Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leczenie jadlowstretu u dziecka. LUBLIN. SZUKAM.

Polecane posty

Gość gość
moim zdaniem należy coś robić z takim niejedzeniem a nie czekać aż przejdzie. Braki w diecie ujawnią się w przyszłości, osteoporozą, słabszymi zębami, brzydką cerą i innymi chorobami. nie wyobrażam sobie aby moje dziecko jadło tylko chleb i frytki, to mały organizm który rośnie i potrzebuje mnóstwa witamin.

Gość gość
wiesz co... Ja juz bym chyba wolala zeby moje dziecko mialo problemy z zebami, niz z psychika... A takie skupianie sie na niejedzeniu, zmuszanie go do tego niestety problem poteguje. Wiem, ze latwo sie mowi, ale moze odpusc teraz na jakis czas? Miesiac, dwa, zobaczysz czy to cos da x oj kobieto bardzo sie mylisz, on juz ma zaburzenia odżywiania czyli jakiś problem z psychiką. Dlaczego zakładasz że leczenie tego spotęguje chorobę? co to za postaw, bedę czekać.... na co?

Gość pompi50
Jak właśnie byłam u Artura Lutego to mi uświadomił rzecz: że niejadek, a dziecko z jadłowstrętem to nie jest to samo. Brak apetytu można w większości przypadków bezproblemowo wyleczyć, np. poprzez zmianę diety. Jadłowstręt to choroba psychiczna jest i wtedy dziecko wymaga specjalistycznej pomocy.