Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rosół kobietki doradźcie

Polecane posty

Gość gość

Witam, nigdy robiąc rosół nie dodawałam nadpalanej cebuli dla klarowności ale gotowałam rosół na małym ogniu i przeważnie wychodził klarowny, dziś też gotowałam na małym ogniu i ciągle go doglądałam a po jakimś czasie zmętniał nie wiem czemu i mam pytanie czy jeszcze jak bym dopiero teraz dodała tej cebulki to zrobi się klarowny czy już nie ma szans? Pomóżcie kobietki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wpisz w go/ogle "klarowanie rosolu za pomoca bialka"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
super dziękuję :) zaraz przeczytam i spróbuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przeczytałam o kilku sposobach z tym białkiem czy ten działa : "na jeden litr rosołu weż trzy białka i wlej łyżke octu. Białka ubij na piane wrzuć do gotującego rosołu mieszaj aż powstaną kuleczki takie jak przy gotowaniu twarogu i wtedu przelej przez sito ręcznik lub gaze" ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×