie sie alarmu w końcu to kiszonka. poza tym trzeba umiec to skalibrować. nie wszystko od razu działało jak należy. niektóre rzeczy działaja nieprawidłowo nawet zgodnie z planem czyli dlatego, że tak maja działać.

>>>Prawdę mówiąc mam zainstalowany czujnik na CO2 i gaz,niestety mąż zdemontował go bo włączał się z błahych przyczyn,np.przyrządzałam bigos na winie.Myślę,że miejsce montażu takiego czujnika ma duże znaczenie.<<< Wierzysz w to, że ludzie, nie blokowaliby tych czujników :) ? Poza tym z całą pewnością zostałyby one zamontowane w najmniej wygodnym miejscu :(.

Wino spowodowało włączenie się alarmu:),alarm nie wymakał kalibracji,a instalacji w neutralnym miejscu.

Gość Palikarp
misio1 , również jestem z wykształcenia elektronikiem i także energetykiem , posiadam uprawnienia SEP do 20 kV i sporo wiedzy na ten temat i od strażaków bardzo dużo się nauczyłem, BHP mam opanowane i ratownictwo medyczne , oczywiście nadal mnie możesz nazywać idiotą i burakiem , nawet ćwikłowym albo nasiennym, nie będę się rzucał z tego powodu natomiast , cały czas tu będę pisał , że pomoc finansowa dla ludzi ze Śląska jest konieczna i obowiązkowa aby założyli u siebie w mieszkaniach instalacje p-poż . i czujki antygazowe i systemy wczesnego ostrzegania , muszą być na to pieniądze i należy te pieniądze poszukać , nawet z EU , kto tego nie zrobi to będzie odpowiadał za śmierć ludzi zupełnie niewinnych jak Brygida i Dariusz Kmiecik i ich dziecko , szkoda ludzi , czy w końcu to dotrze do rządzących, że ludzie są najważniejsi zamiast koparki albo pługa ?

Wierzysz w to, że ludzie, nie blokowaliby tych czujników usmiech.gif ? Poza tym z całą pewnością zostałyby one zamontowane w najmniej wygodnym miejscu smutas.gif . x Mój obecnie jest zablokowany,choćby z tego względu,że trudno znaleźć miejsce gdzie należałoby go zamontować,by nie włączał się bez powodu.W sumie miejsce jest już ustalone,jednak brak czasu,opóźnia proces;).

gameover dziś wino to też w zasadzie kiszonka tylko trochę innaoczko.gif x Jednak czujnik nie może ograniczać moich kulinarnych pomysłów:),nie wiem czy wiesz jak cholernie jest głośny i jak bardzo przeszkadza w funkcjonowaniu.

no to sprawa przesądzona. referendum przeprowadzone. bigos i wino...W sumie bez nich zycie nie ma sensu. dobra spadam. nie chce wam przeszkadzać. xen popros misia to ci zamontuje CZUJNIk gdzie trzeba. w końcu jest elektronikiem. tylkoproszę uważajcie na autogeneracje :D