Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam . . .

Polecane posty

Gość gość

Cześć ;-) Chciała bym,żebyście napisaly mi jakie jest Wasze zdanie.Mam syna (w styczniu 3 l.skończy).Bylam na wychowawczym itd.W styczniu znalazłam sobie prace,a dziecko zostalo z pra babcia.Nie stety w czerwcu babcia dostala udar,bylam zmuszona zrezygnowac z pracy (czyli prawie pół roku)udalo się popracować.Wiadomo udar to dość poważna choroba,na szczęście babcia mowi,chodzi itd oszczedzil ja ,że tak ppwiem ;-) No ale to juz nie jest ta sama osoba.Trochę jak dziecko ,sa dni gorsze i lepsze.Ciężko w tych czasach jak 1 os pracuje (facet) a wiadomo oplaty,dom,zarcie i dziecko to kupa wydatkow.Musze zacząć szukac pracy,dziecko do przedszkola noe pojdzie bo nie ma miejsc zreszta w srodku roku chętnie nie przyjmuja.No i zostala ta moja babcia (mieszka z nami).Mam obawy ze nie poradzi sobie z malym lobuziakiem.Wiadomo praca ok 8 h no o dojazd to dosc dlugo ;-( będę cały czas myslala czy wszystko ok itd.(wtedy udar dostala jak opiekowala sie malym)malo co a bylo by nie szczescie z synem i mam obawy.Babcia mowi,ze sobie poradzi itd.Co byscie radzily hmm ? Az spac po nocach nie moge

Gość gość
Nie zrobiłabym tego ani babci, której należy się spokój i odpoczynek ani synkowi, który z babcią nie jest bezpieczny. Opieka nad 3 latkiem wymaga sprawności, to ciężka praca. Gdybyście mieli nóż na gardle, ale macie pensj****abcia emeryturę. Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Gość gość
Jestem tego samego zdania,ale babcia sie uparla.Rozmawialam z nia delikatnie ,ale mam wrażenie,ze mysli ze poprostu chce sie wymigac od pracy.No noz troszke mamy na gardle z babci emerytury zostaja grosze bo wziela kredyt,aby pomoc corce.

Gość gość
Ja jestem za pracą, sama prację odkąd synek skończył 6 mcy, ale jak napisałam nie zrobiłabym tego. Sorry ale nie ważne co mówi babcią, mało kto starszy jest świadomy swoich ułomności, mam ciocię bo operacji guza mózgu, niby samodzielna, ale to nie ona, robi bzdury, najl się nabierać innym, a wciąż myśli że jest w pełni sił.

Gość gość
Ja tez jestem za praca ale NiGDY nie zostawilabym malego na karku babci. To schorowana osoba, udar to wstep do wylewu, dostala sygnal ostrzegawczy i nie powinna sie onciazac. To ze ona sie czuje na silach nie oznacza ze tak jest. Moze za wszelka cene chce czuc sie potrzebna, chce wam pomoc, ale nie powinnas obarczac jej opieka nad kilkulatkiem. Poszukaj przedszkola, moze sie uda, babcia z pewnoscia moglaby sie sprawdzic w sytaucjach ,,awaryjnych", ale napewno nie na stale!

Gość gość
No moja babcia potrafi caly dzien leżeć i sluchac radia do tego Maryja ;-) dzieki za odpowiedź.Moze jakas dziewczyna byla w podobnej sytuacji ?

Gość gość
Dokładnie babcia awaryjnie, a ty szukaj przedszkola przecież są prywatne tez

Gość gość
Ona nie ma siły,nawet nie ma checi zrobic sobie herbaty itd Ja nie miala bym odwagi zostawic ich na tyle godzin,ale chcialam opinie innych mam,bo w domu nie mam z kim pogadac a ojcu to obojetne co z dzievkoem(abym poszla do roboty)

Gość gość
Prywatne kosztuje 1000 zl bez sensu żebym poszla do pracy i wydala prawie wszystko za przedszkole ....

Gość gość
Ale w czym masz problem?-mamy poklepac i powiedzieć ze zostawieie dziecka z schorowana kobieta jest ok ?

