Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widzicie drugą kreskę?

Polecane posty

Gość gość
po co ta beta? wy juz od razu latacie jak nienormalne. autorka jest ewidentnie w ciazy co potwierdza brak @ i pozytywny test ciążowy. jak bedzie w 8-12 tyg isc do ginekologa wtedy juz wszystko bedzie widac i tyle. niech sie cieszy ciążą i martwi sie jak faktycznie cos bedzie sie dziać a nie panika bo ktoś jak miał słabe kreski to od razu poronienie. jesteście dziwne i nie straszcie autorki. jak ma cos sie stać to i tak sie stanie ale nie ma co o tym myslec i popadać w paranoje. na rodziłam 2 miesiace temu w uk i tutaj po pozytywnym teście poszłam do lekarza, kazali mi wrócić w 10 tygodniu. w tym 10 tyg pobrali krew, zalozyli karte ciazy , porobili podstawowe badania i wysłali na pierwsze usg w 12 tyg. kolejne wizyty były co 6 tyg , usg w 20 tyg , pozniej wizyty częstsze co 4, pozniej co 3 co 2 tygodnie. ale to tylko z położną ! ani razu nie zbadał mnie ginekolog .. jeśli cos by sie działo to wtedy tak ale jeśli wszystko przebiega prawidłowo to po co latac co chwila? a co ma byc to i tak bedzie. gratulacje dla autorki tematu i zycze Wam wszystkiego dobrego. nie popadaj w paranoje bo stres szkodzi.

Gość gość
w uk do 12 tygodnia to nie ciąża w Polsce inne standardy, idż wcześniej ok 6-7 tygodnia lekarz sprawdzi czy jest dzidzi dobrze umiejscowione czy jedno czy więcej czy bije serduszko i przede wszystkim zleci badania krwi i nie chodzi tylko o morfologię

Gość gość
mój test ciążowy zrobiony po 5ciu dniach od terminu @ (która nie nadeszła) wyglądał identycznie, teraz synek bawi się klockami. GRATULACJE!!!:)

Gość gość
beta jak nie przyrasta prawidłowo to ciąża jest szczególnie monitorowana ja tak miałam i obumarła i dobrze że byłam pod kontrolą lekarza bo nie było poronienia samoistnego mogłam się przekręcić

Gość gość
będzie dzidzi :) bierz kwas foliowy mi lekarz na początku kazał dwie tabletki bo jak są niedobory to jedna nic nie da

Gość gość
ale nakrecacie ta autorke.. skad mozecie wiedziec ze jest w prawidlowej ciazy i pszecie teksty "na pewno bedzie dzidzi" itp itd. jak dla mnie ten test nie przesadza o niczym moze byc albo wczesna ciaza albo ciaza ktora sie nie przyjela- 2 opcje Trzeba zrobic bhcg, powtorzyc po 48 godz zeby miec pewnosc , ze nic zlego sie nie dzieje. Rada, ze ma do 10tyg nic nie robic tez bez sensu bo jesli ciaza sie nie przyjela to trzeba byc pod kontrola lekarza. Chyba lepiej myslec rozsadnie niz nastawic sie, ze "hurrra bedzie dzidzi" a potem moze byc przykro. Radze czekac ZE SPOKOJEM

Gość gość
jakbym widziała swoje kreski tylko u mnie nie ciemniały i skończyło się ciążą biochemiczną :(

Gość gość
ja bylam w ciazy 2x i uwazam, ze test jest ujemy.

Gość gość
Ja bedac w 4 tc mialam dokladnie taka kreske, na ulotce nawet pisze ze intensywnosc koloru zalezy od stezenia hcg, stadium ciazy i ze KAZDA kreska oznacza test pozytywny. Gratuluje, bol brzucha jest zupelnie normalny, poniewaz macica jest teraz bardziej ukrwiona, mi do 6/7 tc przeszlo ;-)

Gość gość
Zrobilam inny test bezwzglednie pozytywny :) - Autorka

Gość gość
no i brawo!!!:)

Gość gość
Autorko, gratulacje, u mnie bylo tak samo. Kreski byly tak slabe ze szok i niedowierzanie, a jednak♥ A Ty teraz odpoczywaj i spij a nie o 4 ranona forum;-)

Gość gość
Co ja straszycie kretynki, kreska to ciaza słaba czy mocna. Moje dwie kreski były o wiele słabsze, na zdjęciu na pewno by nie było widać, i mam dwójkę zdrowych dzieci. Kreska to kreska nie można być trochę w ciązy. Nawet jak by była mocna kreska to by mogla przecież poronic, nie widzę sensu żeby się martwić na zapas. Wiadomo że już wyprawki nie będzie kupowac. Idz do gina w terminie nast miesiaczki, to powinien być jakiś 6 tydzień. Wcześniej nie ma co.

Tez mialam takiego bladziocha i wszystko skonczylo się ok tym razem. Najlepiej iść do lekarza jak juz ktoś wspomnial w 6-7tyg, juz powinno być serce. Wczesniej nie ma sensu bo i tak nic nie potwierdzi, ew to czy nie jest pozamaciczna. I swoja droga gratuluje pani z UK .. na szczęście u nas w pl nie odsylaja do domu przed 10tyg, inaczej przy pozamacicznej moga byc komplilacje .. ale np sprawdza na USG czy krwiaka nie ma itp Jeśli jesteś niecierpliwa możesz zrobić bete z odstępem 48h, ale sa tez historie źle rosnącej bety przy prawidlowej ciąży. Wiec tez można się nakrecic ;) Życzę powodzenia i cierpliwości przez najbliższe 2- 3 tyg ;)