Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miarka do butów deichmann elefanten help!!!!

Polecane posty

Gość gość

Hej mamy. Mam problem.Chce kupić dziecku buciki zimowe. Długość stopy mierzona przeze mnie w domu kilkakrotnie dawała 14,5 cm. Chce kupić buty elefanten.Mierzyłam w sklepie długość wkładki bucików 24 wychodził jakieś 15.4 cm a 25 15.8 . Co zimy jeszcze trochę więc byłam przekonana,że 25 będzie idealne. Dziś byłam w deichamanie i Pani przyłożyła stópkę małego do miarki i pokazała rozmiar 23?? Komu wierzyć? Własnemu pomiarowi czy ich.Wiadomo każdy but jest inny i ma inną długość wkładki.Co robić?

Gość gość
Mojemu tez wyszedl nr mniejszy niz ma innych firm. Dokladnie taka sama sytuacja jak u ciebie. I zakladam synkowi te 23 i mam ciagle.wyrzuty sumienia,ze sie moze pomylila i ze go nozki jeszcze bola:( sprawdze jutro patyczkiem i porownam z innymi butami.

Gość gość
O super gdybyś mogła to sprawdź.Dziwne to. Niby zapasu od 0,5 cm do 1,5 cm. Bartki jesienne mamy 24 wkładka na 15,5 i nawet jest narysowana stópka która ma 14 cm więc już producent przewiduje 1,5 cm zapasu.

Gość hh29
moje dziecko z elefantena ma taki sam rozniar jak z innych firm.

Gość gość
hh29 a sprawdzałaś kiedyś tą miarką? Ile większe buty kupujesz?

mnie mierzyla babka w sklepie. miala taka duza plastikowa miarke do sprawdzania dlugosci i tegosci. jako ze mnie rozmiar nie zaskoczyl, to nie wnikalam. teraz bede kupowac zimowki, to pewnie bedziemy jeszcze raz mierzyc, czy oby nie trzeba na zime wiekszego rozmiaru niz na jesien.

a buty kupuje w danym rozmiarze - nie za duze. jesli rozmiar wychodzi 25 to taki kupuje. tak jak sobie tez wiekszych nie kupuje. no tyle, ze przez to dziecko ma buty na 2-3 miesiace, a potem kolejne, ake przynajmniej stop nie koslawi.

Gość gość
Najciekawsze jest to,że nawet Pan ze sklepu Bartka z którym mailowałam mówił, że nawet para butów tego samego modelu może różnić się długością wkładki dlatego każdą parę butów należy mierzyć osobno więc dziwi mnie, że elefanten ma taką miarkę i jak czytam różne rozmiarówki butów. Fakt faktem, że Bartki synka które rozmiarowo są idealne 1 cm zapasu wyglądają na dość spore :)

Gość gość
Sprawdze jutro bo synek na noc zostal u babci razem z butami:) ale z elefantena ma 23 a z innych firm 24 a na zime 25 i tez sa ok. Nawet latem nosil juz 24 i pumy i sandaly(nie pamietam jakiej firmy)a w elefantenie pani dopasowala mu 2 pary sandalkow 22. Tez mnie to dziwilo,bo 22 mial pierwsze buciki z polskiej firmy i juz byly za male. A po sandalach widzialam ze sa ok,bo mialy odkryte palce.

Gość gość
Male buciki dla dzieci do chyba 23 roz sa co 0.5 cm, wiec mozna sie szybko pomylis,,,napewno prodeucent nie przewiduje zadnego 1,5cm zapasu,,,,,,,bo dziecko nie moze chodzic w takim bucie,