Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupiłam mieszkanie z oknami na wschód a znajomi mówią że zła decyzja

Polecane posty

Gość gość

okna wychodzą tylko na wschód wszyscy mówią że tylko rano będzie słońce i później ciemno cały dzień, pozatym mieszkanie będzie w lato gorące bo jest jednostronne i nie będzie przewiewu, też tak uważacie?

Gość gość
No znajomi mają rację, Wschód jest beznajdzieny bo rano nie można spac tak daje po oczach a potem już ciemno. Najlepsze mieszkania sa od południa . Njagorsze od wschodu i północy

Gość gość
To zamuruj okna i będzie po kłopocie .

Gość gość
ja kupilam mieszkanie z oknami na zachod i popoludniami idzie sie ugotowac latem, zwlaszcza ze mam uczulenie na powietrze z klimy

Gość gość
Od wschodu cudownie mieć salon, bo możesz swobodnie oglądać tv prawie cały dzień, sypialnia najlepsza od zachodu

Gość gość
tak, zgadzam się ale najwazniejsze że masz mieszkanie, niektórzy w ogóle nie mają najlepsze mieszkanie to dwustronne na dwie strony niektórzy lubią wschód- zachód - wtedy część zachodnia jest cały dzień słoneczna a wschodnia ciemna a inni wolą północ -południe , z jednej strony mają lekko widno a z drugiej strony słonecznie i wiatry im nie wieją

Gość gość
no więc jak może być w lato gorąco, skoro okna są na wschód. Gorące by było jakby były na zachód lub południe

Gość gość
zachód to jest koszmar w lecie bo słońce przez kilka godzin nagrzewa. Ja mam dom wiec okna z każdej strony i najlepsze pokoje sa od strony południowej, wschód uciazliwy bpo rano nie mozna spać a potem szaro buro, północ dramat to taka nora cały dzien ciemno, zachód - w lecie nie da się wytrzymac, ale poza latem super bo długo jest słońce.

Gość gość
12:09 - ale bezsens :O , ja wole mieć sypialnię na wschodzie a salon na zachód , słoneczny po co mi słońce w sypialni ? tam musi byc półmrok a salon musi miec słońce

Gość gość
Ja tam najbardziej lubię mieszkanie własne, a najważniejsze jest czy przy drodze 9odradzam) http://odu.pl/3vy8

Gość gość
Co za debile myslą że od strony POŁUDNIOWEJ jest nie do wytrzymania słońce??? Południowa strona jest super, pokój słoneczny prawie cały dzien ale nie jara ci słońce prosto w okno bo wtedy słońce jest najwyżej, wiec wcale nie jest goraco ale jest SUPER JASNO i słonecznie. Południe to najlepszy wybor jesli chodzi o salon.

Gość gość
to zależy które piętro, nisko bedziesz miała ciemniej, miałam okna sypialnia kuchnia na wschód 5 piętro i wcale nie było ciemno, bardzo mi to odpowiadało, salon był na zachód i latem wieczorami trudno było wytrzymać od upału, potem miałam jednostronne południowe na 3 piętrze pod dachem i można się było ugotować, teraz mam też południowe ale parter i wreszcie latem jest całkiem przyjemnie

Gość gość
ale ja mam wszystkie okna tylko na wschód dwa pokoje plus kuchnia

Gość gość
drugie piętro mieszkanie środkowe w czteropiętrowym bloku

Gość gość
No ale autorko po co sie nas teraz pytasz skoro juz mieszkanie kupiłaś?:-D nie mogłas sie zorientowac wczesniej którą stronę wybrac przy zakupie mieszkania? Tak znajomi mają rację no ale co to teraz zmienia? Sprzedasz to mieszkanie czy co?:-)

Gość gość
Na wschodzie masz słońce do godziny 11, potem już szaro buro. Moim zdaniem kiepski wybór. Rano człowiek chce pospac a tu mu w oczy wali centralnie.

Gość gość
najwazniejsze że masz swoje, drugie piętro w 4 pietrowcu środkowe to bardzo dobry wybór, nie za wysoko, nie za nisko, nie umęczysz się , ciepłe masz swoje, nie znajdzie sie ideału , wyluzuj

Gość gość
no nie sprzedam poprostu chcę znać wasze zdanie bo ja się nie zgadzam z opiniami znajomych,że w lato będzie gorąco bo jednostronne i ciemno w dzień, ciemno to jest od północy a gorąco od zachodu

Gość gość
W oczy wali centralnie? Ludzie, jest taki wynalazek jak żaluzje.

Gość Jedynaczka4
Trzeba było zastanowić się przed kupnem mieszkania.Teraz to musztarda po obiedzie.Mam domek piętrowy; z wszystkich stron są okna.Najbardziej odpowiada mi salon od strony południowej:D

Gość gość
tak,budzić przy pięknym widoku, nie każde mieszkania mają piękne widoki a jak tym widokiem jest ulica albo supermarket?

Gość gość
Wynjamowałam mieszkanie które miało salon od strony południowej a sypialnie od strony północnej. Nienawidziłam tej sypialni bo nie było w niej nawet promyka słońca, a salon idealny Od południa nigdy nie wali po oczach, słonce jest wysoko wiec tez się tak nie nagrzewa jak na zachodzie czy rano na wschodzie. Tylko POŁUDNIE!!

Gość gość
gość dziś Ja tam wolę się budzić przy pieknym widoku zza okna a nie przy zasuniętych żaluzjach z powodu wschodniej sypialnilapka.gif X Ha ha ha. Śpisz na parapecie?

Gość prawictwo pospolite 125
na pewno decyzja z oknami na wschód jest zła Bo w mieskzaniu będzie ciemno .. Najlepiej mieć okna na południe ewentualnie na południowy zachód też mogą być

Gość gość
wniosek z tego, że każdy lubi co innego po co zatem ta dyskusja?

Gość gość
"a salon musi miec słońce " w życiu mam je do południowych godzin i jest to męczące

Gość gość
""a salon musi miec słońce " w życiu mam je do południowych godzin i jest to męczące " hahah no bo wlasnie masz mieszkanie od strony wschodniej i wtedy tak jest:-D

Gość gość
mam mieszkanie wschód w salonie a zachód w sypialni i kuchni, z tym że jak slońce jest już nisko przed zachodem, chowa się za wysoki blok. Jest idealnie.

Gość gość
2 piętro na wschód środkowe, myśle że bardzo dobrze bedzie ci sie tam mieszkać o ile nie jesteś fanką tropików ;)

Gość gość
ja również uwazam ,że to dobra decyzja