Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość największa fanka

szóste dziecko, chyba zwariowałam :)

Polecane posty

Gość gość
g****o prawda ja mam 5 i nie chcę mieć więcej tylko dla tego że jestem krytykowana i inwigilowana i to nie tylko przez obcych ale i przez rodzinę. Desperacja tych ludzi sięgnęła już tego że nasłali na mnie MOPS miałam asystenta rodziny gówniara mi tłumaczyła co i jak mam robić, a jak mały zachorował to wpadła w panikę bo co teraz będzie. I taką miałam pomoc jak przeczytałam pismo że asystenta mi odbierają a potrafiła zapukać o 6 rano lub 22 wieczorem tylko jak znaleźć patologię tam gdzie jej nie ma jak mamusia i tatuś, nie piją ,nie palą i co skończyło się nie i tak dalej szukają i codziennie słyszę milion przykrych słów a najstarsze dziecko mnie pyta mamo czemu NAS TAK NIENAWIDZĄ a ja jej mówię że wydaje im się że są lepsi ot co szczerze to ja przestaję wierzyć że są normalni ludzie jeszcze.

Gość gość
przepraszam że tak chaotycznie ale wkurzył mnie ten temat !

Gość gość
gość dziś wybacz ale nie wierze ze ktos bez powodu zgłosił was do opieki . Cos musi byc u was nie tak skoro wszyscy tak zle raguja na wasza duzo rodzine .

Gość xxxxxc
35 lat i ostatni dzwonek? co ty w ogole mowisz, na zachodzie ciaza po 30 to norma a przed to raczej oddchylenie i cos niepozadanego, z reszta w polsce tez wiekszosc rodzi w okolicach 30. ale w sumie jak ktos zachodzi w ciaze wieku 20 lat raz po raz to potem po tych 15 latach wychowywania to wydaje mu sie ze jest juz bardzo stary i moze rzeczywiscie organizm przez te ciaze juz jest wyniszczony i nie dajesz rady

Gość gość
no widzisz sam drogi gościu MUSI być coś nie tak po prostu MUSI no jest ; dzieci szczęśliwe ,zadbane i kochane to jest nie tak bo rodziny wielodzietne MUSZĄ być patologią mamusia maciora ojciec alkoholik a tu jak nie ma się do czego przyczepić ale zawsze można coś wymodzić a ja płakałam i się przejmowałam ale już nie mam siły

Gość gość
Gościu z 16.53, ale czym Ty się przejmujesz? I po co? Przecież to szkoda sobie nerwy szarpać. W tym chorym kraju każdy, kto jest odrobinę inny, czyli ma więcej niż jedno dziecko i to dziecko nie jest Jasiem albo Zosią, nie mieszka w domu przypominającym salon Ikei i nie dostaje ślinotoku na myśl o wakacjach w Egipcie - automatycznie musi się do tej patologii zaliczać. Aż tak Cię obchodzi zdanie innych? A niech se gadają, widocznie mają strasznie nudne życie, skoro brak im innych zajęć.

Gość gość
Gość z 8.19 Cześć Jolka Kolka :-D

Gość gość
BOŻE jak ja bym chciała taka być i mieć wszystko w nosie i się nie przejmować :(

Gość gość
nie boisz się, że umrzesz np. w czasie porodu i zostawisz męża z 6 dzieci?

Gość gość
Nie piszcie ze ze tylko z powodu posiadania kilku dzieci ktos ma opiekę na karku. MUSI byc cos nie tak skoro opieka interesuje sie dana rodzina .

Gość gość
syndrom pustego gniazda czy nie chce ci się wracać do pracy? Co do śmierci, to często czytam (np. przy okazji Szlachetnej paczki) opisy rodzin "ojciec z piątką dzieci proszą o...."

