Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skolioza a cc

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jestem w 20 tyg ciąży, jakieś 8 lat temu ortopeda z którym konsultowałam skoliozę stwierdził, że będę miała problem z naturalnym porodem, przez jakiś czas chodziłam na rechabilitację a potem już zbytnio się tym nie interesowałam. Z tego co czytałam w skolioza nie jest przeciwskazaniem do naturalnego porodu ale dla pewności udałam się do ortopedy na konsultację i ku mojemu zdziwieniu powiedział że jego zdaniem przy skoliozie powinna być cesarka a zwłaszcza gdy wiąże się to z rotacją miednicy - tak jak u mnie i wypisał mi skierowanie na cc. Z tego zaskoczenia nie zapytałam co by groziło mi i dziecku gdybym jednak rodziła naturalnie. Może ktoś był w takiej sytuacji i chciałby się podzielić doświadczeniem?

Gość gość
halo nikt nie pomoże?

Gość gość
Najlepiej zapytaj się lekarza

Gość gość
Ja mam skolioze ale miednica jest pod dobrym katem i rodzilam sama.

Gość gość
Mam skolioze i na dodatek bardzo silne przodozgjecie macicy i nikt nawet nie bral tego pod uwage kierujac do porodu. Wiec to chyba bardzo naciagniete wskazanie do cc.

Gość gość
Mam skolioze i normalnie rodzilam sn. Tylko anestezjolog musial bardziej postarac sie przy wkluciu znieczulenia.

Gość gość
a czy u was skolioza też jest z rotacją bioder? bo to o te biodra głównie chodzi