Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezenty w wigilię?

Polecane posty

Gość gość

Jak idziecie do kogoś na wigilię i po wigilii jest rozpakowywanie prezentów to przynosicie też dla własnych dzieci czy tylko innym z rodziny a inni waszym dzieciom?

Gość gość
......

Gość gość
Ja wigilię spędzam w swoim domu w gronie najbliższej rodziny a nie łażę po domach i spędzam tak ważny dzień z jakimiś ciotkami, wujkami, kuzynkami.

Gość gość
U mnie też jest taka ciotka, która nie robi wigilii w domu dla męża i córek z zięciami, tylko zawsze na chama wprasza się do kogos na wigilię. niby wygodne, bo po co wydawać pieniądze na kolację wigilijną, wstawac rano i wszystko szykować jak można do kogoś przyjść na gotowe.

Gość gość
A spadaj z idiotycznymi komentarzami! Jadę z rodziną na wigilię do rodziców pierwszy raz od lat bo zawsze u siebie poza granicami kraju w wigilię byłam w pracy. A będą tam dzieci kuzynek. Zanim zaczniesz spekulować to pomyśl.

Gość gość
Te komentarze wcale nie są idiotyczne, znam takie przypadki z własnego doświadczenia. A Ty jak nie wiesz jaki zwyczaj jest z prezentami w Twojej rodzinie, to zadzwoń i zapytaj. W końcu to rodzina czyż nie?

Gość gośćJJ
No to zalezy. Ja na szczescie jak jade na Wilgilie do Polski, do mamy , to nie ma tam innych dzieci jak moje, wiec biore prezenty. Ale jakby byly inne dzieci, to albo bym kupiala dla wszystkich podobne cenowo, a te drogie zostawila pod nasza choinka w domu. Niestety tak "przyzwyczailam" moje dzieci, ze pod choinke dostaja super wymarzone rzeczy. Trudno, zebym dzieciom kuzynki tez kupila Wii , Telefony czy inne tego typu rzeczy. A moje dzieci sa rozpieszczone. Niby uciesza sie z drobiazgu, no ALE.

Gość gość
No cóż współczuję Ci że masz taką patologię w rodzinie i przez te "traumatyczne" przeżycia wtrącasz się w temat nie udzielając odpowiedzi, nie umiesz odpowiedzieć na pytanie to nie pisz. Pytałam jakie zwyczaje są u was a nie co mam zrobić. weź relanium i połóż się spać i nie myśl o tej ciotce wpraszającej się.

Gość gość
prezenty kupiłabym dla wszystkich dzieci. U mnie w rodzinie jest tak, że własnym dzieciom kupuje sie takie "lepsze", ale to się wyrównuje, bo każde dziecko dostaje "większy" prezent od rodziców i trochę skromniejsze

Gość gośćJJ
Wlasnie , a moze zadzwon do kuzynki i uzgonij :)

Gość hajera
Jak najbardziej - kiedy wszyscy są na miejscu. Prezenty staramy się dobrać ciekawe, nie kupujemy głupot, raczej spełniamy oczekiwania. Moja siostra dostanie masaż z Prezent Marzeń, w sumie prezent za grosze, ale przynajmniej wiem, że będzie ok.