Gość gość
17.15 No ale co to za problem?? Tak słucham ludzi, dla których więcej niż dwoje dzieci to już jakiś życiowy cyrk, jak oni ładnie opowiadają, że są lepsi, bo mają jedno i dzięki temu mogą mu zapewnić wszystko

Gość gość
Wszystko, co można kupić, oczywiście, bo oni nawet nie wiedzą, że są rzeczy bez metek.

Gość gość
Takimi ludźmi się przejmujesz? Oni wychowują swoje dzieci na kolejne pokolenia Natalii Siwiec i im podobnych, podniecających się torebką za kilka tysięcy i wypinaniem sztucznych biustów na luksusowym jachcie. Litość mnie ogarnia jak o nich myślę, chociaż nie robię tego zbyt często, bo mam ciekawsze rzeczy do roboty. Głowa do góry.

Gość gość
gość dziś Nie piszcie ze ze tylko z powodu posiadania kilku dzieci ktos ma opiekę na karku. MUSI byc cos nie tak skoro opieka interesuje sie dana rodzina - no bardzo bym chciała Ci coś napisać ale NAPRAWDĘ NIE MAM CO i przez to zawsze obrywam bo mieć coś muszę A RACZEJ POWINNAM

Gość gość
17.29 Oczywiście, że musi. Zyczliwi sąsiedzi wysmażyli kilka anonimowych donosów właśnie na zasadzie, że skoro tyle dzieci mają to MUSI, no po prostu MUSI tam być coś nie tak. A opieka ma obowiązek donosem się zainteresować. Szkoda tylko, że nie ma jakoś odważnych tam, gdzie są faktycznie potrzebni i potem z telewizji człowiek się dowiaduje o kolejnym zakatowanym dziecku, a sąsiedzi z obowiązkowo zamazaną facjatą, żeby ich, nie daj Bóg, ktoś nie rozpoznał, zaklinają się, że nic nie widzieli i nic nie słyszeli.

Gość gość
"- no bardzo bym chciała Ci coś napisać ale NAPRAWDĘ NIE MAM CO i przez to zawsze obrywam bo mieć coś muszę A RACZEJ POWINNAM" No dobra ...jaki macie macie mieszkanie , ile pokoi i jaki dochód na te 7 osob . Ty pracujesz czy tylko mąz ? Napwrde nie wierze ze opieka bez powodu interesuje sie dana rodzina .

Gość gość
Odkąd mam dwójkę dzieci podziwiam kobiety mające trójkę, już nie wspominając o większej ilości pociech. Dzieci to radość ale i ciężka praca jak i również wyrzeczenia, mniej czasu ...lub wogóle dla siebie i innych spraw. Jak ktoś ma duże środki finansowe to znajdzie opiekunkę do jednego czy dwójki dzieci. Moja znajoma ma opiekunkę która przejęła młodsze dziecko bo jak twierdzi moja znajoma "Z dwójką idzie zwariować" i że sama choć dałaby radę to nie byłoby to tak jak sobie wymarzyła :). Pomysł o szóstym dziecku to dla mnie totalne extremum.

Gość gość
mieszkanie wynajmuję 70 metrów ale niedługo to się zmieni ja pracuję w branży pogrzebowej ,mąż w gastronomi nie ma tak nigdy by dzieci były głodne ,nie ubrane czy na coś niemiały śmiem twierdzić że są rozpieszczone i kochane no nie wiem widocznie coś jest nie tak

Gość gość
autorko podziwiam cię!!! ja mam dwoje dzieci ,też kiedyś chciałam więcej,ale gdy urodziło się to młodsze odechciało mi się na zawsze.Syn choruje niemal no stop urodził się z rozszczepem,potem doszły chore nerki,oczy ,mizs,problemy rozwojowe,z nauką itp Ja nie odważyłabym się na kolejne.

Gość Jelenaaa
podziwiam - jeżeli was stać a masz sile to w czym problem. Pochodzę z rodziny z 6 dzieci - no, cóż pamięta biedę ale i ogromna miłość rodziców i nasza wzajemna. Nie wyobrażam sobie, ze mogłoby nie być ani mnie ani siostry czy braci, gdyby rodzice chcieli 2 dzieci. Pozdrawiam i ucałuj swoja piąteczkę.

