Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

prezenty dla nauczycieli

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

czy uwazacie ze powinno sie je dawac na zakonczenie roku szkolnego, gwiazdke, dzien nauczyciela, imieniny. Wg mnie nauczyciel za swoja prace otrzymuje pensje. Otrzyma ja niezaleznie czy wszystkie dzieci nauczy, czy tylko zrobi wyklad. A czy wyobrazacie sobie, ze nauczyciele skladaja sie na prezent dla piekarza, sprzataczki, sprzedawcy.... Dlaczego nauczyciele wrecz oczekuja na tego typu granty. doskonale wiedza ze tylko kilka osob w klasie stac na takie skladki , a mimo to nigdy nie uslyszalam na wywiadowce od zadnego nauczyciela == prosze nie robic mi zadnych prezentow, nie , tylko az sie slinia, jak dzieci daja te torebeczki z tymi czekoladkami, gadzetami, kwiatki, . Takie sie czuja zasluzone , ze wogole nie dopuszczaja takiej mysli ze mogliby nie dostac jakiegos prezentu. A potem sie miedzy soba licytuja, kto dostal lepszy prezent.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
rzuc odlewnikowi te sowita zaplate

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja us艂ysza艂am od 艣.p. mojej Wychowawczyni w liceum: - Prosz臋 nie robi膰 mi absolutnie 偶adnych prezent贸w. Bukiet kwiat贸w (jeden od ca艂ej klasy) b臋dzie mi bardzo mi艂o otrzyma膰 - i nic poza tym. O艣wiadczy艂a to w I klasie na samym pocz膮tku nowego roku szkolnego.

