Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja historia nie jest wesoła

Zostałam sama w niechcianej ciąży

Polecane posty

Gość gość
może robic co chce a wam dewotki nic do tego, duzo moich znajomych mialo aborcje i sobie chwala

moja droga choruję przewlekle od 5 lat. Nie zyczę ci tego, bo widzę, ze w życiu nigdy choroby nie przeszłaś skoro piszesz, ze ktoś sobie wyszukuje czy wymyśla chorobę. Nie mam rodziny, nikogo, po smierci mamy zostałam sama z siostrą. Mamy jedynie rente po mamie. Jak pójdę do szpitala (a pójdę, bo w przypadku mojej choroby w wysokiej ciąży będę musiała, może nie na kilka miesięcy, ale na jakiś czas na pewno) to kto się zaopiekuje siostrą? Mamy i tak kuratora ze względu na to, że przejęłam opiekę nad siostrą ucząc się jeszcze. I owszem nie chcę się poświęcać, bo i tak nigdzie porządnej pracy nie znajdę z malym dzieckiem, bez doświadczenia, wykształcenia. No chyba, ze za jakieś marne grosze. Nie, nie zmarnuję sobie i siostrze życia. A teraz żegnam, bo muszę wyjśc po siostrę.

Gość gość
Autorko, ja rowniez uwazam, że jeśli nie chcesz tego dziecka powinnas usunąc. Nie wyobrażam sobie 9 miesiecy noszenia w sobie życia, ktorego nie chce. Zgadzam się z komentarzem 14:29. Nie łudź się, że jak juz urodzisz to życie będzie Ci prostować wszytkie ścieżki. Ty juz wiesz, jak życie potrafi dać w kość, nie masz warunków, żeby wychowywac jeszcze jedno dziecko. Nie daj sobie wmówić, że jesteś nieczuła bo to nieprawda. Wychowujesz od kilku lat siostrę a jesteś bardzo młoda, pewnie sama nie dałabym rady będąc na Twoim miejscu. Trzymaj się ciepło i nie sluchaj rad tych, którzy tylko oceniają. To hipokryci, widzą tylko bledy innych a nie swoje. Powodzenia i dużo sil Ci zycze!!!!

Gość gość
No wiesz mnie od dewotek.nie wyzywaj bo ja akurat nie mialam za co usunac ..byly mi nie dal a kasy nie mialam teraz jest zapozno..wiec nie wiem czy jestem dewota ..

Gość gość
dokładnie autorko, nie słuchaj tych "głosów pokoju" bo one teraz chca ratowac zarodek ale jak już urodzisz to tylkiem sie odwroca i zlotowki nie dadza na utrzymanie, bo to wlasnie taka postawa jest tych dewot. twoj brzuch i twoje co sie w nim znajduje, twoja sprawa czy to wyciagniesz czy pozostawisz, nie musisz robic za inkubator tylko dlatego ze jakas dewota by tak chciala

Gość gość
mnie zostawił po 3 latach . byłam w 6 miesiącu . nikt mi finansowo nie pomógł, radziłam sobie z zasiłku dla samotnych 150 zł + alimenty 500 , oprócz tego dorabiałam przez 5 miesiący sprzątając i odłożyłam prawie 2000. ciuszki kupowane po zł, 2 zł... z MOPSu dostawałam mleko, jakieś pampersy. nie oddawaj siostry do domu dziecka tylko gdy sie mała/ mały urodzi to posiedzisz trochę z nimi. Potem oddasz do żłobka ( dzieci z niepełnych rodzin mają pierszeństwo) a przy okazji wrócisz do codziennego życia i do dawnych studiów... i zaoszczędzisz w przyszłości na psychiatre ; ) http://www.aborcja.web-portals.pl/aborcja-zdjecia.html

Gość gość
skontaktuj sie z facetem, na pewno masz jego maila, fejsbuka czy stary nr telefonu. w ktorym jestes tygodniu?

Gość gość
Kobieta która usuwa dziecko po śmierci stoi u bram piekieł , spotyka się z tym dzieckiem a ono obrazuje jej swoje życie jakie by miało, matoły dusza jest w momencie zapłodnienia ! katolicy zasra...ni , zero empatii , każdy ma swój krzyż, tobie się wydaje teraz dziecko to zło, a po urodzeniu może być tak że spotkasz mężczyznę swoich marzeń który się wami zaopiekuje w zamian za darowanie życia dziecku, matoły, brak słów

Gość gość
A do tego mam raka szyjki macicy 1 stopnia i moge urodzic i zaraz umrzec wiec wiem jak to jest

Gość gość
Jeżeli chcesz usunąć, to znaczy, że g****o wiesz o życiu. I nie zdziw się , jak ci się małe oczka zaczną śnić po nocy.

