Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potępić i zabić

Dlaczego tak się potępia matki mające jakieś ambicje w życiu?

Polecane posty

Gość potępić i zabić

Uważam, ze w Polsce potępia sie kobiety, które w zyciu stawiają najpierw na szkołe, doświadczenie życiowe, a potem dopiero decydują się na rodzine. Spotkałam się z wieloma opiniami na temat tego, ze lepiej urodzić dziecko w wieku 20-25 lat, bo później to niby ryzyko:O Gdy wyszłam za mąż po studiach to wiele osób mi gratulowało, że najwyższa pora (miałam dopiero 26 lat) i życzą mi dziecka jak najszybciej. Uprzedzę złosliwe uwagii, że akurat nie moja rodzina mi to mówiła, a własnie znajome, koleżanki, które zaliczyły wpadkę. Najpierw krytykuje się kobiety, które chcą skończyć jakieś porządne studia, potem, że chcą sie ustabilizować, bo jak w Polsce nie masz dziecka 2 lata po ślubie to jedno musi być bezpłodne, a jak mówiłam, że nie chcemy jeszcze dziecka to szeptano za plecami, ze co niby mamy mówić:O Jak się już zdecyduje kobieta na dziecko to koniec pracy, zainteresowań, 3 lata musi być z życia wyjęta i koniec kropka, a najlepiej poświęcić się lat 20. Wróciłam do pracy po 7 miesiącach i okazało się, że jestem wyrodna, zła i jak to na forum kiedyś przeczytałam "po co mi dziecko?":D Oczywiście najlepiej samemu sprzątać, gotować dzień w dzień i się zarzynać w imię bycia dobrą mamą i żoną, bo jak nie zrezygnujesz z siebie, swoich ambicji i marzeń to żadna z ciebie matka.

Gość gość
Ambitna a do tego kretynka :D

Gość gość
bo miejsce kobiet jest przy garach i dzieciakach i koniec

Gość gość
a jak ty robisz autorko ta swoja kariere to dzieckiem zajmuje się opiekunka a domem służba? po twojej pracy też?

Gość potępić i zabić
Ja akurat mam już szczytowy moment kariery za soba, ale wcześniej jak wróciłam do pracy to miałam opiekunkę, która dziecku gotowała i ogarniała nam dom, oczywiście płaciliśmy za wszystko. Dziś moja córka ma 4 latka, chodzi do przedszkola, ale ta opiekunka, z którą się zaprzyjaźniłam wpada do nas i tak 3 razy w tygodniu i uprzątnie, czasem córki przypilnuje jak gdzieś wychodzimy, ugotuje coś. Jednak nie potrzebuje aż takiej pomocy, zgodziłam się na to, bo wiem, ze jej ciężko, a polubiłyśmy się i po prostu wiem, ze dzięki temu zarabia na życie.A ja mam ciut lżej.

Gość gość
Nie wiem,jak robi autorka,ale ja mam pomoc domowa do dzis...I dzieckiem sie zajmuje.I jezeli ktos mnie potepia,to jego problem.

autorko, ja mam wrazenie odwrotne - w moim otoczeniu kazdy, kto sie hajta przed 25 rz jest pytany, czy aby wpadl ;). co wiecej zadna moja kolezanka nie urodzila dziecka przed 25tka, teraz jest wysyp przed 30stka u czesci znajomych, ale wielu nadal mowi, ze oni jeszcxe za mlodzi. obracasz sie w takim srodowisku, to takie wzorce tam obowiazuja.

Gość potępić i zabić
może cie zdziwię, ale właśnie nie obracam się w takim towarzystwie. Jak pisałam z mojej rodziny nikt nigdy w ten sposób tego nie komentował,a jedynie znajome, z którymi wcześniej (chociażby te 4 lata temu jeszcze) miałam jakiś kontakt. I może nawet bym sobie o tym nie przypomniała gdyby nie to, że weszłam na to forum i poczytałam te same bzdury, które kiedyś słyszałam.

Gość potępić i zabić
może cie zdziwię, ale właśnie nie obracam się w takim towarzystwie. Jak pisałam z mojej rodziny nikt nigdy w ten sposób tego nie komentował,a jedynie znajome, z którymi wcześniej (chociażby te 4 lata temu jeszcze) miałam jakiś kontakt. I może nawet bym sobie o tym nie przypomniała gdyby nie to, że weszłam na to forum i poczytałam te same bzdury, które kiedyś słyszałam.

@potępić i zabić Głupimi komentarzami nie ma co się przejmować. Ludzie, którzy mówią i piszą takie rzeczy - sami nic w życiu nie osiągnęli i stąd teraz próby potępiania innych. Klasyczny przykład zazdrości ;)

Gość gość
Potepiaja, bo wiekszosc kobiet to niestety puste bebny... Duzo robia rabanu, a w srodku wielkie nic. Jak to moja tesciowa mi powiedziala... " czemu tobie ma byc lepiej niz mi" i z tesciem nastawiali mojego meza, zeby zabronil mi kontynuowac nauke... I to nie na jakiejs wsi, tylko w miescie tez sa takie ludzie jak Taliby...

Gość gość
pierwsze slysze,by ktos potepial ambitna mame.To raczej te ambitne potepiaja mamy ktre zdecydowaly sie zostac w domu i zajmowac sie nim oraz rodzina.

autorko, zakladasz temat o tym, co ci mowily znajome 4 lata temu??? no to widac 4 lata temu obracalas sie wsrod niewyksztalconych bab bez perspektyw.