Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dziecko nadało waszemu zyciu sens

Polecane posty

Gość gość

?? czy czujecie sie dzieki temu spelnione?

Gość gość
masz na mysli czy latanie z pampersem w jednej garsci i kaszka w butelce w drugiej jest sensowne?

Nie :) nie potrzebowałam dziecka żeby się dowartościować :) Nadało mojemu życiu inny sens niż wcześniej, ale nie uważam że życie bez dziecka było bez sensu :)

Gość gość
c***a tam sens tylko wiecznie drze morde i wydatków kupa. wciąż muszę sobie odmawiać wielu rzeczy a jestem ich warta

Gość gość
aha to moze macie lepiej poukladane w głowach niz ja... Mmartha a ile mASZ lat?

Gość gość
kinga- cenie taką postawę;-), a nie takie pesymistyczne ignoranckie gadki o tym jakie to bezsensowene jest życie, w sytuacji gdy ludzie każdego dnia giną w wypadkach...

wiele zdarzeń nadaje sens życiu człowieka a jeszcze kobiety ...:) czy jestem spełniona ? jestem spełniona jako rodzic, jako matka . Urodziłam zdrowe piękne dzieci , byłam obecna w ich życiu w każdym momencie , widziałam ich sukcesy i porażki , doświadczyłam dzięki nim tylu emocji ...:) z perspektywy czasu żałuje ,że nie mieliśmy ich więcej :)

Gość gość
ja mogłabym tak powiedzieć, mimo że nie jestem przykładną matką polką, ani gospodynią domowa...jestem zadbana kobietą...nawet trochę egoistka, aktywną zawodowo ale...syn jest dla mnie wszystkim. Z mężem zyjemy w umownej separacji, z moją rodziną relacje mam dość luźne...nikt z bliskich nawet nie zauważył, że miałam depresję...gdyby nie syn, mogłby mnie już nie być....

Gość gość
dziecko jest idealnym zapychaczem czasu. Jak nie wiesz co robic po powrocie z pracy czy w weekendy, to zrob sobie dziecko, nie bedziesz sie nudzic.

Gość gość
Nie, moje życie miało sens przed urodzeniem dziecka, ono je tylko wypełniło.

Gość gość
Ja mam zdrowe i wspaniałe dziecko, pare lat temu, ciężko zachorowałam, i gdyby GO nie było, nie miałabym po co żyć...

Gość gość
tak

Gość gość
dziecko czy iny człowiek nie może zasteopwac boga bo jest to bałwochwalstwo czyli grzech a grzech to cierpienie i nawet ze bedzie wasze dziecko cierpiało do 4 pokolenia

dziecko może być dopełnieniem a nie spełnieniem jeśli ktoś nie miał sensu życia to to dziecko mu tego sensu nie nada tylko tej osobie będzie się tak wydawało.

Gość gość
nie

Gość gość
Dobroć waszego boga jest doprawdy powalająca :D uwielbiajcie tylko mnie bo jak nie to wasze dzieci będą cierpiały aż do 4 pokolenia :D super gościu dosłownie :D

dziecko nadało mojemu życiu inny wymiar :) Spełniona byłam już wcześniej, stąd decyzja o dziecku. Dziecko powinno być niejako dopelnieniem, a nie sensem życia. Bo kiedys wyjdzie z domu i co wtedy?

Gość gość
w pewnym sensie tak, bo poznalam inny wymiar milosci :) kocham moje dziecko taaak bardzo i bezwarunkowo :)

Gość gość
wolę Ferrari