Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Marc19

Liceum czy Technikum Logistyczne?

Polecane posty

Witam. Może dość dziwna pora na zadawanie takich pytań, ale sytuacja wygląda tak: Uczę się .. tak o. Lubię angielski, polski, wos, historię. Nie trawię matmy, biologii.. a nienawidzę wręcz fizyki i chemii, ale co tam.. Test gimnazjalny poszedł z mojego punktu widzenia dość dobrze: Ang: 93%podst., 80%rozsrz., J.pol 65%, Geo, wos 55%, przyrodnicze (chemia itp.) 33%. Miałem 115pkt rekrutacyjnych. Przytoczyłem te liczby tylko po to by nijako pokazać jakim człowiekiem jeśli chodzi o naukę jestem. A teraz do sedna: Uczę się tu, ale nie wiem czy wiążę z tym przyszłość. Wszyscy mówią, że po tym zawód gwarantowany. To skierowało mnie tutaj. Przede wszystkim - nauczyciel od przedmiotów zawodowych.. jest po prostu wredny. Naprawdę takich cyrków nigdy nie widziałem - wygania z klasy za ziewanie i wstawia nieobecność, rzuca zeszytem w drzwi gdy brakuje notatek. Wszyscy siedzą u Niego na lekcji jak ciche owieczki. Klasa też taka o. To, że jestem jednym z najlepszych w tej klasie zważając na oceny podane wyżej chyba świadczy o tej klasie. Nie chcę się jakoś wywyższać czy wręcz ich poniżyć. Mówię ogólnie. Ludzie też tacy o. Jakby przyszli tu bo po prostu ich przyjęli - i tak było bo nawet teraz chyba są jeszcze miejsca. Poziom nie jest zbyt wysoki, co nawet mi odpowiada - ale boję się, bo wszędzie czytam, że logistyka ma sens tylko ze studiami a czy taka szkoła z nijakim poziomem mnie przygotuje? Głupio też patrzeć na szkołę pod kątem znajomości, ale może niektórzy z Was wiedzą, że w niektórych sytuacjach ludzie swoim zachowaniem nie pozostawiają innego wyboru. No, to teraz w przytoczonym w temacie przeze mnie liceum: Zainteresował mnie strasznie profil: ang,geo,wos. Coś w moje gusta. Tylko czy dam radę? Nie jestem pewny ani zawodu, który chcę wykonywać, ani studiów, na które ewentualnie chciałbym iść i czy W OGÓLE chciałbym iść. Mam odmienne opinie bo codziennie mówi mi każdy co innego. Jestem ze wsi, a wydaje mi się przynajmniej mi, że w takiej okolicy każdy jest święcie przekonany, że tylko technikum. Dlatego mam taki zaburzony światopogląd bo ja też byłem tego na 100% pewny, nawet podśmiewałem się z kolegi który poszedł do liceum (żadnych złośliwości). Teraz kiedy znalazłem się w takiej sytuacji już nie jestem tak pewny swych słów. Dlatego zwracam się do Was.. nie proszę o podjęcie za mnie decyzji, tylko o jakąś argumentację - co warto było by zrobić w takiej sytuacji. Miałem jeszcze pogadać z kimś takim jak 'psycholog zawodowy'. Mam gadać w najbliższych dniach. Może też mi coś doradzi. Tak czy inaczej, liczyłbym i z góry dziękuję za wszelkie próby opinii i za to, że komuś chciało się to czytać. Pozdrawiam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować