Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pielegnujecie pierwsze zeby ?

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 11 miesięcy, 4 zeby kolejne wychodza. Od pierwszego zęba kupilam taka szczotkę na palec gumowa i w trakcie przewijania daje mu do gryzienia plus wacikiem cos staram się przemyć ale tutaj jest placz i nerwy. Kiedy kupujemy pastę do zębów? Ja lepiej dbać o zeby ? Jak wy to robicie to moze i ja cos ulepsze?

Gość gość
Ja przed roczkiem tez myłam silikonową. Ok 12-14 miesiaca ( dokładnie nie pamiętam ) kupiłam elmexa dla dzieci i szczoteczkę i tak staram się myć co dzień ale różnie z tym bywa. Ma 1,5 roku i 15 zębów więc jest już co myć je też już prawie wszystko. Wieczorem w kąpieli zazwyczaj staram sie myc ale trwa to gora pol minuty minute. Daje mu w tym czasie druga szczoteczke by sam sobie tez "mył".

Gość gość
szczoteczka silikonowa jak pierwsze zabki zaczely wychodzic. potem zwykla szczoteczka od roczku z pasta Ziajka. w wieku 1,5 roku lakierowanie zabkow powtarzane co 2-3 mce (srodek musi byc bardzo delikatny, ale trzeba przez to czesciej powtarzac).

Gość gość
Szczoteczka z wodą. szczoteczka dla dzieciaków od 6 mca życia. Potem raz dziennie z pastą do zębów, z b. małą ilością fluoru raz dziennie wieczorem. Teraz córka ma 2 latka i myję zęby dwa razy dziennie już pastą.

Gość gość
aha, na moją córę działa jedna rzecz świetnie gdy zaciska buzię i nie chce bym jej szorowała zęby. Do łazienki zabieramy jej ulubionego miśka i wcześniej myjemy mu zęby. ona się śmieje a potem chętnie otwiera buzię. Albo ja udaję że myję zęby jej szczoteczką:) tak to jest z przekornymi 2 latkami, użyj ich rzeczy, to od razu się buntują:)

zeby dzieci są bardzo wrazliwie w okresie zabkowania i u nas po myciu tych pierwszych delikatnie wklepujemy preparat camilia, zeby złagodzic obrzek, naturalny i bez zadnych dziwnych substancji

Gość gość
co to znaczy ze zęby dzieci sa wrazliwew czasie zabkowania ?? co za bzdura?? dzisła moga byc wrazliwe bo sa rozpulchnione ale nie zeby

Gość gość
Od pierwszego ząbka myłam szczoteczką gumową z Nuka. Aktualnie dziecko ma 14 m-cy i 6 zębów. Myję szczoteczką Jordan i pastą z Ziaji . Zbyt długo córka nie daje myć,ale zawsze coś :-)

To prawda, przy ząbkowaniu dziąsełka są bardzo wrażliwe i moja córeczka np nie pozwalała w ogóle dotykać do buzi... W końcu udało nam się ja przekonać z mężem i pozwoliła nam zaaplikować jej preparat na ząbkowanie, dzięki czemu o wiele lepiej zniosła ból z tym związany... My używaliśy camili bo wyczytałam że jest najlepsza i naturalna, ale wiem że jest sporo innych też