Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda len

przedwczesny poród ?? pomocy

Polecane posty

Gość Magda len

Drogie Panie, jestem w pierwszej ciąży, w 30 tygodniu i od ok 24 tygodnia moja szyjka jest miękka i nieco skrócona. Biorę luteinę i staram sie leżeć. Wczoraj na wkladce zauważyłam ślad krwi, była to jednorazowa sytuacja, żadnych dolegliwości bólowych. Jestem w stałym kontakcie z moją Panią ginekolog, ale chciałabym dowiedzieć od Pań z podobnymi dolegliwościami jak u Was to było? podzielcie sie doświadczeniami.

Gość gość
ja z takim lekkim plamieniem w 36 tyg zglosilam sie na IP tam mnie zbadali, powiedzieli ze ok, mialam zostac tylko na noc na obserwacji. W nocy odeszly wody i urodzilam

Gość Magda len
Tego sie właśnie boję... W moim przypadku to dużo za wcześnie. A Twoja dzidzia urodziła sie zdrowa w 36 ??

Gość gość
tak, na szczescie zdrowa. to byl przelom 35/36 tyg, jak wody odeszly nie bylo juz jak wstrzymac porodu.. na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo, jako wczesniak moje dziecko mialo wizyty w wielu poradniach specjalistycznych, by sie upewnic ze wszystko ok. Neurologicznie rozwijalo sie wolniej, ale potem to dziecko nadrobilo. Zycze powodzenia

Gość Magda len
Dziękuję, może uda mi sie dotrwac do tego 36 tygodnia.

U mnie plamienie oznaczało rozpoczęcie porodu - szyjka sie otwierała. Urodziłam w 31 tyg (31 i 2 d). Na twoim miejscu pojechałabym do szpitala.

Gość gość
Może to być spowodowane ale nie musi, otwierającą się szyjka. Jedź do lekarza, niech Was przebada. Lepiej dmuchać na zimne. U mnie plamienia w 21 tc ciąży okazały się przedwczesnym porodem. Na szczęście lekarze w porę zdążyli go zatrzymać. Urodziłam 3 dni po terminie.

Gość Magda len
Właśnie się ubieram i jedziemy z mężem do lekarza. Jak wrócę to dam Wam znać. A czy dzidzia z 31tyg. Urodzila sie zdrowa.??

Gość Magda len
Dziewczyny, wrocilam od lekarza. Okazuje sie, ze po 1,5 miesiaca moje dolegliwosci z szyjka cofnely sie !! Jest dluga i nie jest miekka, wszystko ok, przyczyna moich plamien pozostala nieznana

Gość gość
To dziwne bo moj lekarz powiedzial ze skrocenie szyjki sie nie cofa. Moja skrocila sie o polowe i od 32 tyg lezalam.

Gość Magda len
Hmm nie mam pojęcia, bo nie pytałam o to czy sie cofa, moim głównym problemem było to, że była miękka, skrócona też, ale nie krótka a dziś usłyszałam "szyjka bardzo długa". Być może, że jak sie "utwardziła" to coś jej to pomogło

Gość gość
Ja byłam raz badana pochwowo w trzecim miesiacu by ja potwierdzić i dopiero przy porodzie wkładano palce zawsze przy mnie byl i jest mąż bo ja jestm jego częścią.A dużo ginekologów pcha łapy przy każdej wizycie i kończy się podszyciem lub Poronieniem!!Dlatego mąż jest zawsze przy mnie i pyta czy to jest konieczne bo też zakażaja pochwę jest wielkie ryzyko!Rękawiczki chronia tylko ginekologa nie pacjenta!!

Gość gość
21:56- idźże stąd- nawiedzona babo!!!!!!! Już k***a czytać nie mogę tych Twoich durnych wyssanych z palca wywodów!!!

Gość gość
21:56 Tak. Jesteś częścią męża. Jaką? Ręką? Nogą? Nie masz języka w gębie, że mąż musi pytać, czy to konieczne? Ale jesteś pieprznięta! Zdrowo! Btw- jak sobie wyobrażasz sprawdzenie długości szyjki (która u mnie zaczęła się skracać już w 14 tc), jeśli nie poprzez badanie dopochwowe????