Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlak 11 tygodni

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne ze 11 tyg niemowlak caly czas spi...jego aktywnosc w ciagu doby to moze 5 godz, jak zachowywaly sie wasze niemowlaki bo troche zaczyna mnie to martwic .

Gość gość
Zadna mama nie miala takiego "problemu"?

Gość gość
Mój nie spał prawie wcale w dzień i w nocy. Chętnie bym się zamieniła. Teraz ma 3 lata i śpi od 22 do 5 tylko. Taki typ

Gość gość
Ech ..tak zle tak niedobrze..ale wydaje mi sie ze jednak za malo aktywny jsst na 11 tydz.

Gość gość
ja miałam w sumie odwrotnie ;) tak ze spała od 19 do 9 a w ciągu dnia ani pół drzemki. Też się zastanawiałam bo lek kazał mi ją w nocy do karmienia budzić, ale było to bezcelowe, no i martwiłam się ze w dzień nic nie śpi. Ale pediatra powiedziała mi że na pewno śpi tyle ile potrzebuje. Każde dziecko jest inne, może twoje potrzebuje właśnie tyle snu. Na wszelki wypadek możesz lek albo położnej przy najbliższej wizycie zapytać dla spokojności.

Gość gość
Sprawdź żelazo, przy anemii dzieci śpią więcej.

Gość kasia66
Taki okres ma najwidoczniej.Ciesz się póki śpi za niedługo nie będziesz miała czasu na nic :-)

Gość gość
Mój do 3 miesiąca bardzo często spał. Byłam totalnie wypoczęta i też zastanawiałam się czy wszystko ok. A później...dał tak popalic, że nie wiedziałam jak się nazywam. Dzisiaj ma ponad 2 lata i jest w ciągłym ruchu, ma niesamowicie dużo energi. Pediatra twierdzi, że to po prostu szczęśliwe dziecko ;-) Także ciesz się tym spokojem i nabieraj sił :-)

Gość gość
Mój też tak spał, 11-12 godz. snu w nocy, do tego 2-3 drzemki po ok. 2 godz :) Super było. Ale generalnie u nas nieprzespane noce czy choćby z pobudkami to u nas były epizody. Morfologię warto zrobić, fakt.

Gość gość
U mnie podobnie jak u poprzedniczki- bliźniaki potrafiły spać po 16-17 h na dobę- całą noc+ 3 drzemki w dzień po 2 h, oj, to były czasy:) Też się martwiłam, ale okazało się, że taka uroda. Dla spokoju możesz zrobić morfologię, ale nie wydaje mi się, aby był powód do niepokoju, niektóre dzieci tak mają.

Gość gość
20.52 Trochę się wahałam czy napisać, bo ostatnio trwa istna internetowa psychoza autystyczna, ale jednak się zdecydowałam. Mój najstarszy syn tak spał, musiałam go wybudzać, bo inaczej spał by bez jedzenia i 16 godzin bez przerwy. Poszłam z nim do lekarza, bo nie wydawało mi się to normalne, ale mnie zbył stwierdzeniem, że zazwyczaj kobiety narzekają, bo jest wręcz odwrotnie. Z czasem sytuacja odwróciła się o 360 i układanie syna do drzemki w ciągu dnia stało się koszmarem. Przestał w ogóle spać w ciągu dnia jak miał 7 miesięcy, a rano był na nogach już o 5 - 5.30. Noce przesypiał jednym ciągiem. Następnie doszły inne objawy i w wieku 20 miesięcy diagnoza - autyzm. Ta senność w pierwszych tygodniach była prawdopodobnie spowodowana podwyższonym poziomem melatoniny w mózgu i pani profesor, która od ponad 20 lat pracuje z autystycznymi dziećmi powiedziała, że to był pierwszy objaw, że coś jest nie tak.

Gość gość
Hmm chyba wizyta u lekarza sie przyda. W sumie na dobe moj syn spi ok 20 godz ..to chyba jednak duzo za duzo...

Gość gość
Gościu od autyzmu, nie strasz niepotrzebnie. Duża senność u noworodków to najczęściej oznaka żółtaczki, jak poziom bilirubiny spadnie to zwykle wszystko się normuje. Niedługo sraczka też będzie oznaczać autyzm :O

Gość gość
11 tygodni to nie jest juz noworodek i raczej zółtaczke powinien miec juz za soba. Ale z tym autyzmem tez bymnie przesadzala. Taki typ po prostu. Nie zadreczaj sie i korzystaj z wypoczynku :-)