Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Princess0147

Dylematy uczuciowe

Polecane posty

jestem już z chłopakiem 4 lata , zdążyłam przez ten czas go dobrze poznać, ma mnóstwo zalet, jest czuły, troskliwy, zaradny, ma dobrą pracę i tak mogłabym wymieniać dalej, ale ma też wady: kilka razy potraktował mnie źle jak był pijany, często wybiera imprezy z kumplami niż mnie , np. dzisiaj, chciałam aby do mnie przyjechał ale powiedział mi że umówił się z kumplami, wczoraj też nie miał czasu. Nie wiem czy chce aby tak było zawsze, ale nie chce też żyć bez niego... ehhh :(

Gość gość
Osobiście do Princesek mam jeden stosunek, olewczy. Tak mogą nazywać się dziewczynki w wieku przedszkolnym, a nie dorosła kobieta, to celem wyjaśnienia mojego podejścia do ciebie, autorko. Piszesz o chłopaku w samych superlatywach by za chwilę napisać o tym, że kiedy pije, woli przebywać z "kumplami". I wszystko by było świetnie, ale ty tego nie możesz znieść bo faceta brak i niema "czasu", a ty "bez niego nie potrafisz żyć". Aj, waj ! ;) Się narobiło. Kurde, dwa dni przerwy w kontaktach i już czas umierać.. Pozbierajmy to: naucz się dawać mu większą swobodę ruchów. Nikt przy zdrowych zmysłach nie żąda od faceta by ten, tłumaczył się z tego, co robi minuta po minucie, ani , gdzie ma ochotę wyjść sam. Każdy potrzebuje takiej swobody, pobycia w innej pozycji niż z uwieszoną na szyi osobą, kwękającą i narzekającą. Naucz się więc bo to jest morał z twojej przypowieści, że jedno, o co możesz mieć do niego pretensje to jest to, jak on cie traktuje w stanie upojenia alkoholowego. I to jest sygnał wywoławczy, żeby od takiego zwiewać gdzie pieprz rośnie, a na pewno już nie marudzić, że bez takiego "żyć nie można bo wierz mi, że można, i to całkiem fajnie. Pozdrawiam - Grażyna 🖐️

Gość Alle20
Jeśli źle Cię traktuje po wypiciu alkoholu, to rzeczywiście jest to sygnał ostregawczy.

Gość gość
jak miło przeczytać gdzieś na kafe sensowny (i nie swój!haha) komentarz, brawo Grażyna :)

Gość gość
związek musi opierać się o wzajemnym zaufaniu, ale też takim luzie. facet powinien liczyć się z Twoim zdaniem, z tym co Ty czujesz. jeśli planujecie coś razem, a on jedzie do kolegow, to już coś jest nie halo. porozmawiaj z nim, ustalcie jakiś plan działania. może wspólne planowanie weekendu? przede wszystkim nie fair, że nie zabierze Cię ze sobą.

Gość gość
Potraktował źle możesz to rozwinąć?

do gość dziś Potraktował mnie źle to znaczy, że : był pijany i jak mu delikatnie zwróciłam uwagę że nie chce już tu być tylko wracać do domu (to była impreza u jego kolegi) to przy wszytskich mówił , że "jestem sztywna, nudna " itp. A później zostawił mnie samą i poszedł do siebie. Innym razem na podczas imprezy w jego mieszkaniu ktoś zadzwonił na policje, razem ze swoim współlokatorem chcieli iść do sąsiada z góry zapytac czy to aby nie on a byli już mocno pijani więc próbowałam go powstrzymać odepchnął mnie mocno na szafkę tak że uderzyłam się w głowę oprócz tego były jeszcze jakieś dwa przykre incydenty zawsze przeprasza a ja zawsze mu wybaczam i nie wiem czy nie robię źle