Gość gość
Problem predzej masz Ty ze swoja osoba.Bylam ciekawa opini osob ktorych nie znam,jeśli Ci coś nie pasuje to nie czytaj mojego tematu,a poklep to się lepiej po glowie ;-)

Gość gość
W warszawie jest duzo przedszkoli, jak sie nie uda w jednym to sie uda w drugim. W ostatecznosci bedziesz wozila dziecko na drugi koniec miasta, moja znajoma tak robi i jakos daje rade:-)

Gość gość
Matko w Warszawie?! To masz różne możliwości a nie obciążać starszą osobę po ukarze! Przecież za 3 latkiem trzeba biegać! Idź do pracy na nocki.

Gość gość
W W-wie pensja 1000 zł?To jakie masz kwalifikacje? Zaropisz chociaż 2000, 1000 dasz np. innej mamie, która siedzi w domu i zajmie się twoim dzieckiem, masz jeszcze 1000

Gość olaboga13
Nie zostawiłabym dziecka w tym wieku ze schorowaną starszą osobą. Co innego od czasu do czasu a co innego na cały etat, że tak powiem. Na szczęście mąż pracuje, więc macie jakiś dochód. Na Twoim miejscu powolutku szukałabym pracy, która byłaby najdogodniejsza. Myślę, że jak mieszkasz w dużym mieście to możesz też poszukać pracy na wieczory i weekendy np. w jakimś centrum handlowym. Wtedy byście się z mężem wymienieni opieką nad dzieckiem a jeśli jakieś godziny by Wam się pokrywały no to wtedy babcia mogłaby pomóc.

Gość gość
Poszukam pracy na nocki,mam nadzieje ze cos sie znajdzie chociaż na jakis okres ;-) wozic na drugi koniec Warszawy mija się z celem.

Gość gośćShug Avery
Nie zostawiłabym dziecka z babcią. Ona jest po udarze, to już nie jest w 100% sprawna osoba. Z całą pewnością ma dobre chęci i myśli, że sobie poradzi ale to Ty ze swoim mężem musicie podejść do tego racjonalnie. W Warszawie jest cała masa przedszkoli, znajdziesz takie, które przyjmie wasze dziecko. Zacznij od tych, które są blisko domu albo blisko Waszej pracy. Jak się nie uda, to "rozszerzaj" zasięg poszukiwania. Powodzenia :)

Gość gość
po co komu kolejny polski bachor wychowany na mentalu komunizmu 333 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość gość
No ja mam babcie,ktora jest niby chetna do opieki,ale wiem,ze to przecenianie juz swoich mozliwosci. A nie miala udarow ani nic. Biega po calym miescie,ale jest juz za stara na opieke nad dzieckiem. Ma swoje lata,wychowala 3 dzieci i piecioro wnuczat tak na pelen etat i dwoje od czasu do czasu. Ale swojego syna juz jej nie zostawie. Mysle ze w pewnym momencie trzeba spasowac. Dziewczyny dobrze pisza,jezeli potrzebujesz isc do pracy to znajdz jakas mame ktora chetnie sobie dorobi i posiedzi z twoim dzieckiem przy okazji siedzac ze swoim. Mozesz nawet sama jak sie czujesz na silach poszukac innego dziecka do opieki i sobie dorobic.

Gość Jakie to żenujące
Czy naprawde nie możesz załatwić swojemu dziecku przedszkola? Mieszkasz w dużym mieście, nie wierze że nie znajdziesz miejsca dla swojego dziecka. Bacia wychowała swoje dziec, teraz jest chora.Nierozumiem dlaczego obarczasz babcie swoim dzieckiem?

Gość gość
Nie obarczam,nawet nie chce.Tlumacze jej,ze sie nie nadaje,ze udar miala,ze to nie byla zwykla grypa.Ale do niej nie dociera.Tlumacze jej,ze to ja sie nia teraz musze opiekowac a nie ona moim nie za grzecznym dzieckiem.Przedszkola poszukam i pracy na nocki,moze sie uda.A siedzac z synem wiele razy szukalam pracy ,zeby zająć sie jakims dzievkiem-myślicie ze to ptoste ?przeciwnie mamy nie chca opiekunek ze swoimi dziecmi.

Gość gość
Poczytam jutro babci Wasze wypowiedzi ;-) może troszke zrozumie,ze to chodzi o troske o nia o nic innego.