Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym Smarujecie Chleb?

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o tzw. bazę na kanapkę typu masło, margaryna, oliwa z oliwek? A może niczym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak mieszkałam u rodzicow to tylko masło, tata nie znosił margaryny. Za to babcia kupowała margarynę i jak do niej jeździłam to mi samakowały kanapki - ale to może na zasadzie coś innego - u siebie w domu masła nie kupuje bo za rzadko jemy kanapki i się psuje - mój facet wyrobił swój zwyczaj smarowania chleba zamiast masła serkiem typu almette - spulchnianego azotem i generalnie tak naczęściej - ja często smaruje olejem kokosowym żeby go jeść - czasem na chama jem go łyżeczką ale lepiej wchodzi na kanapce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
masłem i whiskasem, pycha!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja masło roślinne, kultowe od 1972 :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tylko masło bo lubie smak masła , jak mam bagietkę podpieczona to oliwa, margaryn nie lubie i nie jadam. Smalczyk czasem lubie taki domowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawictwo pospolite 125
margarnyna podobno jest niezdrowa . Zawiera tluszcze mogace powodować raka .. W masle tego nie ma .. JA spozywam masło ..kostka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masło roślinne tez lubie , pamietam ten smak z dzieciństwa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie jem chleba. Faceta udało mi się przestawić na smarowanie pieczywa serkiem, konkretnie "Twój ulubiony" się nazywa. Margaryny są trujące, masło o ile prawdziwe jest niezdrowe dla przeciętnego człowieka, który nie pracuje ciężko fizycznie (ciężko tzn. w polu albo w kopalni, a nie w sklepie). Taki serek ma przyzwoity skład i mniej tłuszczu niż masło i margaryna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja jem maslo roślinne bo jestem wege :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Spróbuj smarować rozgniecionym awokado. Bardzo smaczne, zdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tłuszcz jest potrzebny, inaczej nie maja się w czym rozpuszczać witaminy :-D Cukier nie jest niezbędny ale tłuszczu musi trochę byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiem ale tylko rośliny. Mało to tłuszcz zwierzęcy (mleko od krowy). Używam oliwy, uwielbiam orzechy i awokado, siemię lniane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cukier jest bardzo potrzebny tylko nie każdy - Twój mózg żywi się tylko glukozą i nic innego nie wchodzi w grę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja wiem smarowidła roślinne są sztucznie utwardzane a to już nie jest ok raczej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masło to tłuszcz zwierzęcy miało być. Poza tym "trochę" to łyżeczka masła dziennie. Obawiam się, że na kanapki schodzi tego więcej. No i gdzie inne potrawy poza kanapkami. Tam tez jest tłuszcz, nie zawsze zdrowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co do cukru, chodziło mi o ten "dodawany" :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Benecol używam od pięciu lat jest drogi , ale uwierzcie spadł mi cholesterol :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Od zawsze jem masło i jakos nie mam wysokiego cholesterolu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tylko whiskas dla kotów :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nożem. Widelec sie nie nadaje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helio33
ja nie używam ani masła ani margaryny, smaruję chleb olejem lnianym, ma wiele kwasów omega 3 i 6 i dzięki niemu udało mi się uregulować poziom cholesterolu. Spożywam dziennie kilka kapsułek oleju lnianego do diety dr Budwig Gal i czuję się dużo lepiej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lubię awokado, ale czy to "czyste" czy w postaci guacamole, to nie jest żadne uniwersalne smarowidło, nie mozna powiedzieć, że pasuje absolutnie do wszystkiego, równie dobrze można stwierdzić, że pasztet zastąpi masło albo gorgonzola w kremie.. Chodzi chyba o coś "neutralnego". Tak samo jakis bialy serek w kremie- osobiście nie lubie, ale tak czy siak za bardzo zmienia smak kanapki, trudno połozyc na to np ser żółty[chyba, ze ktoś lubi takie kombo] i ogólnie odpada, gdy nie mamy akurat ochoty na nute białego sera w kanapce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mogę niczym nie smarować- robię "bogate" kanapki i nie robi mi wielkiej różnicy w smaku, chociaż zdaje sobie sprawę, że jakis tłuszcz powinien być w posiłku- a nie zawsze jest z innych dodatkow. do grzanek czy grillowanego pieczywa lubie masło i mam takie zboczenie, że bardzo lubię margarynę roślinną, tę ze słonecznikiem i mogłabym ją jeść tonami na kanapce- mam nadzieję, ze mi przejdzie, bo nie uwazam jedzenia margaryny za zdrowę, masło lepsze- zwłaszcza, że nigdy nie czułam potrzeby jedzenia go w wielkich ilościach..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aspina
Ja ogólnie smaruję masłem ale często też robię to avocado. Mniam, mniam! Nigdy nie smaruję margaryną, oliwą albo smalcem. Ogólnie staram się zdrowo odżywiać i raczej nie smaruję grubo masłem bo nie jest to wskazane ale dla mnie chleb bez masła nie istnieje:) Poczytaj sobie tutaj: http://www.metasport.pl/ może znajdziesz jakieś wskazówki jeszcze czym smarować chleb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Margaryna nie lubię, maslem rzadko, bo zapominam wczesniej wyciągnąć i jest twarde. Najczesciej majonezem lub wcale, bo i tak jem z warzywami kanapke i nie jest sucha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja niczym nie smaruje, jem na sucho, powaznie, tak lubie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×