Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie w trzypokojowym mieszkaniu z teściami

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś jest w takiej sytuacji? rodzice męża wyprowadzili się jakiś czas temu zostawiajac mieszkanie, jednak co dwa miesiące przyjezdzają i zostają około tygdnia, wtedy zajmują jeden pokój - sypialnie. teściowa rządzi sie w kuchni itp. teraz okazałao się ze teściu jest chory i w związku z tym wrócą najprawdopodobniej na stałe, jestem w 7 miesiacu ciązy i nie wyobrazam sobie mieszkania z tesciami, zostałby nam jeden pokoik:(

Gość gość
Pozostaje Ci wyprowadzka droga Autorko. To jest mieszkanie teściów i trudno zeby teściowa nie rządziła sie w kuchni. Jest u siebie ....:o a Ty niestety nie , tylko tam pomieszkujesz za darmo ...:o

Gość gość
Daj sobie spokój, lepiej coś wynajmijcie... Mieszkanie nawet z najcudowniejszymi teściami czy rodzicami to zły pomysl, zwłaszcza z noworodkiem... Ja mieszkałam jakiś czas z babcią męża (super kobieta, większość czasu jej nie bylo i absolutnie się do niczego nie wtrącała) ale jednak mlode małżeństwo powinno mieszkac same, zwłaszcza jak pojawia się dziecko i tworzy sie prawdziwą rodzinę... A tak być moze teście chca wrócić bo skoro teść chory a Ty w domu to liczą na to, ze się nim zajmiesz? Nie wiem, nie znam Twoich teściów :)

Gość gość
oczywiście mieszkanie jest teściów, wiele razy proponowali przepisanie na męża ale on nie chciał. Jest ich i czuja sie jak u siebie...co wiecej mąż się nie bedzie chciał wyprowadzic, mimo że nas na to stać teoretycznie, chce sie opiekowac rodzicami, a taka wypowadzka w sytuacji choroby ojca zle poczytana byłaby przez jego rodzine

Więc jeśli nie chcesz tak żyć - zostaje Ci przeprowadzka do swoich 4 ścian. A skoro mąż nie będzie chciał się wyprowadzić - to masz teraz większy problem z mężem aniżeli z teściami.