Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze dziecko dostało pierwszy telefon komórkowy

Polecane posty

Gość gość

w jakim wieku było dziecko kiedy dostało pierwszy telefon komórkowy ? w przedszkolu, podstawówce czy w gimnazjum ?

Gość gość
syn ma 20 lat i nie pamietam kiedy miał 1 komorkę ale napewno nie tak szybko jak terazniejsze dzieci ale mój brat ma córkę w pazdzierniku skonczyła 4 lata i na mikołaja jej obiecał tableta, no nie moja sprawa ale na moje oko to za wczesnie za mała ale coz może sie nie znam, dziewczynka niby fajniusia ale strasznie przemądrzała i zawsze postawi na swoim

Gość gość
Moj maly ma 2,5 roku, komorki nie ma ale jak mial 8mcy to stal pierwszego tablet (Ipad Mini). Uwielbia wszytkie edukacyjne gry. Ksztalty, literki etc.

Gość gość
edukacyjny to co innego, ja chciałam tej małej kupić taki tablet lub komputerek edukacyjny ale brat powiedział ze chcą pieniądze ze zbieraja na prawdziwego

Gość gość
4 letniemu dziecku dawać prawdziwego tableta czy komórkę ? jak dla mnie to patologiu polegająca na totalnym rozpuszczaniu dzieciaka, poźniej jak taki dzieciak będzie miał naście lat i nie dostanie kasy np na super wypasiony komputer powie tylko "ty stara k***o dawaj mi kase i w*********j"

Mój dostał wieku 8 lat smartfona ( był to prezent na komunię ). Jak dla mnie zdecydowanie za wcześnie.

Gość gość
Niedawno jechałam tramwajem z dwoma małymi dziewczynkami. Jedna miała całkiem porządny, dotykowy telefon, ale najwidoczniej taki jej nie wystarczał, bo mówiła koleżance, że na święta rodzice obiecali jej Iphone'a. Później rozmawiały o jakiejś tam koleżance, która ma stary model telefonu. Żal było tego słuchać. Równie żałosnym widokiem są te wszystkie dzieciaki ciągle klikające coś na telefonie, zapatrzone w nie, jakby tam było nie wiadomo co. Takich rzeczy nie powinno się dostawać zbyt wcześnie.

Gość gość
Jak miałam 14 lat dostałam od rodziców nokie 3510i i byłam wniebowzięta. Swojemu dziecku kupię pierwszy telefon jakoś w gimnazjum.

Gość gość
To wlasnie bylo I pokolenie Polakow, ktore bedzie tak samo tepe jak przecietny Amerykanin czy Brytyjczyk:O

Gość gość
Moja najmłodsza córka pierwszy telefon dostała w 1 klasie podstawówki ( telefon po starszym bracie) obecnie jest w 3 klasie i ma już taki swój od początku ;)

Gość gość
Na chrzciny ale przez pierwsze dwa lata nie używało. Dopiero jak zaczął chodzić do przedszkola to dzwoniłam do niego.