Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość największa fanka

szóste dziecko, chyba zwariowałam :)

Polecane posty

Gość gość
Co jest nie tak ? Co jest nie tak ? Po prostu za dużo dzieci. To jest nie tak. Może jeszcze gdyby rodzice wyglądali jak Wiktoria i Dawid Beckhamowie albo byli Izabelą i Jakubem Pyżalscy to to by przeszło.

Gość gość
więc tak to ja mama 5. Mam prawie 170 cm wzrostu i ważę prawie 60 kilo podkreślam prawie :). może i nie wyglądam jak jakaś top model ale za poczwarę też się nie uważam niekiedy muszę ludzi przekonywać że mam 5 dzieci bo mi nie wierzą :) i dobrze mi z tym.co do tego jak wyglądam tam i moje pożycie seksualne zachowam jednak dla siebie mądry to uszanuje a głupi...... wiadomo. jak już pisałam pracuję w branży pogrzebowej i nie uważam żeby posiadanie 5 dzieci było nieszczęściem są o wiele gorsze KTOŚ napisał co będzie jak mąż straci pracę , umrze tak to prawda ale ja wróżką nie jestem i nie mam zamiaru całe życie myśleć co będzie bo dziś mogę mieć wypadek samochodowy , albo jutro się dowiem o tym że mam raka. A idąc takim tokiem myślenia ,życia to czy w ogóle coś warto robić ,mieć . SZKODA ŻE JA SIĘ TAK PRZEJMUJĘ LUDZMI a oni mną tylko obgadać opluć i zastanawiać się co ja mam na obiad i jak bo dzieci na stołówkę na obiady nie chodzą a i jeszcze jedno starsze nie zajmują się młodszymi bo są w zbliżonym wieku:) spędzam z nimi czas ja mam mniej pieniędzy ale i więcej czasu . Ja wszystko co mam to sama osiągnęłam i one też są uczone że za darmo to kopa w tyłek nawet nie dostaną tylko trzeba sobie poradzić , uczyć się więc nie widzę tego tak czarno na szczęście :) kocham je ,chciałam szczególnie 5 i nigdy nie pojmę jaki w tym fenomen

Gość gość
tzn co osiągnęłaś ? nie masz nawet mieszkania tylko mieszkasz w wynajętym .

Gość gość
No tak najlepiej narobić dzieci a później niech sie babrają w kredytach na 30 lat . To jest wlasnie ta wasza "troska " o dzieci.

Gość gość
Nie pojmuje tego że na forach, ogólnie w necie wszystkie wielodzietne to wykształcone piękne zadbane rodzinki, nie korzystające z zasiłków i nie klepiące biedy tylko w realu takich brak. Ja pracuje, pracuje również mój mąz, dziecko mamy jedno bo na 1 nas stać. Łącznie zarabiamy od 6.700-7.500zł miesięcznie. Mamy auto 10 letnie i wynajmujemy mieszkanie opłaty to blisko 2.5tys zł za media z odstępnym i czynszem, na jedzenie idzie nam około 1.500zł do tego trzeba dokupić chemie paliwo kosmetyki, ubrania. Na zimowe ubranie dla dziecka w tym miesiącu wydałam około 500zł, i naprawdę musiałam się natrudzić by się zmieścić w tej kwoecie-buty spodnie ocieplane czapka, sweter polar i jakas bielizna drobna. Nie wierze że są ludzie których z ręką na sercu stać na 6 dzieci, chyba że ich miesięczny dochód to około20tys zł. Poniżej to sciema, i pewnie dostają po 200-300zł od państwa na kazde dziecko plus obiady w szkole wyprawki dopłaty do czynszu, a i mamusia wtedy pracować nie musi jak miło.

Gość gość
No ja wlasnie tez nie wiem gdzie te bogate rodziny wielodzietne . Ja znam tylko jedna taka rodzinę gdzie nie brakuje im pieniędzy .

Gość gość
znam jedna normalna rodzine z 5tka dzieci..maja 15tys zarobkow wlasny dom i mowia ze im ciezka dzieci w wieku 16,15 14 i 5letnie blizniaki jaki trzeba miec zawod lub firme i warunki mieszkaniowe aby zapewnic byt w pl.. sama mam 2jke zarobki ok 8 ale bardzo nam ciezko bo sie budujemy

Gość gość
My też się budujemy, już 3 rok, 1 dziecko i zarabiamy razem tez około 8tys zł nie wyobrażam sobie mieć o 5 dzieci więcej, musielibyśmy zarabiać jakieś 5 razy więcej.

Gość gość
Mnie zastawania jakie maja dochody te panie ktore pisza tu o 5 dzieci.