Gość gość
każdy , kto normalnych ludzi wyzywa od dewotek , robi to dlatego, aby jakoś oczyścić swoje sumienie i znaleźć sens tego co zrobiły lub zrobiłyby. i każdy teraz używa modnego zwrotu " teraz każą ci zatrzymać a później ci sie niedołożą ani złotówki " a więc już mówie - zasiłek dla samotnych, alimenty od ojca , lub gdy ojciec sie wyrzekł to z sądu sie należą, pomoc z mopsu . są lumpeksy gdzie są naprawde dobre ciuszki. wózki uzywane są juz za 200 zł. wystrarczy wyprać, wypłukać i można długo na tym przetrwać. poza tym gdy sie urodzi, i teściowa zobaczy, pokocha ; )) takie jest zycie. gratuluje ! ;)) _ gdy sie chce znajdzie się sposób, gdy się nie chce znajdzie się 5 argumentów_

Gość gość
czym jest 5 minut na tej ziemi w porównaniu z wiecznością po śmierci, pomyśl o swojej duszy

Gość gość
gość dziś Kobieta która usuwa dziecko po śmierci stoi u bram piekieł , spotyka się z tym dzieckiem a ono obrazuje jej swoje życie jakie by miało, matoły dusza jest w momencie zapłodnienia ! katolicy zasra...ni , zero empatii , każdy ma swój krzyż, tobie się wydaje teraz dziecko to zło, a po urodzeniu może być tak że spotkasz mężczyznę swoich marzeń który się wami zaopiekuje w zamian za darowanie życia dziecku, matoły, brak słów x hahahaha to sie usmialam, skad ty takie wizje masz? cos z glowka nie tak? 5 dniowy plod ma byc waznijeszy od siostry autorki i jej zdrowia bo co? bo ty tak chcesz? zalosne. a po drugie zaden normalny facet nie wezmie baby z dwojka bachorow wiec cos ci nie wyszlo. dziewczyna ma prawo usunac plod kiedy tylko chce, nie ty o tym decydujesz. a i jeszcze jedno skad wiesz ze jest katoliczka? bo pewne radio ci mowi ze polska to kraj katolicki i kazdy obywatel jest katolikiem? :-)

Gość gość
oj będą sie te małe oczka śnić po nocy ;) mimo że dziecko ma budowe miliona komórek, to dusze już ma i o to chodzi, żeby mu woli jej/jego nie odbierać ;) pomyśl o duszyczce. gratuluje ;)

Gość gość
matoły czytajcie pismo święte , masakra co się z ludźmi dzieje

Gość gość
jeśli dla was to zarodek i zlepek komórek to poczekajcie 3 tygodnie jeszcze a później jak wydalicie go po wzięciu tabletek to zobaczycie 2 nózki, 2 rączki, kręgosłupek i głowke hehe

Gość gość
gość dziś Jeżeli chcesz usunąć, to znaczy, że g****o wiesz o życiu. I nie zdziw się , jak ci się małe oczka zaczną śnić po nocy. x a może nie oczka się będą śniły ale jak urodzi to będą się śniły drogie pampersy i kasa z nieba na utrzymanie niechcianego gowniarza?

Gość gość
nie wiem co ci ludzie od opisow bram piekiel, malych oczu i wierszykow antyaborcyjnych biora ale ja tez chce:D

Gość gość
Zarodek to zarodek, sam się po tabletkach wydali. Mi nie jest szkoda usuwanych zarodków. Nie użalam się i nie rozczulam nad małymi dziećmi bo nie ma nad czym. Ani małe oczka ani małe stópki dopki i inne nie robią na mnie wrażenia. Każdy dzieciar tak wygląda, co w tym wspaniałego? otóż nic.

Gość gość
POWIEM KRÓTKO. życie jest brutalne i chodzi o to żeby przetrwać. to dziecko ma w tobie wole przetrwania, a ty jak chcesz mu ją odebrać to masz pecha, trzeba było tyleczka nie wypinać i dup.ki nie nastawiać. oczywiście możesz to zrobić ale odpowiesz za to. a kto wie, czy za życia nie spotka cie kara za to. np złośliwa choroba kochanieńka ;)) podpuszczają cie do złego niektórzy

Gość gość
gość dziś nie wiem co ci ludzie od opisow bram piekiel, malych oczu i wierszykow antyaborcyjnych biora ale ja tez chcesmiech.gif x ja też! :-) najlepsze są te co wklejają strony www ze zdjęciami płodów, wyborne wprost. Mnie to ani grzeje ani ziębi, jakbym musiała usuwać to bym zwyczajnie zrobiła, bez żalu i dyrdymałów o oczkach i innych bzdetach.

