Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

32 letni lekarz anestezjolog 11 tys podstawy plus 5000 za 4 dyzury

Polecane posty

Gość gość

Kwoty netto. Czy to nie za duzo dla takiego szczyla w tak biednym kraju?

Gość gość
Na 100% nie ma tyle w panstwowym szpitalu. Wiem, bo moja kuzynka jest lekarka i ma mniej. Chyba ze ma swoja praktyke. Ale 32 lata to troche za mlody. A co do wysokosci zarobkow, to nie uwazam, ze 10000 to az tak duzo, w koncu same studia sa bardzo ciezkie, a zawod lekarza wymagajacy.

Gość gość
Mam w rodzinie lekarzy i owszem zarabiają dobrze ale zasługują na to. Poza tym 11 tysięcy złotych to nie jest niewiadomo jak wysoka pensja, już nie przesadzajmy. Jeśli jednak dla Ciebie 11 tysięcy co miesiąc to spełnienie marzeń to proszę, jeszcze dziś kieruj się na uniwerystet i złóż swoje podanie na studia.

Gość gość
standard. moj maz za badania nad lekiem, 3mies testy, dostal 90 tys od firmy farmaceutycznej.

Gość gość
Studia ciężkie???? Trudno się dostać, trzeba być omnibusem - fakt. Ale utrzymać się na medycynie wcale nie jest trudno. Nie dla kogoś, kto jest nastawiony na rycie, kucie i naukę. Nie każdy po prostu wytrzymuje nawał roboty i katorżniczy tryb, jaki trzeba sobie narzucić. Ale studia same w sobie ciężkie nie są!

Gość gość
mój szwagier ginekolog 32 lata, 7 tys podstawy, za dyzur dostaje 1 tys a ma ich srednio 10 w miesiącu, w panstwowym szpitalu oczywiscie

Gość gość
Wkurza mnie to jak lekarze płaczą, że muszą brać dodatkowe dyżury. Przecież to jest dodatkowo płatne. I to jak widać niemało, tysiąc zł za dodatkowe 12 godzin. Jak dyżur nocny to się jeszcze ze 4-5 godzin spokojnie wyśpi. Proszę mi nie pisać, że lekarze nie śpią. Było się pacjentem w szpitalu, dodatkowo jak nad ranem wylądowałam w szpitalu to lekarka była zaspana i zła, że śmiałam o tej godzinie przyjechać.