Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co taniego i przydatnego można kupić dzieciom z domu dziecka

Polecane posty

Gość gość

Chodzi głównie o środki higieniczne dla niemowląt i małych dzieci. W mojej szkole jest organizowana akcja i chciałabym pomóc. Niestety nie mam zbyt wiele pieniędzy a najgorsze jest to, że koledzy się prześcigają kto da więcej i jakiej jakości :/ Dlatego nie chcę kupować pieluch np. babydream. Wiem, że to nie pokaz, wiem, że chodzi o pomoc, ale chociaż raz chciałabym by się nie śmiali... Podpowiedzcie proszę co mogę kupić co jest dobre jakościowo i w miarę tanie? Około 50 zł mogę przeznaczyć. Kupić kilka różnych rzeczy czy np wszystkie takie same? Aż głupio ale chciałabym aby wyglądało, że dużo dałam :( Wstyd mi, ale tak jest. Niestety jestem średnio lubiana :(

Moim zdaniem główny organizator zbiórki powinien zrobić "wywiad " z dyrekcją placówki by wiedzieć co kupić ;)

Gość gość
każdy kupuje co chce. Potrzebne są pieluchy chusteczki, jakieś kremy, żele, szampony. Tylko ja kompletnie nie wiem gdzie kupić, gdzie będzie najtaniej.

Domy dziecka zazwyczaj mają na swoich stronach podane, czego aktualnie potrzebują. Siedzę w tym temacie i mogę napisać, że niezmiennie zawsze jest za mało chusteczek nawilżających, chusteczek higienicznych, pampersów, mocno schodzą też płyny do płukania (w domach dziecka i tak są rozcieńczane, więc każda butelka się liczy) ale też środki dla dzieci z problemami skórnymi (jakieś emolienty, kremy na odparzenia, np Linomag możesz kupić już za 6zł, kremy do codziennego użytku na podwórko itp). Jeśli mogę doradzić - lepiej kupić mniej, ale potrzebniejszych rzeczy (jak pampersy czy kosmetyki). Bo tych mniejszych typu chusteczki czy zasypki ludzie przynoszą, dają często. Zresztą - nieważne, ważne, że zorganizowaliście zbiórkę, super, wszystko się przyda ;)

Jeśli masz trochę czasu, pobuszuj na allegro i w aptekach internetowych, tam często są b. duże przeceny. Jeśli nie, chusteczki nawilżające - tanie są w biedrze, w 4pakach, są b. dobrej jakości. Pampersy tak samo, tanie, a niezłe są też w Tesco czy Lidlu. Kremy, emolienty - w hipermarketach albo hurtowni aptecznej, w aptece przepłacisz.

Gość gość
kup pampersy slip and play sa tansze.iz normalne pampersa a jakosciowo ok do tego husteczki z tesco love tesco

Gość gość
Zobacz na promobaby. pl gdzie aktualnie są promocje na artykuły dla dzieci.

Gość gość
Podczas śledzika ze znajomymi zbieraliśmy rzeczy do takiej paczki dla dzieci z domu dziecka. Potrzebne było wszystko od pieluch, płynów do naczyń, bo artykuły spożywcze. Na szczęście ludzie chojni byli :) Przy okazji można pomóc klikając tutaj: https://apps.facebook.com/poinsecja/ Dzieci dostaną też książki :)