Gość gość
DZIĘKUJĘ BARDZO za miłe słowa :)

Gość gość
podziwiam Cie..mam dwje...30lat z trzecim poczekam jeszcze z 5 tereaz ledwo daje rade bo maz ciagle w delegacjach pracuje..jestem wykonczona

Gość gość
Nie zazdroszcze

Gość gość
Ciekawe co mąż na to wszystko. Ja bym się chyba załamał gdyby mi przez ileś lat z małymi przerwami żona ciągle w ciąże zachodziła. Ani to seksowne, pożycie pewnie kuleje, wyjść za bardzo nie ma jak. Cała młodość upływa wokół dzieci. No ale każdy ma inne priorytety. Ja akurat lubię popatrzeć na moją zone jak fajnie wygląda zrobiona i ubrana. Mężowi autorki tylko współczuję, bo pewnych spraw już nie uratują. Lata w końcu lecą.

Gość gość
17:15 tak,to faktycznie ja.Bystra jesteś;-)

Gość gość
16:53 Kurde a jak gdzieś dziecko umiera na raty to nie ma nikogo z MOPSu

Gość gość
to musi byc prowo :O -a co, jak mąż straci prace , jak utrzymacie tyle małych dzieci?róznie to bywa, serio macie tyle kasy/posiadłości, że was na dzieci stać? nie zawsze może byc tak rozowo jak teraz -zamiast robić kolejne, może zacznij odkladac kase na studia/mieszkania dla tej 5tki co ją masz, -wnet starsze beda sie zajmowały mlodszymi, odprowadzenie,przyprowadzanie, pomoc w lekcjach, zero wlasnego zycia; pochodze z wielodzietnej rodziny i wiem jak to jest

Gość gość
akurat straszyć "a co, jak mąż straci prace " to można każdego i z jednym dzieckiem A co to zapytania nękanej przez ludzi i MOPs mamy 5-tki dzieci: "Co jest nie tak?". Wierzę że czasami są przypadki kiedy to z otoczeniem jest coś nie tak. Ludzie z urzędów też zdarzają się patologiczni i nadgorliwi w sposób głęboko szkodliwy. noworodka bo w domu było za dużo dzieci a na stole leżały okruchy po chlebie ale to nie koniec był kontrowersji. Kobietę tą w czasie porodu kiedy była nieprzytomna wysterylizowano! Rodzina była prosta ale nie patologiczna. Ojciec zapewniał środki do życia. Dzieci były nakarmione i ubrane. Po prostu rodzice się nie spodobali z wyglądu. Ojciec był stary jak na tak małe dzieci, a matka wyglądała na niedorobioną :O Na szczęscie sprawa zrobiła się głośna na całą Polske. Noworodka w pewnym czasie oddano rodzicom.

Gość gość
Sorry zjadło mi tekst. Miało być Był kiedyś znany przypadek kiedy zabrali kobiecie noworodka bo w domu było za dużo dzieci a na stole leżały okruchy po chlebie ale to nie koniec był kontrowersji. Kobietę tą w czasie porodu kiedy rodziła to najmłodsze dziecko, kiedy była nieprzytomna wysterylizowano bez jej wiedzy i zgody! Rodzina była prosta ale nie patologiczna. Ojciec zapewniał środki do życia. Dzieci były nakarmione i ubrane. Po prostu rodzice się nie spodobali z wyglądu. Ojciec był stary jak na tak małe dzieci, a matka wyglądała na niedorobioną pechowiec.gif Na szczęscie sprawa zrobiła się głośna na całą Polske. Noworodka w pewnym czasie oddano rodzicom. Ale tutaj mamy przypadek wręcz zbiorowego spisku przeciwko tej rodzinie!