Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgośćgość1111

Pytanie o 39 tc

Polecane posty

Gość gośćgośćgość1111

Witajcie ! Dzisiaj zaczynam 39tc wczoraj ok. 16 godz odpadł mi czop , do tego mam skurcze caly czas co ok. 10 min , (-wanna nie pomaga , ) tyle że one mnie praktycznie nie bolą , nic się nie rozkręca ani nic , to chyba nie mozliwe by to bylo to ?? czy któraś miała może takie bezbolesne ?

Gość gość
jedź na ktg. Na początku skurcze nie bolą.

Gość gośćgośćgość1111
właśnie dzisiaj położna ma wolne , a na Ip muszę się położyć na co najmniej 2 dni jeśli chcę być przebadana ... :/ dlatego wolałabym mieć pewność że to już to , a nie leżeć tam bez potrzeby ...

Gość gość
mi odpadł czop ok 2 tyg przed porodem, ostatecznie zastanawiałam się, czy to możliwe ,że będę mieć skurcze i nawet nie będę wiedziała,że to to. 30 października urodziłam i gwarantuję - skurcze porodowe nie są do pomylenia z niczym innym!

Gość gość
Gdzie ty chcesz się kłasc na 2 dni do ktg????? W tym wieku ciąży powinnaś mieć ktg co kilka dni! Zrób prywatnie!

Gość gośćgośćgość1111
miałam robione ktg ostatnio na wizycie u gin. 3.11 , wychodziły skurcze ale te przepowiadające podobno , ale nawet mnie nie zbadała czy jest rozwarcie itd , bo stwierdziła że i tak na dniach powinnam urodzić więc bez sensu tam cokolwiek ruszać . tylko czy te skurcze nie powinny mijać po kąpieli ??

Gość gośćgośćgość1111
u nas właśnie w szpitalu nie zrobią badania ŻADNEGO jeśli nie zgodzić się położyć :/ ostatnio już pojechałam by zobaczyć co i jak to leżałam 2 dni bo nie chcieli mnie inaczej zbadac :/

Gość gość
a jakie miałyście pierwsze symptomy porodu ??

Gość gość
ja tez mam 39 tydz i na ktg musze chodzic 1-2 razy w tyg mimo ze nic sie nie dzieje trzeba kontrolowac ale czy oni tak chetnie zostawiaja w szpitalu powinni cie podłaczyc i jak nic sie nie dzieje to puścic

Gość gość
przy pierwszym porodzie nie zauważyłam jak mi ten czop poleciał zaczełam lekko plamić na i pojechałam na IP to było w sobote przez noc miałam skurcze juz b.bolesne i w niedziele urodziłam wody mi przebili podczas porodu

Gość gość
U mnie sie tak zaczynalo jak u Ciebie autorko, lekkie bole jak na okres, po kapieli nie przeszlo, pojechalam na ip i na ktg wyszlo ze to poczatek porodu, po 15 godzinach maly juz byl.

Gość gośćgośćgość1111
ktg mam 1 w tyg mowiłam teraz miałam 3 dni temu... u nas "profilaktycznie" wolą zostawić by mieć pewność że wszystko ok... :/ kurde tylko ze ja mam te skurcze od wczoraj i nic sie nie rozkreca , ale są mega regularne ...

Gość gość
tutaj w grę wchodzi zdrowie dziecka jedz najwyzej polezysz w szpitalu

Gość gość
albo prywatnie do lekarza

Gość gość
a jakie mialyscie pierwsze oznaki porodu na kilka dni przed ?