Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam szybko nauczyc sie jezyka angielskiego pomocy

Polecane posty

Gość gość

potrzebuje chociaz kontaktowo nauczyc sie j.angielskiego w 2 tygodnie czy dam rade?

Gość gość
nie wiem ile da sie nauczyc w dwa tygodnie, zaczynasz od zera? ja potrzebuje sie kontaktowo szybko nauczyc niemieckiego, kiedys sie uczylam ale wszystko zapomnialam moze pouczymy sie razem? w sensie motywacji no i jakie mniej wiecej wyrazenia bo nie wiem od czego zaczac, niemiecki potrzebuje do szukania prostej pracy np. w fabryce czy sprzatanie

Gość gość
spadalas mi z nieba bo ja mam ta sama sytuacje co ty tylko ze potrzebuje angielski hehe ;) od zera nie ale to nie jest super kontaktowo :(

Gość gość
oglądaj filmy i seriale z napisami ANGIELSKIMI, rozmawiaj z ludźmi na czatach, czytaj artykuły, oglądaj filmiki na youtubie

Gość gość
i to napewno mi pomoże? :(

Gość gość
szybko to możesz sie najeść

Gość gość
bardzo smieszne... boki zrywac pff

Gość to ja od niemieckiego
hej autorko, masz jakiś plan nauki? ja obejrzałam sobie na początek filmik https://www.youtube.com/watch?v=78FpZVVEpk8&list=UUiG1yGQpJKRmy-KYCp1m_Zw Ja zaczynam od listy 100 najczęściej używanych czasowników w jęz. niemieckim, wklepuję je sobie do programu Anki. Wypisuję sobie też inne przydatne słowa czy całe zwroty, np. Przeczytałam ogłoszenie w gazecie, Mam doświadczenie jako … . itp. Potem zastanowię sie co dalej przerabiać, pościągałam sobie supermemo, blondynkę na językach i coffe break german, nie mam pojęcia co bedzie najlepsze.

Gość gość
co nagle to po diable zyczysz sobie nauke podstaw czy wymowy akcenty idiomow i sposobu reakcji anglykuf?

Gość gość
wymowy i pelnych zwrotow

Gość gość
wiesz ogolnie 2 tygodnie to malo jesli bedziesz non stop wkuwac to ci sie przeje inna sprawa sciagnij sobie 1000najczesciej uzywanych slow w pdfie i zakuwaj przy pomocy jakiejs techniki pamieciowej najlepiej dostepne na you tubie na pamiec szkoda czasu ogolnie dogadasz se moze na zasadzie kali pic kali jesc jesli ktos bedzie mega wyrozumialy i posiweci ci czas