Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolciaaa92

Poronienie samoistne, wejdźcie, proszę

Polecane posty

Gość margolciaaa92

Ponad tydzień temu zrobiłam test ciążowy. Trzy testy wyszły mi pozytywnie, jeden negatywnie. Według moich obliczeń, teraz mogłabym być w 3-4 tygodniu ciąży. Wizytę mam umówioną na poniedziałek. Dzisiaj zaczęłam krwawić. Krwawię obficie, towarzyszy temu ostry ból podbrzusza. Czy to może być poronienie samoistne? Czy konieczna jest wizyta w szpitalu? Jestem studentką i dzisiaj jadę do rodziny. Chciałabym tam przez to przejść. Czy jeśli jestem w ciąży, to w szpitalu będą chcieli ją uratować? Mój (były) chłopak powiedział, że mi nie pomoże i mam sama sobie poradzić z tym problemem, a w razie czego, wziąć tabletki poronne. Jest mi ciężko, ale wolałabym jednak poronić...

Gość gość
powinnaś jak najszybciej jechać do szpitala, jeśli nie masz jak to wezwij karetkę, być może już utraciłaś ciąże, jednak krwawienie nie zawsze świadczy o poronieniu, jeśli tak nie jest to lekarze napewno będą ratować płód, ale wizyta w szpitalu jest niezbędna,bo zagrożona może być nie tylko ciąża ale i twoje zdrowie

Gość gość
a co to za obliczenia , że wychodzi Ci trzeci tydzień ? ciążę oblicza się wg daty ostatniej miesiączki , przeważnie kobieta dowiaduje się w 5tc, bo w trzecim to dopiero do zapłodnienia dochodzi ...kiedy miałaś ostatni okres? uważam, że twoja ciąża jest starsza, możesz to obliczyć na kalkulatorze dostępnym np tu https://consult.womenhelp.org/pl/get-abortion-pills

Gość gość
Jesli masz krwawienie i towarzyszy ból tzn ze poronisz. Kiedy poronisz ból zniknie. Musisz isc do ginekologa na oczyszczenie bo mogą zostać resztki a to moze zacząć się psuc co moze zagrazac zdrowiu a nawet zyciu twojemu oczywiście. Jeśli zależy ci na dziecko powinnas natychmiast zglosic się do szpitala byc moze uda się uratować. Kazda minuta na wage złota

Gość gość
oczyszczenie u ginekologa nie jest bezwzględnie konieczne, lekarz po badaniu może zdecydować , że dacie szansę macicy na samoistne oczyszczenie

Gość gość
Ale lekarz powinien zobaczyć to on decyduje co dalej. Napisz jak to się skończyło