Gość ojtammmmmmmmm
Autorko jak macie dobre warunki i sile to dlaczego nie? Fajne sa takie duże rodziny:)

Gość gość
wychować? kobieta jest chora psychicznie i tyle. Biede pewnie klepia a ta trylko giry rozkłada :-o szkoda kolejnego dzieciaka

Gość gość
no widać te szczęśliwe bogate rodzinki wielodzietne.... w szlachetnej paczce

Gość gość
A ta paczka to nadal funkcjonuje?

Gość gość
tak, poszukuje wolontariuszy. Można już rodzinę wielodzietną sobie wybrać do sponsoringu

Gość gość
a nie. Przepraszam można wybierać po 22 listopada.

Gość gość
ale ja nie napisałam że jestem top model ani że śpię na kasie . TYLKO że ludzie to takie H/U/J/E jak wy właśnie dałyście temu przykład DZIĘKUJĘ WAM ZA TO co do mieszkania no fakt wynajmuję i to wy mi dajecie na wynajem :) to żarcik .A JEDNAK JA MAM COŚ CZEGO WY MIEĆ NIGDY NIE BĘDZIECIE dobrych ludzi koło siebie ,życzliwych z klasą . TU też są normalne i miłe osoby trochę sprowokowałam was żeby wam pokazać jak użalacie się nad sobą bo ja to buduję się tylko końca nie ma ,a ja na skarpety ledwo wystarczyło NO TAK ALE WY JESTEŚCIE LEPSZE :) nie pozostaje mi nic jak tylko życzyć wam wszystkiego najlepszego ni i zapisać się do szlachetnej paczki . ps. nie stresujcie się tak

Gość gość
życzliwych z klasa? taka jak ty?:D że ludzi od h/u/jów wyzywasz? no wzorowa matka-wstyd :-o

Gość gość
no ja też nim jestem :) i jakoś żyje nie spinaj się tak :)

Gość gość
jezu tak pogielo cie. ja mysle o drugim i sie zastanawiam a inni chca szoste:O

Gość gość
gość dziś Co to za BEŁKOT ? Swoja droga jeśli masz 5 dzieci i wynajmujesz mieszkanie to nie dziwie sie ze masz opiekę na karku .

Gość gość
no to chyba osoba niedorozwinieta z autorki. % dzieci i wynajęte mieszkanie?Bieda aż piszczy a ta pewnie kombinuje jak do pracy dalej nie iść

Gość największa fanka
ja nie napisałam nigdzie, że wynajmuję mieszkanie. mamy duży dom, własny, każde dziecko ma swój pokój. a to, że napisałam, że "ogarniam" to widocznie źle się wyraziłam, nie miałam na myśli tego, że dzieci są czyste i nakarmione, a resztę mam gdzieś. staram się poświęcać każdemu dziecku bardzo dużo czasu, wiadomo, że młodsze wymagają więcej uwagi niż starsze, ale staram się dzielić ten czas równo między nie. widzę, że rozpętałam tu jakąś dyskusję i fajnie, że są jeszcze inne kobiety z taką gromadką. :)

Gość gość
gość dziś Co to za BEŁKOT ? Swoja droga jeśli masz 5 dzieci i wynajmujesz mieszkanie to nie dziwie sie ze masz opiekę na karku . -acha czyli jak ja mam 2 dzieci i wynajmuję mieszkanie to też powinnam mieć opiekę na karku ?? Nie bądź śmieszna pierwsze słyszę żeby wynajmowanie mieszkania było jakąś patologią. i cytaj BEŁKOT ze zrozumieniem niedorozwoju to będzie ok :) POZDRAWIAM WIELODZIETNE

Gość gość
Co wy tym dzieciom zapewnicie jak same nawet mieszkania nie macie

Gość gość
acha więc rodzić mogą tylko te z mieszkaniami i to bez kredytu buhhaaaa.

Gość gość
No ja nie zdecydowałabym sie na 2 dzieci nie mając swojego mieszkania a co dopiero 5 dzieci.

Gość gość
no tak ale nikt wam nie karze się decydować to wy każecie im nie rodzić śmiesznymi kategoriami buhaaaa

Gość gość
ale ja napisałam że to że wynajmuję się zmieni czekam na mieszkanie z UM i będę miała 85 metrów bez kredytów i zbędnych formalności pozdrawiam buziaczki :)

Gość gość
no to czekaj na zdrowie ,masz chociaż na remont tego cudownego mieszkanka bo nie wierzysz chyba że dostaniesz nówkę . Po za tym co to za sztuka coś dostać .