Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski czy komuś chciało by mi się pomuc

Polecane posty

Gość gość

w napisaniu opisu zamku królewskiego na wawelu? część już napisałam ale nie mam już pomysłu

Gość gość
która klasa?

Gość gość
jeszcze mam do opisania zamek w którym nigdy nie byłam :o

Gość gość
poproś najpierw o pomoc w polskim, w gramatyce dokładnie:)

Gość gość
Wawel castle was the seat of the prince and the royal and political center of the Polish state from the eleventh to the sixteenth century. It was built on the left bank of the Vistula River south of the city invested. Wawel Hill is situated among the meadows flooded waters of the Vistula River and Ore famously gave the defense establishment. The eastern part of the hill was built a little higher at the earliest, but the wood-earth fortifications covered the entire hill. The oldest building here is the rotunda of the Blessed Virgin Mary, to the south-west of it in 1968, discovered the relics of the church more or less the same as the rotunda of the period. First Wawel Cathedral was founded in the mid XI century north of the rotunda, wore a call St. Gereon. zamek Wawel był siedzibą książęcą i królewską oraz centrum politycznym państwa polskiego od XI do XVI wieku. Wzniesiony został na lewym brzegu Wisły na południe od lokowanego miasta. Wzgórze wawelskie położone wśród łąk zalewanych wodami Wisły i Rudawy znakomicie nadawało się na obronną siedzibę. Wschodnia część wzgórza nieco wyższa została zabudowana najwcześniej, ale drewniano-ziemne umocnieniami objęły całe wzgórze. Najstarszą budowlą jest tu rotunda NMP, na południowy-zachód od niej w 1968 roku odkryto relikty kościół mniej więcej z tego samego co rotunda okresu. Pierwsza wawelska katedra powstała w połowie XI wieku na północ od rotundy, nosiła wezwanie św. Gereona.

Gość gość
poproś najpierw o pomoc w polskim, w gramatyce dokładnieusmiech.gif x a napisałam coś zle polonistko? dowartościowałaś sie już?

Gość gość
pomóc !

Gość gość
angielski, czy komuś CHCIAŁOBY SIĘ MI POMÓC!!!!!!

Gość gość
no tak, racja jestem zmęczona już i szybko pisałam to sie pomyliłam

Gość gość
już nawet nie musi być po angielsku, po polsku żebym miała chociaż jakieś informacje żeby wygląd jego opisać z zewnątrz i w środku

Gość gość
lepiej pisz czy to co ci napisałam moze być

Gość gość
nie wiem czemu tak jeździcie po osobach, ktore maja problemy z ortografia. nie robią tego specjalnie... niektórzy mają dysleksję, troche zrozumienia.

Gość gość
lepiej pisz czy to co ci napisałam moze być x dziekuje za pomoc, ale bardziej potrzebuje opisu wyglądu tego budynku, czyli jakie są tam dekoracje, obrazy, jak to jest wszystko urządzone, że jest tam 5 wież i takie tam

Gość gość
up