Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BSA

Co lepsze, swoja kasa i stan kawalerski, czy brak kasy na piwo i żona.

Polecane posty

Budowlańcy zarabiają bardzo dobrze, ale dla mnie to nieistotne, gustuję w "geekach" i tego nei zmienię.

"trzeba mieć lata praktyki i doświadczenia, żeby pewne rzeczy robić dobrze, trzeba znać materiały i rozwiązania techniczne" Od tego są inżynierowie po studiach którzy zarządzają armią budowlańców, budowlaniec ma tylko patrzeć żeby równo cegły kłaść a nie znać rozwiązania technologiczne

żabciu czekam na stosunek twoich "miłości" tych z wyższym do tych bez :) Nie zgrywaj cnotki.

poranny kac --Skoro tak twirdzisz, to rozumiem że ta branża powinna ponieść porażke na rynku i tym samym powinno nie być bezrobocia, bo przecież ludzi powinni sami sobie remonty robić a jak zrobią to powinni iść je wyjonywać do nowobogackich i tym samym bezrobocie znika... A jak widzisz, to nadal istnieje, mój szef dziennie ma ludzi do pracy, dziekuje im po jednym dniu, jak na razie stałych pracowników ma 6 a szuka ok 15, bo tyle robót nabrał, ludzi masa, ale fachowości brak...

żabcia taka wygadana ale zadaj konkretne pytanie to kręci i unika odpowiedzi wstydzioch

poranny kac -Widać że tobie budownictwo kojarzy sie z wierzowcami, mostami itp, a budownictwo jest różne, do zrobienia łazienki to potrzbujsz budowlanca a nie inżyniera, on ci nie pomoże, inżynier jest od konstrukcji a nie od fantazji a wykończnia to sztuka/fantazja a nie inżynieria.

BSA - po co mam się męczyć i kłaść płytki czy układać kostkę przed domem skoro mogę sobie siedzieć w biurze i zlecić tą robotę budowlańcowi? Znam osoby które brały urlop i same sobie robiły remont łazienki i dobrze im to wychodziło, ale ich ta robota nie kręci dlatego nie mają ochoty robić tego innym za kasę skoro mają inną łatwiejszą pracę.

fiku, nie chodzi o gust, po prostu pokazujesz, że uważasz się za lepszą od "nizin społecznych", jakie w twoim mniemaniu stanowią pewne grupy ludzi. a i tak dla przykładu - mój osławiony na kafe ex nigdy studiów nie ukończył, więc formalnie miał wykształcenie średnie. nie ukrywał tego, więc mogę napisać :P

Nie uważam się za lepszą, po prostu mówię wprost bez pruderii w kim gustuję. No to ile tych budowlańców?

fikuMikuu -O co ci chodzi, szczyścisz sie tym, że żaden facet cie nie chciał a żabe chciał? Twoim zdaniem normalne jest że stara 25 letnia dupa, chwali sie tym że nikt ją nie chciał?

"Od tego są inżynierowie po studiach którzy zarządzają armią budowlańców, budowlaniec ma tylko patrzeć żeby równo cegły kłaść a nie znać rozwiązania technologiczne " X a ja znam takich którzy zaczynali od kładzenia kafelków, a skończyli z własną dobrze prosperującą firmą budowlaną gdzieś w europie. bez studiów. można? można :P

Tak, to normalne że kobieta nie leci jak głupia za pierwszym lepszym "facetem" jak twoja żabcia.

Gość gość
z fiku jest taka babka ą ę strasznie wyniosła.

"a ja znam takich którzy zaczynali od kładzenia kafelków, a skończyli z własną dobrze prosperującą firmą budowlaną gdzieś w europie. bez studiów. można? można" ale ja chcę inteligentnego a nei speca od kłądzenai kafelków, choćby zarabiał na tym fortunę

przestańcie gadać o mnie. miało być o stanie kawalerskim! :P X poza tym uczepiliśmy się budowlańców, a co z resztą? dobry fryzjer jest na wagę złota, tak samo jak kucharz. to są zawody w których ludzie cały czas się dokształcają, jeżdżą na różne kursy, uczą się czegoś nowego. i co z tego, że nie mają studiów? maja masę wiedzy i naprawdę fajnie się słucha, z jaką pasją o tym opowiadają. a madzia gessler w ogóle ma wyższe? :D

Gość gość
"a żabe chciał" x Nawet prawiki z kafe wolą Żabę niż Fiku :D

"a ja znam takich którzy zaczynali od kładzenia kafelków, a skończyli z własną dobrze prosperującą firmą budowlaną gdzieś w europie. bez studiów. można? można" Czyli musieli emigrować bo polegli na Polskim rynku budowlanym. A wiadomo że za granicą łatwiej. Ale dobry fachowiec nawet w PL by sobie poradził, problem w tym że widocznie nie byli dobrzy.

poranny kac -Ja robiłem sam centralne, działało, ale jak postanowiłem go poprawić i dogadałem sie z instalatorem , że ja mu zrobie łazienke a on mi centralne, to pokazał mi moje masakryczne błedy, mimo że C.O działało, ale błedów mase dużo, na tym to polega. Wiaźć pace i zrobić gładź, czy położyć płytki to żadna sztuka, ale dał bym ci chalogen i być wiedział co mam na myśli.

Gość gość
"Czyli musieli emigrować bo polegli na Polskim rynku budowlanym." x no nie do końca. wiesz człowieku jak ciężko jest otworzyć biznes w naszym kraju? na dzień dobry opłać zus, podatki nawet jak dochodu nie masz. jak to pisze michalkiewicz: "kapitalizm kompradorski" x co do pytania bsa, to ja już wolę swój stan: mieć kasę i być starym kawalerem. już za stary jestem na podrywanie.

żabciu fryzjerzy kucharzy itp nei dla mnie, ja każdego z moich "brunetów" podziwiałam za intelekt, wielu z nich to pryszczaci okularnicy ale meili to coś. Wiem czego chcę i to plus, a szanuję wszystkich ludzi, po prostu pewne osoby tracą w moich oczach jako mężczyzna bo nie są "brunetni".

"Czyli musieli emigrować bo polegli na Polskim rynku budowlanym. A wiadomo że za granicą łatwiej. Ale dobry fachowiec nawet w PL by sobie poradził, problem w tym że widocznie nie byli dobrzy. " X nie zrozumiałaś. mam na myśli ludzi którzy wyjeżdżają żeby zarobić kilka razy więcej niż w PL w dużo krótszym okresie czasu. na zachodzie są po prostu inne stawki, no i sam przelicznik euro-zł robi swoje.

poranny kac- Czemu polegli? Skoro na zachodzie zarabiali trzy razy tyle, to czemu nie skorzystać. Ty też pracujesz tam gdzie ci płacą mniej czy więncej?

a Ty dalej zgrywaj cnotkę przed swoimi adoratorami z kafe, których i tka nei chcesz, trxeba pielęgnowac własne ego, co nie ;) 🖐️

Gość gość
serio? prawiki z kafe też latali za żabą? to musiałyby być naprawdę przystojne chłopaki.

no to ilu bylo tych budowlańców i fryzjerów za którymi sie uganiałaś? czy tlyko tak teoretyzujesz z tym że ty jesteś otwarta na wszystkich 🖐️