Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarz UK

Polecane posty

Gość gość

Czy ja tutaj osoby z Anglii? potrzebuje porady/pomocy

Gość gość
Ja jestem z UK

Gość gość
dziekuje za odpowiedz 1,5 tyg po incydencie spuchla mi kostka i gora stopy, przy chodzeiu nie boli wgl, boli o dziwo gdy własnie nia nie ruszam ciezko sie z tym pracuje, niestety nie posiadam GP czy w walk-in center wypisuja zwolnienia do pracy? czy tylko przebadaja mnie/recepta, przeswietlenie itd? z tego co słyszałam to oni zwolnien nie wypisują

Gość gość
Po zwolnienie to tylko do gp.wystarczy zapisać sie do przychodni i jak to pilny przypadek to cię przyjmą w ten sam dzien. W uk masz tez prawo do wypisania sobie zwolnienia samemu do 7 dni,ale formularz muszisz poprosic w przychodni.

Gość gość
Weź paszport albo dowód ,payslip,jakis rachunek albo list z banku i idź się zarejestruj do GP zabukuj od razu wizytę i poproś o zwolnienie.Powiedz tylko lekarzowi jaką masz pracę i ,że nie dajesz rady z nogą.

Gość gość
Czy ten incydent był przy pracy ? Bo jak tak to możesz wziąść wolne i udać sie do lekarza na emergancy.

Gość gość
Tylko ze wlasnie w tej 'mojej' przychodzi podobno sie czeka z tydzien conajmniej na wizyte moge z ta stopa pracowac, ale nie ukrywam ze jest ciezko chciałam jutro sie zarejestrować ale termin oczekiwania długi. Tak wiem o tygodniowym zwolnieniu, jednakże przełożonych w pracy bardzo ciężko przekonać że coś dolega i nie przyjdzie się do pracy, dlatego ważne dla mnie żeby mieć to na 'papierze'.

Gość gość
nie niee, incydent nie miał miejsca w pracy

Gość gość
No to nic ci wiecej nie pozostaje jak sie zarejestrować do gp i powiedzieć ze to emergency,skoro w pracy krzywo patrza na takie zwolnienia.

Gość gość
A czy udanie sie do szpitala z tym nie będzie przesadą? Zapewne bardzo głupie pytanie, ale tam przynajmniej miałabym pewność że ktoś to zbaczy

Gość gość
Pozostaje mi iść do walk in center w szpitalu lub miec nadzieje ze w przychodni mnie tego samego dnia przyjmą.