Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margaret11239

3tydzień ciąży. pomocy

Polecane posty

Gość Margaret11239

Witam kobietki :) jestem w ciąży, 3 tydzień i mam pytanie czy też miałyście juz widoczny wystający brzuszek? Lekko mi wystaje jakbym miała wzdjęcia. Dodam że jak go dotykam nic mnie nie boli. Ale dziwie się bo przecież jeszcze dzidziusia nie ma więc czemu tak się dzieje?? To moja pierwsza ciąża wiec mam dużo pytań

Gość Margaret11239
??

Gość gość
Wszyscy śpią? :)

Gość Margaret11239
:(

Gość gość
W trzecim tygodniu na pewno jeszcze nic nie widac :)

Gość Margaret11239
To dlaczego mam.taki brzuch??

Gość gość
Tez jestem w pierwszej ciazy :)

Gość gość
Moze sie najadlas :p ja jestem w siodmym tygodniu i cos tam widac albo tylko mi sie wydaje :p

Gość Margaret11239
Właśnie ze jem normalnie, nie mam jeszcze rzadnych napadów na jedzenie hehe :) po prostu czuje jakbym miała wzdęcia.. Nie wiem mam nadzieje ze to.normalne bo wizytę mam dopiero w Poniedziałek :( a juz się zamartwiam

Gość Margaret11239
7tydzien? Masz już jakieś objawy? Mnie czasami kluje pod brzuchem jak na miesiaczke i ten brzuch :( wiec wszystko jeszcze przede mną ;-)

Gość gość
Urosly mi piersi i czasem lekko pobolewa brzuch. Na forum czytalam ze ciazowy brzuch widwc najczesciej dopiero w trzecim/czwartym miesiacu. :)

Gość Margaret11239
Okej :) ja też teraz buszuje po internecie i szukam informacji i niektórzy piszą ze to nie możliwe a niektórzy piszą ze tez tak mieli:/ polecają dużo pić wody niegazowanej.. Nic mnie nie boli wiec mam nadzieje ze będzie okej :(

Ja sie nie moge przestawic na niegazowana wode :p bedzie dobrze, poniedzialek juz niedlugho ;)

Gość Pangaz
To niemozliwe,zeby byl to ciazowy brzuch :)) Fakt,ze dziewczynom roznie rosna brzuchy jedne maja widoczne juz w 3.miesiacu,a inne dopiero w 5.-6.,ale 3.tydzien to przesada. Przed okresem tez brzuch zawsze jest ciut wiekszy,wszystko jest rozpulchnione,do tego organizm przeciez zatrzymuje plyny. Nie masz sie czym martwic. Trzymam kciuki:)

Gość marcinkowa001
A może poprostu masz wzdęty brzuch?? bo czesto w ciąży się to zdarza ja też tak na początku miałam, fakt nie w 3 tygodniu bo nawet nie wiedzialam ze jestem w ciąży tylko tak między 6-8 tygodniem..bo zeby się już macica zaczeła rozciągać na tyle żeby to widać było to to jest niemożliwe..ja jestem w 6 miesiącu i dopiero teraz u mnie zaczyna byc widać brzusio..mimo że kruszynka wazy już grubo ponad 400g jak nie wiecej..2 tygodnie temu jak byłam na wizycie to miała 420g tak że pomyśl..

Gość gość
3 tydzien ciazy to dovhodzi gdzies tam do zaplodnienia. Poczatek spodziewanej miesiaczki to przecietnie 4 tydzien ciazy. Wiec jak mozesz pisac ze jestes w 3 tygodniu ciazy???? Jesli jestes tydzien po spozniajacej sie miesiaczce to nie jest to 3 tydziec ciazy, tylki piaty. W okres ciazy wliczamy proces dojrzewania jajeczka, ktory zaczal sie juz od odtatniej miesiaczki

Gość marcinkowa001
PS Małe sprostowanie jestem w 24 tygodniu.. tak że prawie w 6 miesiacu..żeby ktoś nie pomyślał że mi dzidzia na wadze nie przybiera..a 420g ważyła 2 tygodnie temu..

Gość gość
Ptzypuszczam ze jestes w 5 tygodniu ciazy a nie w 3 bo jak pisala kolezanka wyzej w 3 to wlasnie jest polaczenie komorek i dochodzi do zaplodnienia. CIAZY NIE LICZYMY OD OWULACJI TYLKO OD PIERWSZEGO DNIA OSTATNIEJ MIESIACZKI. Nauczcie sie teho wreszcie. Ja moge powiedziec ze mialam szczuplusienki brzuszek w tydzien po spodziewanej miesiaczce i co mnie zdziwilo to nie moglam go "wessac" :) jak zawsze. I dlatego zrobilam test. To po prostu (jak na badaniu sie okazalo) bardzo rozpulchniona macica :)

Gość Margaret11239
??

Gość Margaret11239
To moja 1 ciąża wiec nic o niej nie wiem. Może macie racje ze to 5 tydzień.. Wiec wtedy było by to normalne z tym brzuchem?

Gość gość
To nie jest brzuch ciążowy! W 5 tc zarodek jest malutki a ,macica nie powiększona, od czego brzuch? To wzdęcia - częsty objaw w ciąży. Na ciążowy brzuch musisz poczekać jeszcze ze 2-3mce! Ciążowy brzuch to będzie taka dość twarda kulka, która będzie wyczuwalna nawet jak będziesz leżała, a teraz ten brzuch na leżąco ci się rozlezie.

Gość Margaret11239
Dziękuję :) to już się nis martwię :)

Gość tysiaa93
A jak sie czujesz? :)