Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przedszkolaków

rodzice przedszkolakow antybiotyk na kaszel

Polecane posty

Gość mama przedszkolaków

Mam pytanie czy spotkaliscie sie z tym ze wasze dziecko majac tylko lekki kaszel bez goraczki i kataru dostalo antybiotyk. Dzieci od wrzesnia 1 raz poszly do przedszkola i bez przerwy sa chore.w czwartek poszlam na wizyte i dostslam antybiotyk mimo ze dzieci nie maly zadnych objawow choroby poza kaszlem ktory im pozostal po poprzedniej infekcji.ostatnio4 tygodnie temo mimo ze mialy goraczke i katar dostaly tylko syropy i cos na wirusy a teraz antybiotyk na ktory bardzo zle raguja.po 2 dniach podawania jedna ma goraczke katar i biegunke a druga biegunke i wymity.zastanawiam sie nad zmiana pediatry.wiem ze to normalne ze musza sie wychorowac ale jestem wkurzona bo od wrzesnia bezprzerwy jestem na l⁴ i grozi mi zwolnienie z pracy. Przedszkolanki z byle katarkiem albo jak dziecko lekko kaszle odrazu odsylaja do lekarza i mowia ze nie przyprowadzac chorych dzieci.ale przeciez nikt z nas nie kladzie sie do lózka bo smarka i kaszle mysle ze to z wygody bo lepiej zajmowac sie 10 dzieci niz 30.

Gość gość
kobieto moja znajoma jest przedszkolanką przez takie kobiety jak ty ciągle choruje a myślisz czemu się twoje dzieci tak często chorują bo ich matki są tak samo inteligentne jak ty i przyprowadzają chore dzieci jak nie możesz zostać z dzieckiem to wynajmij opiekunkę albo niech zwolnienie weźmie twój facet

Gość gość
ja na katar i kaszel nie podaje antybiotyku,nawet jesli pediatra w przychodni wypisuje. Czesciej jednak chodzimy prywatnie i wtedy bez antybiotyku jest. Dziecko z lekkim katarem lub kaszlem chodzi do pzredszkola. Bez przesady

Gość mama przedszkolakow
No coz zaluje teraz ze podalam im ten antybiotyk,zaufalam jednak wiedzy i doswiadczeniu lekarza.z lekko pokaszlujacych dzieci suchym kaszlem mam teraz powaznie chore dzieci. mysle ze z powodu tego ze w centralnym juz zaczeli grzac i w przedszkolu tez grzeja jakby sie wsciekli.

tak podawanie wszystkim dzieciom antybiotyków przez niektórych lekarzy to jest ewidentnie błąd, a wszystko przez to, że lekarz uważa, że na wszelki wypadek można podać antybiotyk, a jeżeli nie jest potrzebny to nic się nie stanie jak się poda. Oczywiście są sytuacje, kiedy podanie antybiotyku jest konieczne nawet jeżeli objawy są łagodne, ale to są bardzo sporadyczne przypadki np. bezobjawowe zapalenie płuc.