Udost臋pnij ten post

Moim zdanie nie ma powodu do dawania prezent贸w nauczycielom, zreszt膮 sami nauczyciele te偶 cz臋sto czuj膮 si臋 niezr臋cznie kiedy taki prezent wiadomo 偶e nieszczerze dany otrzymuj膮. Coraz cz臋艣ciej te偶 zdarza si臋, 偶e w szko艂ach prezenty s膮 zabronione przez dyrekcj臋, bardzo cz臋sto na pro艣b臋 samych nauczycieli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja us艂ysza艂am od wychowawczyni mojej c贸rki ,偶e nie chce 偶adnych prezent贸w, nawet kategorycznie powiedzia艂a " nie 偶ycz臋 sobie".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem nauczycielem z 25 letnim sta偶em i nie chce od nikogo w mojej pracy 偶adnych prezent贸w. Jako dziecko dawa艂am, bo inni dawali, a teraz przyjmuj臋 kwiaty, 偶eby dzieciom nie by艂o przykro. Marz臋 o tym, by ju偶 ten zwyczaj upad艂, gdy偶 moje poczucie godno艣ci osobistej nie pozwala mi si臋 dobrze czu膰 jako obdarowywana osoba, szczeg贸lnie, 偶e domy艣lam si臋, jakie komentarze mog膮 w domach pada膰, gdy dziecko prosi po raz kolejny o pieni膮dze na sk艂adk臋. Zazwyczaj p贸藕niej cz臋stuj臋 dzieci czekoladkami, 偶eby nak艂ady poniesione na prezent im si臋 zwr贸ci艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja r贸wnie偶 jestem nauczycielk膮 i bardzo niezr臋cznie czuj臋 si臋 przyjmuj膮c czekolad臋 czy kwiatki. Nawet nie wiecie jakie to nieprzyjemne uczucie, cz艂owiek marzy 偶eby ju偶 dzie艅 si臋 sko艅czy艂. Czekolad臋 daj臋 chrze艣niakowi, a kwiaty mamie. Co do prezent贸w - u nas w szkole jak i w szko艂ach w okolicy nie ma takiego zwyczaju (jedynie kwiaty lub jaka艣 czekolada). Rodzice sko艅czcie z t膮 tradycj膮, bo jak widzicie wy jej nei chcecie i my r贸wnie偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja kole偶anka dorobi艂a si臋 w ten spos贸b: z艂otego 艂a艅cuszka, z艂otej bransoletki, z艂otego wisiorka i z艂otego pier艣cionka - prowadzi艂a klas臋 przez 4 lata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am tak z******t膮 wychowawczyni臋 w gimnazjum, 偶e inne wychowawczynie dosta艂y na koniec roku kwiaty, a nasza z艂oty 艂a艅cuszek i kolczyki. I uwierz mi, nikt nie narzeka艂, jak si臋 sk艂adali艣my na prezent. Niekt贸rych nauczycieli si臋 lubi. W podstaw贸wce lubi艂am swoj膮 polonistk臋, wi臋c zupe艂nie prywatnie da艂am jej rysunek, kt贸ry sama zrobi艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
''z艂otego 艂a艅cuszka, z艂otej bransoletki, z艂otego wisiorka i z艂otego pier艣cionka'' A wszystko przypadkowo dobrane przez dzieci czy nastolatkow. Faktycznie, mamy czego zazdroscic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale to nie upadnie jezeli nauczyciele kategorycznie tego nie utna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
偶adnych prezent贸w dla belfr贸w! kategoryczne nie! 艂achudry zarabiaj膮 tyle,jeszcze prezenty. talki wa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jest zenujace jak te mamusie z trojki klasowej sie slinia z tymi prezentami i jeszcze sie wczesniej wyklocaja z rodzicami ile to na ta skladke trzeba dac. Kto chce to niech kupi dla nauczyciela diamentowa korone ale prywatnie. a nauczyciele jako funkcjonariusze panstwowi powinni miec to zabronione i powinno to byc uznawane za lapowke czyli czyn karalny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na Bo偶e Narodzenie? WTF?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rodzice laczcie sie! precz z prezentami dla nauczycieli. za piec godzin pracy dostaja tyle co ja dostaje za 12 godz rowniez na zmiane nocna. jak im tak ciezko to niech sobie zmienia prace. prosze na nocki w piekarni, pasuje???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przesta艅 pieprzy膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jest to staaary zwyczaj, kt贸ry dzisiaj tak naprawd臋 wszystkim ci膮偶y: nauczyciele czuj膮 si臋 skr臋powani, rodzice nie maj膮 pieni臋dzy, dzieci maj膮 to gdzie艣. A mimo to z jakiego艣 niejasnego 藕r贸d艂a p艂ynie presja by ten prezent kupi膰. Takie problemy dotycz膮 te偶 czasem doros艂ych, tj. kupi膰 prezent imieninowy pani kierownik czy nie? Wydaje mi si臋, 偶e - na szcz臋艣cie - to coraz rzadsze, zw艂aszcza w sektorze prywatnym. A co do sprawy: miej jaja i po prostu nie sk艂adaj si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
najbardziej wkurzaj膮ce jest to,偶e na ten wspania艂y pomys艂 wpada zazwyczaj jeden rodzic a reszta nie protestuje tylko z w****ieniem sk艂ada si臋 na te prezenty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja my艣l臋, 偶e zale偶y od szko艂y i nauczycieli. W mojej szkole bez problemu sk艂adamy si臋 na prezent - wieczne pi贸ro z http://galeriapior.pl/pl/c/Piora-Kulkowe/38 Nie o du偶e prezenty chodzi, a o mi艂y gest docenienia nauczyciela.

Udost臋pnij ten post

U nas w klasie u syna podj臋li艣my decyzj臋, 偶e na koniec roku sprezentujemy pani nauczycielce fotoksi膮偶k臋. Zamawiamy tu http://www.pixbook.pl/schoolbook gdy偶 wychodzi bardzo tanio. Ponadto bardzo prosto go stworzy膰 - podj臋艂a si臋 tego jedna z mam. A pani nauczycielka na pewno b臋dzie zadowolona, bo s膮 to pierwszoklasi艣ci i pani z nimi jeszcze b臋dzie przez kolejne lata, wi臋c zerknie czasem do tej pami膮tki i b臋dzie widzie膰 jak si臋 zmieniaj膮 i rozwin臋li.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kassaro

Empik Foto ma w艂a艣nie takie fotoksi膮偶ki - s膮 takie specjalne, drewniane, efektowne, fajnie wygl膮daj膮 i robi膮 r贸偶nic臋. Kwestia taka, na jakie dok艂adnie rozwi膮zania postawicie, kim jest ten nauczyciel, ale na takie okazje nale偶y dawa膰 prezenty pami膮tkowe, a nie prezenty mega kosztowne. Bo gdzie w tym sens? Chodzi o docenienie pracy, ale nie daj膮c prezent za tysiaka.聽

Udost臋pnij ten post