Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zna ktoś się na wyliczaniu dni plodnych i owulacji?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ostatnia @ miałam 14.10 kolejna @ wypada 13.11 owulacjwe miałam (chyba 30.10 lub 28.10) w dniach 30.10,31.10,01.11 pobolewal mnie brzuch. Do zbliżeń doszło 26.10,28.10,31.10. od wczoraj strasznie mnie bolą piersi i tu się dziwię bo do @ mam jeszcze dwa tyg. Macie pomysly skąd ten bol? Oraz czy dobrze wyliczylam owulacje czy liczy się dws tyg od pierwszego dnia @ czy ostatniego dnia?

Gość gość
Przepraszam błąd do zbliżenia doszło 25.10,27.10,31.10

Gość gość
Od pierwszego dnia okresu sie liczy, wtedy zaczyna sie cykl.

Gość gość
Dwa tyg od pierwszego dnia @ ? A macie pomysł skąd ten bol piersi dwa tug przed @?

Gość gość
Ten Twoj bol piersi 2 tygodnie przed okresem, to jest wlasnie owulacja.

Gość gość
Też mi się wydaje że to owulacja. Zresztą zawsze możesz sobie testy lh albo mikroskop owulacyjny np Afrodytę i potwierdzać swoje interpretacje.

na ok 14 dni przed kolejna miesiaczka wystepuje owulacja. Takie wyliczenia to Ty sobie mozesz w pupe wlozyc. Zeby sobie "wyliczyc" dni plodne, trzeba zaczac od wybrania metody npr, np metody rotzera, zapoznac sie z nia i prowadzic obserwacje, codziennie zapisujesz jakosc i wyglad sluzu, tempke, uczysz sie reguly tej metody, zaznaczasz na wykresie linie podstawowa, linie wyzszych i nizszych temperatur itd itd Dopiero po ok 6sciu cyklach zabawy w obserwacje, z pewnoscia zaobserwujesz dokladnie w ktorych dniach masz dni plodne, kiedy dostaniesz okres i przyblizysz sobie mniej wiecej date wystapienia owulacji ( jakby nie bylo, owu potwierdzi jedynie monitoring - ja z kolei znam tak dobrze swoje cialo, ze sama potrafie stwierdzic na badaniu gin kiedy dostane owu i doktor to tylko potwierdza - lata praktyki )~ Ehh ta wasza niewiedza mnie przeraza