Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra612

Mleko Modyfikowane Babydream

Polecane posty

Gość Aleksandra612

Witam mam pytanie zakupiłam swojej 5 miesięcznej córeczce mleko babydream 1 z rossmanna i zastanawiam się czy to jest normalne że to mleko tak bardzo się pieni nie zależnie w jakiej wodzie je przygotuje czy we wrzątku i potem studze czy w ciepłej , wcześniej piła Bebilon ale ze względu na cene i opinie tego mleka zmieniłam jej , czy któraś z Mam kupowała to mleko i miała taką samą sytuacje i wie dlaczego tak się dzieje i czy to dobrze ?

Gość Aleksandra612
a i dodam jeszcze że córce smakuje to mleko i ładnie jej się przyjmuje ale się pieni i nie wiem czy to dobrze próbowałam je przygotować na kilka różnych sposobów

Gość gość
Babydream produkuje niemiecka Humana.Mleko trzeba przygotowywac w temp. 70stopni.My jestesmy już na 3 i bardzo chwalę sobie to mleko ;)

Gość gość
Ja wczesniej tez dawalam bebilon a babydream zaczełam podawac dopiero o 3 i nie widze by sie pieniło. Jak jest z jedynka nie wiem. Mleko jest dobre nie gorsze od "markowych"

Gość Aleksandra612
przygotowuje to mleko w bardzo gorącej wodzie nawet czasem w takiej od razu po zagotowaniu żeby się dobrze rozpuściło , owszem rozpuszcza się dobrze ale bardzo się pieni całe ścianki od butelki są w pianie a dodam że to nie jest gorsze mleko moja córka nie chciała jeść już później Bebilonu przestał jej smakować a to mleko owszem tylko nie wiem co zrobić żeby przestało się tak pienić próbowałam je mieszać łyżeczką zamiast telepać butelką od góry do dołu nie pieniło się ale za to źle rozpuściło

Gość gość
a dlaczego rozrabiasz we wrzątku ??? ja uzywałam od 2 i nigdy mi sie nie pieniło,z tymże nigdy w tak gorącej wodzie.

Gość Aleksandra612
pisałam że kilka razy rozrabiałam we wrzątku żeby zobaczyć czy nie będzie się pieniło normalnie to leje wody w butelke i grzeje w mikrofalówce tą wode żeby była mocno ciepła i rozrabiam to mleko i jak zaczynam mieszać to zaczyna się pienić

Gość gość
Byc możę 1 tak ma.Jesli nie przeszkadza Ci to w "użytkowniu",po prostu się nie przejmuj.Pozdrawiam.

Gość gość
nie zebym sie czepiala, ale w mikrofalowce sie nie podgrzewa wody dla dziecka. Wszelkie chemilakia przechodza do tej wody.... nie lepiej zainwestowac w cool twistera ? Co do mleka, to baby dream tak si pieni. Lepszy jest MILASAN, ale nie wiem czy dostepny w Polsce

Gość Aleksandra612
przez mikrofalówke chemikalia przechodzą do wody skąd takie informacje ? jak to prawda to mam ewentualnie jeszcze podgrzewacz do butelek , i dziękuje za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam :)

Gość Aleksandra612
a i jeszcze cool twister to schładzacz wody a ja przygotowuje sobie wode którą mam w dzbanku i musze ja podgrzewać a nie schładzać

Gość gość
przede wszystkim nauczcie się głupie baby, że mleka się nie miesza potrząsając butelką, tylko np. łyżką czy widelcem! Ja używałam babydream przez rok i nigdy mi się nie pieniło! Potrząsanie to najgorszy ze sposobów na rozrobienie mleka :O I nie rozrabiałam w temp 70st nigdy- tylko ok 35-40. A mleko babydream to jest to samo co Humana 1plus tylko bez tych kwasów omega. Producent i skład ten sam.

Gość gość
czyli zle robilas, bo na opakowaniu jest napisane w temp 70 stopni rozrabiac mleko.Glupia babo :)