Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaswojąwagą

Czy mogę ostro się odchudzać karmiąc piersią?

Polecane posty

Gość załamanaswojąwagą

Bo strasznie przytyłam w ciąży i jak tylko urodzę planuję przejść na totalny detoks, dietę ( w zasadzie głodówkę). Na śniadanie kawa+jajko na twardo, na obiad 400 gram warzyw z patelni na wodzie z przyprawą pieprz cayenne, na kolację kawałek twarogu, plaster szynki i trochę surowych warzyw. To taki przykładowy jadłospis.

Gość gość
p****ało cię?

Gość gość
Jak karmisz piersią to nie powinnas sie głodzic.a juz napewno nie jeść pieprzu Cayenne. Jedz zdrowo i mysl o dziecku.

Gość gość
To może lepiej nie karm piersią? Bo to chyba będzie lepszą wersją. Ja nie karmiłam imogłam się odchudzać ile chciałam

Gość gość
Trzeba się było w ciąży nie obżerać to byś teraz się nie musiało odchudzać :P

to co napisałaś to żadna rygorystyczna dieta:P Jednak przy karmieniu piersią to raczej nie przejdzie. Możesz pokarmić na próbę 2 miesiące i jak ci się nie spodoba bądź nie będziesz chudła to zrezygnujesz i zaczniesz dietę.

Gość załamanaswojąwagą
No łatwo powiedzieć ;( Wcale się nie obżerałam, ale jeszcze przed zajściem wyszły mi spore problemy z tarczycą o czym dowiedziałam się przy pierwszych badaniach ciążowych. Sporo przytyłam właśnie na początku ciąży kiedy jeszcze o tym nie wiedziałam i nie leczyłam, nie brałam leków. Kompletnie nie miałam siły na nic, praktycznie nie wstawałam z łóżka. Więc na starcie ciąży miałam już 6 kg na plusie, potem przez ciąże przytyłam prawie 14 kg, więc w sumie to 20 kg ;( Czy głodówka sprawi, że będę miała problemy z mlekiem?

Gość Agnieszka211
Karmiąc piersią spalasz dziennie o około 500 kcl więcej więc wcale nie musisz się głodzić żeby schudnąć.

Gość gość
Z mlekiem mniej,z soba bedziesz miala problemy :O

Gość gość
Na takiej diecie to mozesz zapomniec o karmieniu piersia .aaaaa nawet jak bedziesz miala pokarm i tak nie bedzie miala na nic siły .

Gość gość
Moja koleżnka jadla cztery jogurty dziennie i w międzyczasie podjadała sucharki plus butelka wody.Schudła 16 kg w 6 tygodni a karmiła piersią przez osiem miesięcy.

Gość gość
kobieto ile Ty masz lat? bo zadajesz pytania jak w podstawówce.. Nie możesz się odchudzać karmiąc piersią.. dziecko jest najważniejsze ale chyba nie dla Ciebie a poza tym nie słyszałaś, że karmiąc też się chudnie i dziecko wypija Ci te kg.. ehhh

Gość gość
Nie ma większej bzdury niż wmawianie kobietom,ze kp odchudza:O

Gość Agnieszka211
Na głodówce może i szybko schudniesz ale i tak waga szybko powróci :P

Gość załamanaswojąwagą
Po prostu czuję się teraz koszmarnie, jak potwór i cierpi na tym mój związek z mężem, który mimo, że mnie akceptuje, to ja nie akceptuję siebie i przez to nie potrafię być szczęśliwa. Kocham to dziecko bardzo, ale nie mogę się doczekać aż wreszcie urodzę i będę mogła zrzucić ten okropny balast z mojego ciała. Jak najszybciej bo naprawdę moja samoocena jest teraz na podłodze i nie chce mi się nic ;( Tyle się nasłuchałam o dziewczynach które w krótkim czasie po porodzie sporo schudły, ale to niemożliwe by od samego karmienia schudnąć 20 kg, na pewno się odchudzały i ćwiczyły, dlatego pytam, czy faktycznie pokarm nie zanika, czy można to pogodzić bo to moje pierwsze dziecko i naprawdę nie wiem co mnie czeka :(

Gość gość
Ile masz wzrostu i jaka waga?

Gość załamanaswojąwagą
Mam 174 wzrostu, ważę teraz 84 kg, moja normalna waga to tak ok 65-66kg.

Gość gość
To serio nie karm piersią. Już teraz jedz teochę mniej. Jak będziesz jadła mniej ale tak żeby dziecko miało wszystko co potrzeba to na starcie schudniesz pewnie z 10 kg, a potem resztę. Może po porodzie zapisz się na jakiś fitness?

Gość gość
No to nie jest zle :) Wyjdziesz z szpitala to 10 kg bedzie mniej . Nie szalej z żadna dieta bo nie będziesz miała na nic siły. Brak snu przez pierwsze dni zrobi swoje . Jedz zdrowo ,karm piersia i bedzie dobrze .

Gość Agnieszka211
Przytyłaś 20 kg z czego ok 15 kg to dziecko itp. więc po porodzie zostanie ci jakieś 5 kg do zrzucenia i wcale nie musisz przechodzić na żadne drastyczne diety :)

Gość gość
Ojeju noo.. ja też przytyłam w ciąży 20 kg i jakoś nie rozpaczałam. Dziecko swoje waży, wody też. Na samym starcie duzo spadnie a pozniej tez szybko pojdzie. Poza tym jak chcesz głodowac i karmić piersią to powodzenia - anemia, zęby Ci polecą. Albo nie karm albo odchudzaj się później a podczas karmienia jedz po prostu zdrowo.

na tak ostrej diecie to i dziecko ci na wadze nie bedzie przybierac,ty mu dajesz to co jesz:/

Gość gość
To jak odchudzają się te wszystkie celebrytki, że po 2-4 tygodniach wszystko zrzucają. Na pewno stosują ostrą dietę połączoną z ćwiczeniami

Gość gość
ja w dniu porodu ważyłam 21 kg więcej , moja samoocena w ciąży mimo starań M była na minusie , to był koszmar , dzisiaj myśle że to hormony takna mnie działały:( dzisiaj żałuj***ardzo tych emocji bo zabrały mi radość z ciąży... mój wzrost 176 a waga wyjściowa identyczna jak twoja i co ? 3 dni po porodzie jak wyszłąm ze szpiatala zostało ....9 a po pół roku pojechaliśmy na wakacje i oprócz lekko zwiotczałego brzucha nie było śladu po ciąży fakt że 6 tyghodni po porodzie zaczęłam robić brzuszki, więc głowa do góry , ciesz się ciąża i niczym się nie martw:)

Gość dorota99
Jeśli naprawdę chcecie uniknąć efektu jojo to polecam zabiegi Redustim w Vici Clinic w Krakowie. Po 12 zabiegach nawet kilkanaście cm mniej w obwodzie. Waga nie wraca. I myślę, że możesz takie zabiegi śmiało robić karmiąc piersią, one nie mają żadnego wpływu na Twoje zdrowie.