Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sosuji

dobór odpowiednich kosmetyków

Polecane posty

Gość Sosuji

Witam, mam 20 lat, mam suchą cerę, z której cały czas schodzi martwy naskórek i mam z tym problem, bo nie wiem jak sobie z tym radzic.. Chcialabym miec zdrową i ładnie wygladającą cerę. Staram się dobierać odpowiednie kremy czy maseczki ale to działa tylko na chwilę. Najgorzej jest z doborem pokładu, fluidu, pudru.. Jeszcze w ogole nie znalazłam dla siebie odpowiedniego podkładu, ktory by wyrownał moj koloryt cery i ładnie wygladal a nie robił mi suchą skórę.. Możecie doradzić jak dbać o cere, a szczególnie dobrać odpowiedni podkład? Bo w internecie coś konkretnego to ciężko znaleźć. Z góry dzięki za porady! :)

Gość agata444
sucha skóra to skóra której problemem jest niedobór lipidów, dlatego sięgaj po kremy odżywcze, głównie na noc. Firmy mają serie kosmetyków dla takiej skóry- np ziaja. Na suche skórki polecam peelingi enzymatyczne, które delikatnie rozpuszczają naskórek nie wysuszając skóry i nie podrażniając jej i zarazem usuną skórki. Do kremów możesz dodać porcje żelu hialuronowego (np z Biochemii Urody) który silnie nawilża skórę.

Gość Sosuji
Ok, wielkie dzięki, a jeśli chodzi o podkład? Jaki wybrać, żeby cera sie nie swieciła jak po kremie a zarazem nie była "wyschnięta" ;D ? chciałabym mieć ładnie matową cerę po podkładzie, ale z tym właśnie ciężko przy mojej cerze. Spróbuję z tym kremem i peelingami.. w końcu musi być lepiej:)

Gość agata444
jeśli chodzi o podkład to niestety ci nie doradzę, ponieważ nie używam osobiście drogeryjnych podkładów, poza tym mam inną cerę. Poczytaj recenzje na Wizażu, być może znajdziesz coś dla siebie

Gość gość
Fajny podkład do suchej cery to Clinique moisture surge :) A jak o Biochemii Urody mowa to koniecznie sięgnij też u nich po coś z kwasami, tonik PHA powinien się dobrze sprawdzić na początek, potem coś z AHA. Kwasy raz, że nawilżą, dwa: będą delikatnie ale stale złuszczać.