Gość kokoszka123
jedno pytanie... nie namawiam Cię autorko absolutnie do niczego, żeby nie było, ze dewotka. jestes osobą przewlekle chorą, nie podajesz choroby, ale powiedz mi czy jesteś absolutnie pewna, e w Twoim stanie zdrowia, że tabletki poronne nie zrobią C krzywdy, na tyle wielkiej, że wyladujesz w szpitalu z krwotokiem itd. Nie daj Boze, stałoby się coś gorszego, kto wtedy zostanie z siostrą... odnosnie twojej sytuacji finansowej. Macie rentę po mamie, nie wiem na jakiej uczelni studiujesz, ale są stypendia socjalne, a także dodatkowo zapomogi, o które możesz wystąpić. To dodatkowo troszkę pieniędzy, które zawsze sie przydadzą w trudnych czasach.

nie spinajcie się, przecież wiadomo, że bym nie usunęła. wkońcu jestem człowiekiem i powstałam w ten sam sposób ;) to była prowokacja... dzięki za odp

Gość gość
problem w tym, ze jesteś bardzo młoda, niestety, ale będzie ci ciężko, bardzo ciężko, ale życie to nie bajka,a idąc do łóżka powinnaś brać pod uwagę, że prezerwatywy nie powstały po to, by chronić przed ciążą i to w 100%... no i raczej zapomnij o studiach, ale usunięcie dziecka to nie wyjście, to straszna głupota, a wiesz co cię czeka w przyszłości i czy będziesz mogła mieć dzieci jeszcze? nie wiesz, nie zdajesz sobie również sprawy, jak to może wpłynąć na Twoją psychikę - no i aborcja zdrowego płodu nie jest legalna, owszem można i to załatwić, ale groszem raczej nie śmierdzisz nie? jeszcze co do studiowania, dzisiaj studia to też żadna przepustka do kariery, chyba że medycyna, prawo itp, ale nie oszukujmy się, coś czuję, że to jednak nie te kierunki.

Gość gość
Autorko, jak sama zapewne widzisz, wybrałaś złe forum. Nie jestem zwolenniczką aborcji, ale uważam że kobieta ma prawo wyboru, jesteś młoda, sama, masz do wychowania małą siostę, więc jedynie Ty wiesz, jak Ci w życiu jest. Jeżeli zdecydowałaś się na aborcję, to idź stąd i nie czytaj wpisów nawiedzonych kretynek, ktore pierwsze by się skrobały, gdyby sytuacja je do tego zmusiła. Życzę Ci powodzenia i siły.

Gość gość
oh właśnie przeczytałam, prowo..jeny :s

Gość gość
usun to gowno dziewczyno!! niech ten szczyl da c****eniadze na aborcje albo jego mamunia j****a. jesli odmowia to nastrasz ze beda bulic alimenty na bachora i to nie male! nie sluchaj dewot i krow rozplodowych- jak sa takie madre niech placa ci za utrzymanie tego bekarta albo sobie go zabiora. one maja po 7 cielakow zawieszonych na rozciagnietych wymionach i lataja co niedziela wrzucac pedofilowi na tace . wejdz na womenonwaves.org.pl i tam sa do kupienia tabletki aborcyjne -mizopristol i mizopriston. jedna z nich czyli Ru powoduje obumarcie zarodka a druga czyli Arthrotec skurcze macicy i wydalenie tego z ciebie. trzymam kciuki za ciebie!

Gość gość
No dalej, obrzucajcie ją wszytkie błotem, WSZYTKIE KTÓRE SA BEZ GRZECHU i nie mają NICZEGO na sumieniu!!!! Wy piszecie o miłosci do nienarodzonego dziecka, co możecie o tym wiedzieć, jeśli Wasze komentarze pelne są jadu i oszczerstw. Autorko, uciekaj z tego forum bo zaraz Cie zjedzą te świ******** , jazgoczące istoty.

Gość gość
ale i tak dobry topik dla tych co chcą naprawę usunąć, a po śmierci mają przesrane te kobiety, kaktus w du...i te sprawy

Gość gość
Choroby i nieszczescia spotykaja każdego, nie tylko tych, ktorzy nie grzesza. Ciemnogród...